Eurooppa Politiikka

EU-komission Juncker ja Mogherini neuvottelivat Armenian pääministeriä näyttelevien pranksterien kanssa

Jean-Claude Juncker, kuva Annika Haas (EU2017EE) / Flickr / public domain; Federica Mogherini / Wikimedia Commons / Olaf Kosinsky, Skillshare.eu
EU-komission Jean-Claude Juncker ja Federica Mogherini keskustelivat puhelimessa Trumpista, Venäjästä ja Kim Kardashianista Armenian pääministeriä näyttelevien pranksterien kanssa.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini joutuivat toukokuun alussa velmuilevien pranksterien uhreiksi. Pranksterit näyttelivät Armenian ulkoministeriä Nikol Pashinyania, joka nousi valtaan pian maan demokraattisen kansannousun jälkeen.

Vale-Pashinyan kertoi Junckerille Yhdysvaltojen Armeniaan kohdistamasta paineesta.

– Meidän täytyy selittää maailmaa Trumpille kerta toisensa jälkeen, hän ei ymmärrä mistä siinä on kyse. Me teemme hänelle selväksi, mitä Armeniassa tapahtuu, Juncker selvitti.

Juncker kertoi myös keskustelun aikana, että Vladimir Putin on hänen henkilökohtainen ystävänsä. Kun vale-Pashinyan ehdotti Junckerille, että Kim Kardashian voisi työskennellä ulkoministeriössä, Juncker otti ehdotuksen mielenkiinnolla vastaan.

– No mikä ettei, Juncker täräytti.

Pranskerit ovat venäläiset Alexei Stolyarov ja Vladimir Kuznetsov, jotka tunnetaan aliaksilla Lexus ja Vovan.

Pranksterit keskustelivat myös Mogherinin kanssa. Vale-Pashinyan valitti Mogherinille, että naapurimaat Turkki ja Azerbaidžan painostavat Armeniaa jatkuvasti.

– Ette elä yksinkertaisessa ympäristössä, mutta voitte luottaa meihin, meissä teillä on ystävä johon voitte luottaa. On totta, että kyseessä on haastava alue ja teihin kohdistuu erilaisia paineita, mutta olen varma, että voi löytyä keino lieventää jännitteitä ja löytää yhteistyöhön perustuvia lähestymistapoja, Mogherini selitti.

Junckerin ja Mogherinin toimistot eivät kiistä tapahtunutta

Junckerin ja Mogherinin toimistot eivät kiistä tapauksia.

Junckerin tiedottaja kommentoi tapausta seuraavasti:

– Puheenjohtaja rakastaa Armeniaa. Kuka hyvänsä soittaa hänelle, vaikkapa eurooppalaisena vapaapäivänä, hän on valmis keskustelemaan sen musiikista ja keittiöstä.

Mogherinin tiedottaja puolestaan ei ollut aivan yhtä kaunopuheinen kommentoidessaan tapausta.

– Mitä tulee puhelujen järjestämiseen, meillä on selvät toimintatavat, joita kehitämme jatkuvasti.

Lähteet Politico, Express

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa