Kotimaa Politiikka

Jussi Halla-aho koronan talousvaikutuksista: ”Suomen on syytä laatia valmiussuunnitelma eurosta irtautumiseksi”

Jussi Halla-aho. Kuva Petri Saarela.

Suomi ei voi osallistua yhteisvaluutta euron mahdollisiin pelastusprojekteihin. Sen sijaan Suomen on syytä laatia valmiussuunnitelma eurosta irtautumiseksi. Näin kertoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Hallitus antoi eilen 16. maaliskuuta listan toimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Hallituksen linjauksen mukaan maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan Perussuomalaisten kiittävän hallitusta välttämättömistä ja oikeasuhtaisista toimenpiteistä.

Halla-aho toteaa tilanteen olevan poikkeuksellisen ja vahingollisen kaikenkokoisille yrityksille ja siten työpaikoille sekä Suomessa että kaikkialla Euroopassa. Taloutta ja yhteiskuntaa kriisin aikana ylläpidettäessä ja kriisin jälkeisen jälleenrakennuksen aikana ”jokainen euro on kallis”, puheenjohtaja sanoo.

–  Suomen, kuten jokaisen maan, on keskityttävä itsensä ja omiensa auttamiseen, Halla-aho toteaa.

Viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä euroalueen talous kasvoi tuskin ollenkaan. Koko euroalueen kasvu ylsi vain 0,1 prosenttiin, mutta Italian bruttokansantuote kutistui 0,3 prosenttia. Eurooppaan levinneen koronaepidemian aikana Italia on ollut suurin kärsijä, mikä saattaa syöstä maan talouden syöksykierteeseen. Tällä tulisi olemaan kielteinen vaikutus koko valuuttaunioniin.

– Suomi ei liioin voi osallistua yhteisvaluutta euron pelastusprojekteihin, jotka saattavat olla edessä, mikäli koronaviruksesta Euroopassa eniten kärsineen Italian talous romahtaa. Sen sijaan Suomen on syytä laatia valmiussuunnitelma eurosta irtautumiseksi, puheenjohtaja Halla-aho päättää.

  • 3.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset