Eurooppa Politiikka

Juutalainen akateemikko joutui juutalaisvastaisen solvauksen uhriksi keltaisten liivien mielenosoituksessa Pariisissa

Kuva Pixabay.

Juutalaista akateemikkoa solvattiin keltaisten liivien mielenosoituksessa Pariisissa viime lauantaina. Monet johtavat poliitikot ja media ovat esittäneet tyrmistyksensä tapauksen johdosta. Ranskan turvallisuuspalvelu on tunnistanut pahimman solvaajan salafistimuslimiksi.

Muun liberaalilehdistön lailla Helsingin Sanomat kirjoitti 17.2 juutalaisesta akateemikosta Alain Finkielkrautista, joka oli joutunut rasistien kynsiin Pariisissa keltaisten liivien mielenosoituksessa.

HS kertoo, kuinka Alain Finkielkraut seurasi mielenosoitusta, kun osanottajat ryhtyivät jakelemaan hänelle solvauksia tyyliin ”likainen sionisti”, ”mene takaisin Tel Aviviin” ja ”Ranska on meidän”.

Tapauksesta huolestuneena Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmaisi suuttumuksensa twitterissä.

– Häneen kohdistetut antisemitistiset solvaukset ovat peilikuva sille, mitä me todella olemme ja mikä tekee meistä suuren kansan. Me emme siedä tätä, Ranskan presidentti kommentoi.

Washington Postin mukaan tapaus sai aikaan laajoja epäilyjä ääriainesten soluttautumisesta keltaisiin liiveihin. Tilanteesta kuvatulla videolla kovaa huutava parrakas mies solvaa Finkielkrautia.

Sisäministeri Christophe Castaner twiittasi sunnuntaina, että mies on tunnistettu, ja BFMTV sanoi miehen olevan salafistimuslimi. Salafismi on äärikonservatiivinen islamin koulukunta, jonka kannattajia esimerkiksi al-Qaidan ja ISIS:n jäsenet ovat. Jihadismi on salafismiliikkeen johdannainen.

Islam- ja monikulttuurikriittisen Finkelkrautin mukaan antisemitismi Ranskassa on muuttanut muotoaan 1930-luvusta.

– Ei pidä sekoittaa aikakausia toisiinsa ja ajatella, että elämme 1930-luvulla, Finkielkraut sanoi viitaten natsien valtakauteen Saksassa.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit