Eurooppa

Joulua juhlineen muslimin kimppuun hyökättiin: ”Likainen valkoisen poika, minä näytän millainen on todellinen arabi!”

Kuva John Christian Fjellestad / Flickr / CC BY 2.0

Ranskalaisen poliisin pojan kimppuun hyökättiin, koska hän on muslimi ja erehtyi juhlimaan joulua.

Belfort lauantaina 26. joulukuuta. Nuori mies oli juhlinut joulua perheensä kanssa ja ladannut kuvia sosiaaliseen mediaan. Miehen tuttavan mukaan ajatus oli huono.

Nuori mies käyttäytyi tuttavan mielestä huonosti, koska molemmat ovat muslimeja, eivätkä muslimit saa viettää kristittyjen juhlia.

– Likainen valkoisen poika, käärmeen poika, poliisin poika … näytän sinulle millainen todellinen rebeu on, tuttava viestitti parikymppiselle muslimipojalle. ”Rebeu” on slangisana ja tarkoittaa Ranskassa syntynyttä henkilöä, jonka juuret ovat Pohjois-Afrikassa.

Nuoren miehen äiti on poliisi, ja viestissä tuttava uhkaili myös miehen vanhempia. Tapahtuma sai pian jatkoa, kun uhkailusta tehtiin tutkintapyyntö.

Tuttava sopi tapaamisen miehen kanssa mutta saapuikin paikalle viiden kaverinsa kanssa. Nuori mies hakattiin useaan otteeseen.

Miehen äiti ja sisäministeri Gérald Darmanin tuomitsevat tapahtuneen.

– Tällainen ei ole hyväksyttävissä 21. vuosisadalla. Jokaisen tulee saada juhlia mitä haluaa, äiti kritisoi.

– Belfortissa nuoren miehen kimppuun hyökättiin, koska hän halusi juhlia joulua eikä ollut ”hyvä arabi” … Maassamme ei ole sijaa rasismille, tuli se mistä hyvänsä, sisäministeri twiittasi.

Lähde Valeurs Actuelles.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit