Kotimaa

Jussi Halla-aho Suomi-areenassa: ”Käynnissä on kulttuurivallankumous”

Jussi Halla-aho. Kuva Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puhe maanantai-illan Suomi-areenassa.

Nykyään puhutaan usein kulttuurisodista. Itse puhuisin mieluummin käynnissä olevasta kulttuurivallankumouksesta, jossa ei ole kahta ääripäätä, vaan ainoastaan yksi. Maailma on nähnyt kulttuurivallankumouksia aiemminkin, esimerkiksi natsismi ja stalinismi 30-luvulla, Kiinan kulttuurivallankumous 60-luvulla, punakhmerit Kamputseassa 70-luvulla, ja Taliban Afganistanissa 90-luvulla.

Kulttuurivallankumouksille on ominaista yhteiskunnan instituutioiden valtaaminen ja valjastaminen omiin käyttötarkoituksiin. Ihmisten mustavalkoinen jakaminen hyviin ja pahoihin, menneisyyden sensurointi, muistomerkkien tuhoaminen, historian uudelleenkirjoittaminen. Hysteerinen ja paranoidinen harhaoppisten metsästys. Elokapina, Black Lives Matter, sukupuoliaktivismi, intersektionaalinen feminismi ovat nykyisen kulttuurivallankumouksen heijastumia. Niidenkin vihollisia ovat yksilö ja yksilönvapaudet, tieteellinen objektivismi, ihmisten välinen mahdollisuuksien tasa-arvo, sanalla sanoen länsimainen sivilisaatio.

Tilalle tarjotaan taikauskoa, kuten oppia siitä, että ihminen voi itse määritellä sukupuolensa sen mukaan, miltä tuntuu, tai uhripisteisiin perustuvaa kastijärjestelmää, jossa synnynnäiset ominaisuudet kuten sukupuoli tai ihonväri määrittelevät sen, kuka saa sanoa, mitä ja kenelle. Suurin osa ihmisistä kokee, että tämä on sairasta, kuten se onkin. Pieni, mutta äänekäs ja aggressiivinen kulttuurivallankumouksen etujoukko on kuitenkin onnistunut tehokkaasti pelottelemaan muut hiljaisiksi tai oman agendansa äänitorveksi. Ihmiset ja yritykset eivät halua joutua maalitus- ja boikottikampanjoiden kohteeksi. Poliittisten vastustajien fyysinen tuhoaminen ei enää nykyään ole muotia, mutta sen tilalle on tullut ihmisten sosiaalinen ja taloudellinen tuhoaminen. Cancel kulttuuri, kuten sitä kutsutaan.

70-80-luvulla vasemmisto oli huolissaan angloamerikkalaisesta kulttuuri-imperialismista. Siitä olisi paljon enemmän syytä olla huolissaan tänä päivänä. Vasemmiston koko käsitteistö, ongelmanasettelu ja terminologia, on kopioitu sellaisenaan ja kömpelösti suomennettuna amerikkalaiselta ja brittiläiseltä vasemmistolta. Puhutaan mies- ja naisoletetuista, turvallisesta tilasta, vihapuheesta, haavoittuvista ja hauraista ihmisryhmistä, rodullistetuista ihmisistä, dekolonisaatiosta, toksisesta valkoisuudesta ja valkoisesta etuoikeudesta. Englantilaisilla ehkä onkin syytä pohtia itsekriittisesti siirtomaa-aikaa ja amerikkalaisilla mustien kokemia historiallisia vääryyksiä, mutta onko todella myös meillä. Me olemme entinen siirtomaa. Aivan todellako meillä on jotain anteeksipyydeltävää, keneltäkään. Tekeekö ihonvärimme meistä syyllisiä muiden samanväristen tekemiin rikoksiin?

Jos vasemmistolaisilta kysytään, joka puolella on nykyään natseja, vihapuhetta ja taantumusta. Tämä näköharha johtuu siitä, että sallittujen ajatusten putki on koko ajan kapeampi ja kaikki mikä on tämän putken ulkopuolella, on vihapuhetta, natsia ja taantumusta.

Tilaa
Ilmoita
guest

50 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Uutislukija

Etenkin Yleisradio ja Helsingin Sanomat ovat tämän kulttuurivallankumouksen äänenkannattajia. Kummassakaan ei näy yhtään kriittistä juttua Prideä kohtaan vaikka aihetta olisi. Hesari kaupallisena toki voi olla mitä mieltä lystää mutta Ylen pitäisi olla neutraali.
Hesarin olen huomannut edes hieman yrittävän olla neutraali kun se tekee muutaman kuukauden välein yhden Persumielisen jutun.

Ilkka-Pohjalaiselle täytyy antaa pisteet kun se julkaisi Jukka Mäkysen Pride kriittisen kirjoituksen, kirjoituksesta joku prideaktiivi uhkasi rikosilmoituksella, päätoimittaja antoi asiallisen vastauksen että lehti haluaa julkaista myös oman linjansa vastaisia kirjoituksia.

Tupauuno

Oli aika huvittavaa ja samalla ikävä katsoa, kun MTV:n puolueelliset toimittajat, Ohisalo ja SDP:n Nina Malm kävivät oikein joukolla Halla-ahon kimppuun. Kaikki puhuivat Halla-ahon puheen päälle jne. Nina Malm on todistanut jo monessa yhteydessä asiantuntemattomuutensa (siis tyhmyytensä) ja hutisalosta nyt ei voi muuta sanoa kuin on vain yksi ideologia.

vesku

Mikä valtava tarve YLELLÄ on esim. Kutsuvieras Radiossa Tänääkin tuoda esiin jotain JANI TOIVOLAA,,,Pyhäpäivänä,,,aivan kuin olisi joku suurikin YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAJA,,,,samoin Aamustudiot TEE-VEESSÄ,,, Puhumattakaan Mainokset päivittäin,,KOTIMAISTA , AITOA KAURAMAITO JUOMAA,,,HEH-HEH,,,Liikaa on liikaa,,,

Ani

Ylen keskusteluita, uutisia eikä asiaohjelmia ole enää vuosiin voinut seurata. Mainokset skippaan ja tietyt yritykset ja tuotteet värikoodi tuputuksen vuoksi. HS on turha, ei lukemisen arvoinen.

Ruhi

Hyvää kirjoitustyötä Jussilta. Mielenkiintoista ja asiallista.

Sampo Maa

Halla-aho aloitti aivan yksinkertaisesti kirjoittamalla nettiin kaiken sen mitä ei olisi saanut kirjoittaa. Karmea parkuhan siitä tietysti tuli. Kun ei koulutettua Halla-ahoa pystytty leimaamaan tietämättömäksi, niin leimattiin sitten rotutohtoriksi. Mutta samalla kun parku kasvoi, kannatus kasvoi. Mitä tästä opimme. Ehkä sen, ettei totuutta voi kieltää. Jos keisarilla ei ole vaatteita, joku sen kyllä aina ääneen sanoo, vaikka muut miten ihastelisivat keisarin olemattomia vaatteita. Tuo puhe oli hyvä tiivistelmä ajasta jota elämme. Ei vihapuhetta eikä kivapuhetta. Selvää pässinlihaa pöytään ja siinä kaikki.

Anonyymi

Jussi Halla-aho sanoo asian juuri niin kuin se on. Tyhmemmät eivät sitä vielä ole huomanneet eikä vanhempi väki, joka seuraa vain Ylen uutisia ja lukee valtamedian lehtiä.

Totuus ensin

Jussi puhuu hyvinkin asiaa mutta välttelee kaikkea koronaan liittyvää keskustelua koska persut hyväksyy täydellisesti kaikki koronarajoitustoimet ja rokotukset. Deep State on ilmeisesti onnistunut lahjomaan tai kiristämään puolueen johdon.
Euroopassa kohta kuollut 20000 k-piikkeihin ja pian pari miljoonaa haittavaikutusilmoitusta joista n. puolet vakavia. Kyllä minusta tähän pitäisi jonkun puolueen jotenkin reagoida. Mitä mieltä itse olette?

John Quiman

Välttelee, mutta mikähän hysteerinen kohtaus tulisi, jos Jussi alkaisi puhua koronatoimia ja rokotuksia vastaan. Siitä alkaisi kamala noitavaino, joka olisi kohdistettu persuihin, eikä vain poliitikojen osalta, vaan myös hysteeristä pelkoa potevien kansalaisten osalta. Iso osa äänestäjistäkin hylkäisi persut saman tien, eikä niitä saisi koskaan takaisin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Meri Kreikan

Olen seurannut etelä-afrikan.touhua nyt kansainvälisistä medioista. Meidän ja muiden valtamediat on ollu aikas hiljaa. Ei ilmeisesti sovi agendaan, koska mustienhan piti perustaa ihanne valtio apartheidin jälkeen. Vaikuttaa silta että kusetus jatkuu, ihonväristä huolimatta. Tosin, valkoset on siellä vielä sallitumpaa riistaa.

kasimir

Toden totta! Olisko osasyy median hiljaisuuteen se että nuo kuvat ja videot E-Afrikasta ovat liian tuttuja ja ne voisivat olla aivan hyvin Minneapolisista, Portlandista tai San Franciscosta. E-Afrikan kauppojen ryöstelyistä tulee nimittäin äkkiä mielleyhtymä BLM:ään ja Antifaan.

Sääliksi käy valkoisia tuossa maassa. (Etenkin valkoisia). Siinä olisi kyllä meille niin suotavia pakolaisia kun vain voi olla! Mutta eihän niitä sovi ottaa, kun hehän rakentaisivat ja rikastaisivat Suomea tuhoamisen sijaan.

Sami

Katso YouTubesta dokumentti: ”the farmland documentary”. Suomitekstit asetuksista.

kasimir

Katsoin tuon Lauren Southernin Farmlands-dokkarin ja se on kyllä pysäyttävä. Ja todella hyvin tehty. Tuollaisten videoiden näkeminen saanee viimeistään monet kyseenalaistamaan meidän valtamedian objektiivisuuden ja totuudenmukaisuuden. Meillehän ei kerrota mitään tuosta E-Afrikan järkyttävästä tilanteesta. Kaikki pitää itse etsiä netistä jos jotain oikeaa informaatiota haluaa.
Valtamedian ja vasemmiston rasismimantra alkaa murenemaan kun meillä keskitytään lähinnä johonkin mikroaggressioihin rasismin pahimpina muotoina (siis Suomessa) mutta samaan aikaan on käynnissä valkoiseen rotuun suunnattuja kansanmurhia.
Oaklandissa jo mustatkin kääntyivät Antifaa ja näitä valkoisia keskiluokkaisia F*** The Police-agitaattoreita vastaan. Mustat alkavat heräämään siihen ettei nuo valkoiset liberaalit – saati demokraatit – aja heidän asiaa: https://www.youtube.com/watch?v=DKTUQRAAdZo

John Quiman

Etelä-Afrikan tilanne ei kiinnosta mediaa, koska se sotkisi agendan levittämistä ja valkoisen ihmisen syyllistämistä. Tällä uutisoimattomuudellaan media vain osoittaa, että sillä on halu muokata ihmisten mielipiteitä, ei kertoa totuutta, eikä tiedottaa tasapuolisesti kaikesta mitä tapahtuu.

Tuo oli tervetullut video tuo mustien kiukku antifaa kohtaan.

Ilkka Mänttäri

Menossa on valkoisten kansanmurha ja valtamedia ei puhu sanaakaan. Perukaa tilaus viimeistään nyt jos teille vielä tulee joku sanomalehti. Peruisin TV-luvankin mutta kun se ei enää käy. Tiesivät kai tämän olevan tulossa ja sitä ei enää voi välttää.

Meri Kreikan

Oho. Olipa jussilta hyvö avaus. Hyvä että joku sanoo ääneen, taas. Onhan tää menos ihan hulluiluksi.

Sami

Vasemmisto vallankumouksen siemen kylvettiin yliopistoissa taistolaisena kommunismina, nyt heidän jälkeläiset johtavat Suomea. Joten mikä on hulluuden, tai ylhäältä johdetun korkeakoulutuksen ero -hulluus vai ylhäältä annetun kulttuurimarxistisen opetusohjelman lopputulos?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Sami
John Quiman

Kulttuurivallankumous hyvinkin, ollut jo menossa vuosia.

K. Lehto

Onkohan kenties hämäläinen tuo Halla-Aho?

Ilkka Forsten

Muslimi, Halla on toisinpäin Allah..

Sampo Maa

Meinaat, että Halla-aho onkin saippuakauppias?

Enpä usko

Minusta tässä ei ole muita uskottavia puolueita kuin perussuomalaiset. Noihin sinimustiin yms, en oikein jaksa uskoa. Johan tämä halllituskin on tehnyt jo aika vahingot, jos nuo punavihreät hallitukset vielä jatkaa tulevaisuudessa on vahingot jo lähes peruuttamattomia.

John Quiman

Sinimustilla on kovasti henkeä, mutta eivät tule nyky-Suomessa saamaan kuin hyvin pienen kannatuksen. Perussuomalaiset eivät sen jälkeen vaikuta kovinkaan radikaaleilta, kun tulee sinimustien tapaisia kuvioihin.

Perussuomalaiset ovat muutenkin maltillistaneet linjaansa, joka on alunperinkin ollut maltillinen pieniä soraääniä lukuunottamatta. Haluavat tulla hallituskelpoisiksi. Saattaa olla hyvä, jos aivät unohda tärkeimpiä asioita Soinin tapaan. Jos unohtavat liian monta kansalle tärkeää asiaa näyttääkseen median silmissä hyväksyttäviltä, romahtaa kannatus alta aikayksikön.

Tilalle ei kuitenkaan nousisi sinimustat, joille saattaa löytyä viiden prosentin kannatus. Mikäli nykypolitiikka jatkuu pitkään, voi sinimustista tulla hyvin suuri puolue, koska sitten kansa haluaa rajuja muutoksia. Se ei kuitenkaan ole tulossa kovin pian.

Turtiainenkin rakentelee puoluetta. joko se lätsähtää alkuunsa tai sitten se saattaa onnistua pääsemään sinimustien ja perussuomalaisten kannatusmäärien välimaastoon.

Ilkka Mänttäri

Tuukka on kyllä osoittanut olevansa aika hyvin perillä asioista mutta sillähän ei vielä suomessa pitkälle pötkitä. Meillä politiikka suosii ideologisia tyhjäpäitä, älykkyys voi olla jopa este. Nähtäväksi jää.

John Quiman

Joo, Tuukka osaa puhua ihan järjellisesti, mutta järkikin saattaa olla äänestäjäkunnalle etäiseltä ja epäuskottavalta kuulostavaa.

En isommin tunne tuo sinimustan ajatusmaailmaa, mutta olen jonkin verran lueskellut niistä. Sillä perusteella olenarvellut, että se saa jonkin siivun, joka ehtä riittää aluksi edes yhteen kansanedustajaan. Jatkossa voi olla kasvua, jos ovat esillä ja informaatio toimii.

Saanevat jonkin verran perussuomalaisia äänestäneiden ääniä, koska osalle perussuomalaisten äänestäjistä perussuomalaiset ovat liian lällyjä. He kaipaavat jotain rajumpaa. Jos perussuomalaiset pehmenee, saavat ne helpommin ääniä muilta puolueilta, joten korvannevat sinimustiin vaihtavat niillä.

Nykytilassa en osaa arvata, minkä verran perussuomalaiset pehmenevät, siis pehmenevätkö vain vähän, mutta ydin asia pysyy muuttumattomana ja vahvana, vai pehmenevätkö pilalle.

Riippuu paljolti siitä, että tuleeko uusi johto ajamaan asiaa, vai pelkästään hallituspaikkaa ja puolueen kasvua. Jos unohtavat asian, saattavat romahtaa nopeasti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Enpä usko

Näin siinä käy kuten John Quimankin kertoili, että ei nämä saa kannatusta nousemaan todennäköisesti 3-6% enempää. Sitten hieman naurattaa kun nämä sinimustat ajavat tosissaan ”pornokieltoa”, internettiin aivan tosissaan lisäksi. Minusta tämä on aika mahdoton toteuttaa, jos järjellä miettii paljonko aikuisviihdettä on netissä, sekä moniko sitä katsoo.
No, kukaan ei asiaa myönnä koskaan mutta taitanee tuota katsella monetkin naimisissakin olevat, koska seksi lakannut kokonaan. Tämä on ihan fakta, sekä noin siinä käy.

Ilkka Forsten

Ajattelin kyllä mattokauppiasta, mutta olkoon.

Ilkka Mänttäri

😂

John Quiman

Että Halla on takaperin Allah, on aika hupaisa juttu. Hallahan on kirjoitellutkin kuin olisi käänteinen muslimi.

Prozac

Muistaakseni tamperelainen syntyjään, eli hämäläinenpä hyvinkin. Isänsä ainakin alajärveltä etelä-pohjanmaalta. Alajärvellä yleinen sukunimi tuo halla-aho, ja oliko siellä sen niminen kyläkin.

Kata

Sanonpa näin:Halla-aho on niin oikeassa!
Joka ei tätä näe on ideologian turmelema ameeba.
Olemme matkalla sellaiseen sekasotkuun ettei ole muutamiin vuosikymmeniin nähty.EU:n piti turvata jäsenmaiden kansalaiset mutta ihan on tuubaa tämä oletus.Turvallisuus omassa kotimaassaan on komissaarien ja osan meppien mielestä aivan jälkeenjäänyt rätsistinen agenda.Raajat auki ja kaikki sissään ja ulos milloin missäkin ja miten vaan ja sitten eletään hurlumhei vaan!
EU,mitä se tänä päivänä edustaa,on pelkkää vasemmistoideologiaa.Ja miksipä ei Änzelän johdolla olisi ?
Kuka muuten äänesti Zaaancloodia, Angelaa,Ursulaa,Ylvää sun muita?Milloin oli vaalit?Semmoinen on EU:n ”demokratia”!Sisäisiä nimityksiä…jäsenmailta ei kysellä.
Meppejä äänestetään mutta entä nämä ”johtajat”?Varsinaisia kimejä…

John Quiman

Saamme äänestää teatteriin näyttelijöitä. Käsikirjoitus laaditaan jossain verhojen takana ja lobbarit hoitelevat näyttelijät pysymään käsikirjoituksessa.

Onko sitten osa kansanedustajistamme vielä itseohjautuvia, onkin mielenkiintoinen kysymys. Perussuomalaiset saavat uuden puheenjohtajan. Jos se Purra ottaa komennon, on perussuomalaisilla puheenjohtaja, joka oli aiemmin vihreä, on kasvissyöjä, kannattaa pakkoruotsia jne. Tuleeko sitten uusi puhdistusaalto perussuomalaisten pariin ja syntyykö uusia puolueita, mikäli usko perussuomalaisiin lakkaa? Jos uusi puheenjohtaja ei ole Purra, saattavat perussuomalaisten rivit vaikka vahvistua.

Ilkka Forsten

Sinimustat ovat tulevaisuus, mutta jos nyt vielä kerran äänestäisi PS:n puolesta.

Enpä usko

Jotenkin luulen että sinimustille käy kuten kaikille muillekin tällaisille ”kansallismielisille” puolueille. Eli hiipuu vain pois hiljalleen, itse en oikein usko sinimustien puolestakaan ovasti. Näitä kuihtuneita pienpuoleita on ollut jo monta ennestään historiassa.

Ilkka Mänttäri

Varteeenotettava vaihtoehto.

John Quiman

Sinimustille ei ole vielä kovinkaan paljon tilausta, mutta jos nykymenoon ei tule muutosta, se tullaan äänestämään isoksi.

Näin siis arvelen. En sano tietäväni.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Pinlaareni

Toivottavasti arvelusi osuu oikeaan. Suomi tarvitsee uuden suunnan. Nykymeno johtaa maanpäälliseen helvettiin, eli vihervasemmistolaiseen euvostoliittoparatiisin, jossa jaettu kurjuus on ihanuutta.

Ilkka Mänttäri

Tämän Podcastin Levelin alussa loikannut KGB upseeri kertoo miten yhteiskunta voidaan tuhota. Vain pieni osa KGB:kin budjetista menee nk. vakoiluun ym. Vaikka haastattelu on vanha niin kyllä siitä selvästi käy ilmi mistä punavihreät ovat oppinsa ammentaneet.https://www.youtube.com/watch?v=nBrT4i–Vug

John Quiman

Näin tuon haastettelun vallan monia vuosia sitten ja näitä nykymenoja katsellessa muistui mieleen, että tuotahan se Bezmenov kertoi. Tavallaan järkyttävää, että jo 80-luvulla mies kertoi miten se homma menee, mutta yleisö ei vieläkään ymmärrä mitä tänä päivänä tapahtuu.

Tuo kannattaa katsoa ehdottomasti, ellei ole vielä nähnyt, tai ei muista kovin hyvin.

P.S. Bezmenov on useammallakin eri videolla juutuupissa, ainakin oli ennen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Räikkönen ( Kimi ) ei ole samaa mieltä.

Kata

😀 No ei onneksi!

Puolueeton

Puhe oli selkeä ja ymmärrettävä niille, joilla on älliä seurata maailman menoa muualtakin kuin valtamediasta. Muille varmasti vaikeatajuinen ja vihapuheeksi leimattava, kuten varmaan jo on tehtykin.
Luultavasti Halla-aho on epäkelpo poliitikoksi. Hän on liian järkevä. Huono puoli hänessä on siinä, että pyrkii olemaan poliittisessa elämässä liian altruistinen.
Perustan väitteen siihen, että hän sensuroi Jukka Hankamäen kirjaa Totuus Kiihottaa, kun valtamedia nosti siitä metakan tai oikeastaa yhdestä luvusta kirjassa. Hankamäen kirjassa on kuitenkin samantapaisia ajattelumalleja kuin Halla-aho tuottaa. Ero on siinä, että Hankamäki sanoo sanottavansa muista piittaamatta ja Halla-aho, kuten edellä sanoin, muita kunnioittaen.

Ilkka Forsten

Jussi on ikävä kyllä pehmentynyt silminnähden, ainakin lausuntojensa osalta. Toisaalta sekin on hyvä taktiikka, sillä nyt kannattaa puhua vain lain ja oikeuden puolesta kuten teki muuan korpraalikin vaalikiertueillaan oltuaan sitä ennen hetken vankilassa.

Hän oivalsi että esittämällä lojaalia demokratian kannattajaa saadaan suurempi määrä ihmisiä aatteen taakse, ja kun valta on betonoitu, muutetaan kurssi totaalisesti. Näin se temppu tehtiin, ja nyt tehdään sama.

Ilkka Mänttäri

En nyt kuitenkaan kovin paljon panisi rahaa likoon tuon vaihtoehdon puolesta.

John Quiman

Tuskin Halla-aho, mutta tuota demokratian puolustamista näyttelevä vihervasemmisto tekee juuri tuota vallan betonointia ja on jo nähtävissä, miten mielivalta alkaa nousta.

Kaino-Vieno Huttunen

Pyrkimyksenä on luoda ihmisille sisäinen ajatuspoliisi. Jokainen ihminen joutuu käyttämään valtavan määrän resursseja miettiäkseen, miten lähestyy toista ihmistä, jottei tämä loukkaannu ja katso tulleeksi rodullistetuksi tai sukupuolitetuksi. Samalla tavalla jokainen ihminen joutuu tarkkailemaan, mitä sanoo tai kirjoittaa nettiin, jotta ei saa kimppuunsa jotain toista joko itsensä sellaiseksi värvännyttä tai virallista ajatuspoliisia.

Tämän seurauksina jakolinjat katoavat valtion ja mantereiden väliltä ja siirtyvät ihmisten välille. Ihmiset elävät jatkossa kuplissa, joita he ylläpitävät itse ja joiden rikkominen sellaisilla tabuilla kuin maalaisjärki tai elämän pienet ja kasvattavat vastoinkäymiset, toisen ihmisen eriävä mielipide tai sukupuolineutraalin WC:n puuttuminen voivat särkeä.

John Quiman

Poliittinen korrektius on juuri sitä yksilön sisäistä itsesensuuria. Nykyisin se on jo hullulla tasolla, mutta harva uskaltaa nähdä sitä ja vielä harvempi sanoa sitä.

Yks nainen vaan

Kyllä elämme surullista aikaa. Jussi on oikeassa. Minulla oli keväällä synttärit, olin kutsunut sisarukseni puolisoineen. Ruokapöydässä totesin että joo minä ja sisareni (molemmilla yliopistokoulutus) ollaan jo vuosia äänestäneet perussuomalaisia. Veljeni vaimo hyökkäsi käytännössä kimppuuni haukkumalla minua idiootiksi. Eipä tule kutsua hänelle meille enää, tosin ei hän tähän persuläävään tulisikaan.

John Quiman

Niin, siinä oli sitä suvaisevaisuutta, jotta äänestä mitä hyväksymme, tai saat kuulla kunniasi, idiootti.

Mitähän pohtisi hänkin, jos sinä haukkuisit hänet idiootiksi, koska kannattaa mitä kannattaa? Tuskin kokisi sitä asiallisena, mutta ns. suvaitsevainen suvaitsematonhan ei ymmärrä tuota asiaa.

Prozac

Meillä töissä muuan nainen, joka äänestää vasemmistoa ja vihaa persuja. Tuo sen ihan häpeilemättä julki kahvihuoneessa. On yksi esimiehistäni, tai pitäisikö sanoa kuten firmani virallinen muoto on nykyään ”esihenkilö”. Nainen on kova ateisti, ja tuo senkin mielellään julki. No minä en kykene olemaan ateisti, enkä pidä vouhottajista, oli sitten ateisti tai uskovainen. Olen haastanut molempia puolia työurani aikana, ja välillä on kipinät sinkoilleet. Ja naisissa on myös tätä intersektionaalista porukkaa, joille heittelen joskus aikani kuluksi sopivia ”täkyjä. Ja yleensä iskevät kuin hauki rapalaan 🙂