Kotimaa Maahanmuutto

Jussi Halla-aho vaatii maahanmuuttajien sosiaaliturvan täysremonttia

Vuosaari. Kuva Eduard47 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii maahanmuuttajien sosiaaliturvaa uudistettavaksi kansalaisuusperusteiseksi sekä samalla kansalaisuuden saannin vaikeuttamista.

Tanskan ongelmalähiöissa asuvien yksivuotiaiden lasten on jatkossa osallistuttava varhaiskasvatukseen vähintään 25 tuntia viikossa, kertoo tanskalainen DR.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamenttiedustaja Jussi Halla-aho ymmärtää ratkaisua. Hänen mukaansa kotona tapahtuva lasten hoitaminen on huonosti yhdistettävissä nykyisenkaltaiseen maahanmuuttoon.

– Muslimimaista, etenkin Lähi-idästä ja Afrikan sarvesta, tulevilla ihmisillä on paljon lapsia ja vähän työelämävalmiuksia. Kotihoidontuesta ensinnäkin muodostuu pysyvä toimeentulonlähde, jollaiseksi sitä ei ole tarkoitettu. Toiseksi naiset eivät koskaan opi kieltä tai ryhdy opiskelemaan tai mene töihin, jos he ovat kotona hoitamassa lapsia. Kolmanneksi lapset eivät opi kieltä ja yhteiskunnan toimintatapoja, jos he ovat esikouluikään asti etnisessä kuplassa, Halla-aho kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Halla-ahon mukaan integraatio-ongelmat periytyvät vaikeissa maahanmuuttajaryhmissä, ja syrjäytyneistä nuorista ja koulupudokkaista suhteettoman suuri osa on muslimiperheiden lapsia, usein Suomessa syntyneitä.

Hänen mukaansa yksi vaihtoehto integroitumisen edesautamiseksi ja maahanmuuttajalasten ohjaamiseksi päivähoitoon olisi kotihoidon tuesta luopuminen, mutta hän pitää myös ”melko sietämättömänä” ajatusta, että hyvin toimineita rakenteita pitäisi purkaa maahanmuuttajien takia.

– Toinen ja parempi ratkaisu olisi luopua asumisperusteisesta sosiaaliturvasta ja korvata se kansalaisuusperusteisella. Maahanmuuttajille voitaisiin sen jälkeen räätälöidä oma ja paremmin integroitumista ja työelämään pääsemistä tukeva malli, esimerkiksi Tanskan esimerkkiä seuraten, Halla-aho kirjoittaa.

– Samalla tietysti kansalaisuuden saamista pitäisi tuntuvasti vaikeuttaa, kuten perussuomalaiset ovat pitkään esittäneet. Vaadittavaa asumisaikaa tulisi pidentää, ja kansalaisuus pitäisi nähdä tunnustuksena jo tapahtuneesta integroitumisesta, Jussi Halla-aho painottaa.

  • 13.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset