Eurooppa Maahanmuutto

Jussi Halla-aho EIT:n Suomelle langettamasta tuomiosta: ”Miksi Suomen on suojeltava ulkomaalaisia ulkomailla mutta ei suomalaisia Suomessa?”

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin. Kuva Adrian Grycuk / Flickr / CC BY-SA 3.0 PL

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi 14.11.2019 tuomion, jossa Suomen todettiin loukanneen Euroopan ihmisoikeussopimuksen 2 artiklaa ja 3 artiklaa palautettuaan irakilaisen turvapaikanhakijan kotimaahansa.

Irakilainen oli saanut kielteisen päätöksen Maahanmuuttovirastosta ja hallinto-oikeudesta, eikä korkein hallinto-oikeus ollut myöntänyt valituslupaa. Mies oli palannut Irakiin niin sanotun vapaaehtoisen paluun järjestelmän puitteissa saatuaan lainvoimaisen käännytyspäätöksen. Bagdadissa mies menetti henkensä ammuskelussa.

Maahanmuuttovirasto ja hallinto­tuomioistuimet järkyttyivät irakilaismiehen surmasta ja EIT:n tuomiosta

– Teemme kaikkemme, ettei tällaista enää tapahdu, Helsingin Sanomat kertoo Maahanmuuttoviraston luvanneen.

Poliisi kertoo Twitter-tilillään pidättäytyvänsä toistaiseksi palautuksista Irakiin pois lukien rikosperusteiset palautukset, joita jatketaan edelleen. Poliisi kertoo selvittävänsä myös muiden maiden tilannetta. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) twiittasi tukevansa Poliisin päätöstä jättää noudattamatta lainvoimaisia maastapoistamispäätöksiä.

”Miksi Suomen on suojeltava ulkomaalaisia ulkomailla mutta ei suomalaisia Suomessa?”

Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan pitävänsä mielenkiintoisena ajatusta, että Suomen pitäisi taata kuolemattomuus maasta poistetuille ulkomaalaisille.

– Kaikki tietävät, että Irak on vaarallinen maa. Maan vaarallisuus ei kuitenkaan ole peruste kansainväliselle suojelulle. Erityisen mielenkiintoinen on ajatus, että Suomi olisi vastuussa ulkomailla olevien ulkomaalaisten hengestä, kun samaan aikaan kukaan ei tunnu olevan vastuussa niistä Suomessa asuvista suomalaisista, jotka ovat joutuneet turvapaikanhakijoiden uhreiksi, perussuomalaisten puheenjohtaja huomauttaa.

Halla-aho muistuttaa maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden suomalaisiin kohdistamasta monipuolisesta väkivallasta: ”Vuonna 2016 kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa ryösti ja tappoi suomalaismiehen Kajaanissa. 2017 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut tunisialainen tappoi kaksi ihmistä Turussa. 2018 irakilainen turvapaikanhakija leikkasi pään irti iäkkäältä naiselta Porissa.”

– Irakissa tapettua henkilöä pidetään suomalaisen turvapaikkapolitiikan uhrina, jonka vuoksi politiikkaa on muutettava. Miksi ylempänä mainitut suomalaiset eivät ole suomalaisen turvapaikkapolitiikan uhreja, joiden vuoksi asioiden pitäisi muuttua? Jussi Halla-aho kysyy ja jatkaa: – Miksi Suomen on suojeltava ulkomaalaisia ulkomailla mutta ei suomalaisia Suomessa?

Suomen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta saama langettava tuomio ei ole ainutlaatuinen. Vuosina 1990-2018 Suomi on saanut 188 langettavaa tuomiota EIT:sta.

Ulkoasua korjattu 16.11 klo 19:21

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit