Kotimaa Politiikka

Jussi Halla-aho Itävallan vaalituloksesta: ”Yhdellä asialla pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä”

Jussi Halla-aho. Kuva Matti Matikainen
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho onnitteli Itävallan kansaa tämänpäiväisen parlamenttivaalin tuloksesta.

Itävallan parlamenttivaaleissa tänään oikeistolainen konservatiivipuolue Itävallan kansanpuolue (Österreichs Volkspartei, ÖVP) oli saamassa lähes 32 prosenttia annetusta äänistä ja kansallismielinen Itävallan vapauspuolue (Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ) yli 26 prosenttia äänistä. Ennakkoääniä ei ollut tässä arviossa vielä mukana.

ÖVP kasvatti kannatustaan yli 7 prosenttiyksikköä ja FPÖ yli 6 prosenttiyksikköä.

Onnittelut Itävallan kansalle! Hyvä uutinen on Vapauspuolueen (FPÖ) 26% tulos. ”Yhdellä asialla” pärjää oikein hyvin, jos se asia on riittävän tärkeä, Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Halla-aho pitää erittäin hyvänä uutisena sitä, että perinteinen konservatiivipuolue ÖVP on siirtynyt maahanmuuttokysymyksissä FPÖ:n linjoille ja nostanut sen ansiosta kannatuksensa melkein 32 prosenttiin.

Oikeiston tärkeimpinä vaaliteemoina oli maahanmuuton rajoittaminen ja ulkomaalaisille myönnettävien tukien leikkaaminen.

ÖVP:n suomalainen sisarpuolue Kokoomus valitettavasti pitää näitä kysymyksiä lillukanvarsina. Siksi Kokoomus ei varmaan olekaan onnitellut ÖVP:tä, Halla-aho tuumaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa