Kotimaa Politiikka

Junnila ja Koskela: VTV palautettava hoitamaan perustehtäväänsä

sign paper hand
Kuva Pixabay.

Torstaina eduskunnan kansliatoimikunta pidätti valtiontalouden tarkastusviraston ylijohtaja Tytti Yli-Viikarin virantoimituksesta keskusrikospoliisin esitutkinnan ajaksi.

Perussuomalaisten kansanedustajat ja valtiovarainvaliokunnan jäsenet Vilhelm Junnila ja Jari Koskela tivaavat hallitukselta toimia, jotta tarkastusvirasto keskittyy jatkossa laissa määrättyyn perustehtävään eli valtion taloudenhoidon laillisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden tarkastamiseen.

– Viraston vuosikertomuksen luvut osoittavat, että Yli-Viikarin aikana on järjestelmällisesti vähennetty viraston perustehtävää eli valtiontalouden tarkastamista. Tarkastustoimintaan ei käytetä enää kolmasosaakaan kaikesta virastossa tehdystä työajasta, Junnila ja Koskela toteavat perjantaina tehdyssä kirjallisessa kysymyksessä.

Virastossa työskentelevien ja aiemmin työskennelleiden virkamiesten mukaan tarkastustoimintaa on muokattu tarkastuskohteiden johdolle mieluisammaksi. Tarkastusaiheita on valittu miellyttämään tarkastuskohteita ja tarkastusraportteja kirjoitettu esimiesvoimin uusiksi, jotta ne eivät herättäisi poliitikkojen tai tarkastuskohteen virkamiesjohdon ärtymystä.

– Tällainen ei missään nimessä ole hyväksyttävää ja tarkastusvirasto tulee palauttaa hoitamaan perustehtäväänsä, kansanedustajat vaativat

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit