Kotimaa Rikos

Kaakkoisaasialainen ahdisteli lapsia seksuaalisesti – ehdotonta vankeutta

Turun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi lähes kuusikymppisen kaakkoisaasialaisen seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Käräjäoikeus katsoi asiassa olevan perusteet rangaistuksen koventamiselle, sillä vastaaja on jo aiemmin tuomittu samankaltaisista rikoksista.

Tuomioon johtivat kaksi lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Mies kohdisti teot kahteen asianomistajaan, jotka olivat iältään 12-15 vuoden väliltä.

Mies kosketteli asunnossaan kahta asianomistajaa reidelle ja vei kätensä kummankin asianomistajan reidellä nivusiin asti sekä halasi näitä ja suuteli kaulaan. Lisäksi vastaaja ehdotteli lapsille sänkyyn menoa. Toista asianomistajaa mies myös kosketteli takapuoleen.

Ahdistelija ja asianomistajat eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Asia käsiteltiin lautamieskokoonpanossa, ja ratkaisu oli yksimielinen. Tuomioksi tuli 7 kuukautta ehdotonta vankeutta. Rangaistusta kovennettiin ehdottomaksi, sillä mies on jo aiemmin tuomittu samankaltaisista rikoksista.

Vuonna 2017 uhrina oli 10-vuotias tyttö. Tyttö oli kävellyt kadulla, kun häntä vastaan tuli aasialaismies. Mies oli kysellyt tytöltä tämän määränpäätä, minkä jälkeen hän tarttui tyttöä kädestä, otti tyttöä niskasta kiinni ja suuteli väkisin.

Tuolloin mies tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lähteet Varsinais-Suomen käräjäoikeuden julkinen seloste ja tuomiolauselma sekä Turun Sanomat.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit