Kotimaa Politiikka

Jussi Halla-aho: ”Hallitus on paitsi epäpätevä myös epärehellinen”

Jussi Halla-aho. Kuva Petri Saarela.

Perussuomalaisten puheenjohtaja kritisoi hallitusta turvapaikkaturistien päästämisestä maahan ja saamattomuudesta heidän poistamisessaan maasta.

– Hallitus on paitsi epäpätevä myös epärehellinen, kirjoittaa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Facebook-sivullaan.

Hän kritisoi hallituksen passiivisuutta turvapaikanhakijavyöryn käsittelyssä: maan hallitus päästi kymmeniä tuhansia ”turvapaikkaturisteja” maahan Ruotsista vuonna 2015, eikä ”mitään tehty heidän pysäyttämisekseen”. Nyt hallitus ja erityisesti kokoomuslainen sisäministeri vaatii kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille työperusteista oleskelulupaa.

– …  pääministeri Sipilä esitti heille avoimen kutsun. Tästä aiheutui suomalaisille miljardien eurojen rahallinen lasku … Hallitus ei ole pyrkinyt poistamaan kielteisen päätöksen saaneita turvapaikkaturisteja maasta. Päinvastoin, sisäministeri Mykkänen on vaatinut, että heille myönnetään työperusteinen oleskelulupa. Hallitus haluaa näiden ihmisten jäävän Suomeen, Halla-aho kirjoittaa.

Kokoomus sekoilee

Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Pirkanmaalla, Sakari Puisto, nostaa myös esille hallituksen ja erityisesti kokoomuksen toimien haitallisuuden Suomelle.  Hän kirjoittaa Facebook-sivullaan, että hallituspuolue ”kokoomus sekoilee kaavaillessaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille työlupia”.

Puisto kirjoittaa, että kaavailtu toimenpide sotkisi turvapaikkajärjestelmän lopullisesti, kun ulkomaalainen voisi pujotella turvapaikanhaun, pätkätyön ja ”sossun” välillä. Samalla toimenpide kannustaa tulla ja jäädä laittomasti maahan, ja jos saatavuusharkintaa ei olisi, luvan voi konkreettisesti ostaa.

Maahantulija voisi viettää aikaa Suomessa laatimalla turvapaikahakemuksia, valituksia hallinto- ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen sekä oleskelemalla sen jälkeen luvattomasti maassa ”sossun hoivissa” ja pätkätöitä tehden 4 vuotta – minkä jälkeen hän olisikin oikeutettu Suomen kansalaisuuteen.

Suomalaisia on ryöstetty, raiskattu, pahoinpidelty, tapettu, eikä vasemmisto-oppositiolla ole huomautettavaa

Puoluejohtaja Jussi Halla-ahon mukaan sisäministeri Mykkänen ”puhuu kovia vaalien lähestyessä, mutta mihinkään vaikuttaviin toimenpiteisiin ei ole ryhdytty tai olla ryhtymässä”. Päinvastoin, GCM-sopimukseen liittymisellä – Halla-aho  muistuttaa – halutaan tehdä turvapaikkaturistien säilöönotto entistä mahdottomammaksi.

– Hallituksen toiminnan suorana seurauksena monta suomalaista on ryöstetty, raiskattu, pahoinpidelty ja tapettu. Jos hallituksella olisi selkäranka, se pyytäisi anteeksi ja eroaisi, hän toteaa.

– Vasemmisto-oppositiolla ei ole huomautettavaa hallituksen toimintaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho huomauttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa