Kotimaa Rikos

Jyväskylässä useista raiskauksen yrityksistä epäilty ulkomaalaismies vangittu

Jyväskylän poliisiasema. Kuva Tiia Monto / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Jyväskylän poliisi otti viime keskiviikkona kiinni vuonna 1999 syntyneen ulkomaalaismiehen, jota epäillään useista Jyväskylässä tapahtuneista raiskauksen yrityksistä.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille ja otti hänet kiinni omien tutkimuksiensa perusteella.

Nimensä ja Facebook-sivunsa perusteella Lähi-idästä lähtöisin oleva mies vangittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina 07.08.2020 todennäköisin syin epäiltynä neljästä raiskauksen yrityksestä, jotka ovat tapahtuneet joulukuun 2019 ja elokuun 2020 välisenä aikana.

Miehen tekemiksi epäillyt raiskauksen yritykset ovat tapahtuneet myöhään aamuyöllä Jyväskylän keskustan, Tourulan ja Halssilan alueella ulkoalueilla ja kerrostalojen rappukäytävissä. Useissa tapauksissa mies on tarttunut suoraan uhriin kiinni ja alkanut aggressiivisesti kosketella tätä. Vain yhdessä poliisin tiedossa olevassa tapauksessa mies on ensin puhunut hyökkäyksen kohteelle.

Poliisi toivoo yhteydenottoa mahdollisilta seksuaalisen ahdistelun, aggressiivisen käsiksi käymisen tai vastaavan kohteeksi joutuneilta. Tarkoituksena on selvittää, onko mies syyllistynyt muihinkin vastaaviin tekoihin, jotka eivät vielä ole poliisin tiedossa. Tieto mahdollisista muista teoista on tärkeää myös jo esitutkinnassa olevien tapausten selvittämiseksi.

Poliisi pyytää lähettämään yhteydenottopyynnöt sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi. Syytteen nostamisen päivämäärä 10.11.2020.

  • 837
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset