Kotimaa Rikos

Jyväskyläläismies houkutteli alaikäiset polttamaan kannabista ja raiskasi

Keski-Suomen käräjäoikeus. Jyväskylän oikeustalo. Kuva Tiia Monto / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Elokuussa 2020 Mansur Nouruzi lähetti alle 18-vuotiaalle viestin, jossa hän houkutteli tätä ja 15-vuotiasta Jyväskylään polttamaan kannabista.

Asunnolla Nouruzi alkoi välittömästi tarjoilemaan Corona-olutta. Illan mittaan 15-vuotias päihtyi oluesta ja kannabiksesta niin voimakkaasti, että makasi velttona ja oksenteli.

Nouruzi meni lapsen viereen ja alkoi kähmimään. Lapsi ei jaksanut estellä muutoin kuin vetäytymällä hieman kauemmas. Sukupuoliyhteys jäi yritykseksi vain paikallaan olleen tamponin vuoksi.

Hieman toivuttuaan 15-vuotias kuuli kaverinsa huutavan ”mitä vittua” ja nostelevan housujaan ylös. Alaikäiset asianomistajat vetäytyivät vessaan, jossa alle 18-vuotias tärisi paniikissa ja sanoi haluavansa pois. 15-vuotias kysyi ”eikö Nouruzi yrittänytkin tehdä sulle jotain” mihin kaveri vastasi, että ”kerkes jo, havahduin että se on mun sisällä”.

Kaverukset kuitenkin päättivät jäädä Nouruzin asuntoon yöksi, koska muutakaan paikkaa ei ollut mihin mennä.

Nouruzin kertoman mukaan asunnossa oli juotu olutta, polteltu kannabista ja tanssittu. Tanssin aikana 15-vuotias oli ollut aloitteellinen ja lähennellyt Nouruzia vastoin tämän kieltoja.

Kaikki olivat menneet nukkumaan kahden maissa aamuyöllä. Mitään seksuaalista ei ollut tapahtunut, olihan Nouruzilla mustasukkainen tyttöystävä. Nouruzi myös väitti, että alaikäiset olivat huonomaineisia ja möivät itseään saadakseen rahaa ja päihteitä.

Asianomistajien ja todistajien kertomusten nojalla Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2002 syntyneen Mansur Nouruzin huumausaineen käyttörikoksesta, lapsen seksuaalista hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja törkeästä raiskauksesta 2 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistukseen. Mies teki rikokset aiemman 2 vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla.

Tuomittu joutuu maksamaan kahdelle asianomistajille yhteensä 5500 euroa kärsimyskorvauksia.

Nouruzin oikeudenkäyntikulut 7332 euroa jäävät valtion vahingoksi. Asianomistajien oikeudenkäyntikulut yhteensä 7373 euroa tuomittu joutuu korvaamaan valtiolle.

Mies on jo ehtinyt ilmoittaa tyytymättömyytensä tuomioon. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit