Kotimaa Maahanmuutto

Jussi Halla-aho: Osoittaako hallitus poliittisen vastuun kantamista vain olemalla järkyttynyt?

Jussi Halla-aho. Kuva Matti Matikainen
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ryöpyttää Facebook-sivullaan hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan, että maahanmuuttovyöry vuonna 2015 olisi ollut pysäytettävissä, ja jälkihoitokin olisi voitu tehdä tehokkaasti.

”Koska mitään ei tehty, kaksi ihmistä kuoli perjantaina Turussa ja yksi Kajaanissa syksyllä 2016. Huomattavasti useampi on tullut pahoinpidellyksi, raiskatuksi, ahdistelluksi tai ryöstetyksi,” Halla-aho kirjoittaa.

Halla-aho laskee, että vastaanottokustannuksiin vuonna 2015 meni 125 miljoonaa euroa, ja vuonna 2016 530 miljoonaa euroa. Tämän sekä ensi vuoden talousarviossa pelkkiin vastaanottokustannuksiin on varattu 225 miljoonaa molempina vuosina. Lisäksi valtio maksoi kunnille kotouttamiskorvauksia vuonna 2015 97 miljoonaa euroa ja vuonna 2016 132 miljoonaa. Tämän sekä ensi vuoden talousarviossa kotouttamiseen on varattu 232 miljoonaa.

Hänen laskelmiensa mukaan suorat ja välittömät kustannukset vuosilta 2015-2018 ovat siis 1,8 miljardia euroa, ja päälle tulee vielä lasku esimerkiksi oikeuslaitoksen kuluista.

”Nämä olisivat isoja rahoja, jos puhuttaisiin mistä tahansa muusta kuin maahanmuutosta. Kun puhutaan maahanmuutosta, silmääkään ei räpsäytetä,” Halla-aho kirjoittaa.

”Hallitus ei ole rikosoikeudellisessa tai korvausvastuussa tekemisistään tai tekemättä jättämisistään, mutta poliittinen vastuu sille kai kuuluu. Miten hallitus osoittaa poliittisen vastuun kantamista? Olemalla järkyttynyt? Sanomalla kansalaisille, että malttia, ei saa antaa vihalle ja pelolle valtaa?” Halla-aho kysyy.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit