Eurooppa Maahanmuutto

Journalisti Tim Pool: ”poliisi pyysi minua poistumaan Rinkebystä”

Yhdysvaltalainen journalisti Tim pool saatettiin poliisisaattueessa ulos Rinkebystä, Tukholman lähiöstä keskiviikkona. Poliisi kehotti Poolia poistumaan lähiöstä naamioituneiden miesten seurattua häntä, Pool kirjoittaa twiitissä.”Useita naamioituneita miehiä alkoi seuraamaan meitä. Poliisi käski meitä lähtemään ja saattoi meidät autolle,” Pool kirjoitti keskiviikkona twiitissä.

”Aloin juttelemaan poliisin kanssa. He sanoivat jotain mielenkiintoista siitä mitä he pystyvät tekemään alueella, ja sitten yksi poliiseista sanoi ’Minulla on teille pikku vihje, katsokaa mitä nuo miehet tuossa ympärillä tekevät’,” Pool kertoi The Localille.

”Olimme huomanneet muutamien miesten vetävän hupun päähänsä, kuiskaillen toisilleen, joten poliisi vihjaisi meille, että ’nyt olisi fiksua poistua paikalta, sen neuvon annan teille’. He nousivat autoonsa saattaakseen meidät autollemme, ja me kävelimme siinä heidän autonsa vieressä heidän seuratessa. Kävellessämme pois, ihmisiä seurasi meitä, huutaen jotain,” hän lisäsi.

Viime viikolla Rinkebyssä syttyi iso mellakka, joka sai alkunsa Rinkebyn torilla noin klo 20.00 aikaan, kun poliisi tarkasti tunnelbanassa henkilöä. Poliisien noustua maan pinnalle, heitä alettiin kivittää ja heitellä esineillä.

Sen jälkeen monikymmenpäinen joukkio kävi poliisin kimppuun ja poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksia ilmaan. Mellakkayönä kymmenkunta autoa poltettiin.

Pool sanoi, että heillä oli mukanaan huomattavan kokoinen kamera, mutta he eivät kuitenkaan filmanneet kun väkijoukko alkoi käyttäytymään uhkaavasti. Pool jatkoi, että heillä oli vastaavaa kalustoa myös Malmön Rosengårdissa missä ongelmia ei ainakaan sillä kertaa esiintynyt.

”Tämä oli melko äärimmäinen tapahtuma, vaikkakaan mitään ei oikeastaan tapahtunut. Siinä oli vain se juttu, että jotain olisi tosiaankin voinut sattua, ja poliisi joutui reagoimaan siihen,” hän sanoi.

Pool, joka kuvaa itseään kriisi- ja konfliktijournalistiksi, on ollut raportoimassa Ruotsissa viime viikosta lähtien.

Hänen raportointimatkansa maksaa osittain Paul Joseph Watson, Infowarsin päätoimittaja, joka on luvannut maksaa matkan kaupunkiin jokaiselle journalistille, joka väittää sen olevan turvallinen.


The Local.se

  • 262
    Shares

Liity kannattajajäseneksi