Kotimaa Rikos

Kahdesta raiskauksesta ja kannabiksen käytöstä lähes kolme vuotta vankeutta Tampereella

Tampereen oikeustalo. Kuva Aleksi Kinnunen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Bethuel Kiplimo Chesop tuomittiin kahdesta raiskauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 2 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tampereella huhtikuussa 2020 nainen pääsi aikaisin töistä ja päätti rentoutua juomalla viskiä, jota kuluikin sitten melkoisesti. Asunnolle saapui Bethuel Kiplimo Chesop, joka myös otti muutaman shotin ja poltteli kannabista.

Chesop halusi jäädä yöksi, joten hänelle sijattiin vuode olohuoneeseen. Nainen vetäytyi itse yöpuulle makuuhuoneeseen.

Unet kuitenkin keskeytyivät, kun niskaan hengitettiin. Nainen juoksi olohuoneeseen, kaatui sohvalle ja tunsi, kun vaatteita revittiin päältä.

Nainen sammui hetkeksi mutta havahduttuaan huomasi olevansa alasti, jolloin hän huusi apua.

Kun naisen tuttava saapui asunnolle, Chesop poistui paikalta.

Seksistä oli vain harmaa muistikuva, ”jotain työntämistä ja vetämistä”. Joka tapauksessa seksistä ei ollut sovittu missään vaiheessa.

Heinäkuussa 2020 Tampereella Chesop iski uudelleen. Alle 18-vuotias tyttö tapasi pihalla illanvietossa Chesopin jolle kertoi olevansa kiinnostunut vain naisista.

Syystä tai toisesta tyttö lähti käymään Chesopin asunnolla, missä Chesop ryhtyi toteuttamaan seksuaalirikosta. Hän suuteli tyttöä väkisin, otti olkapäistä kiinni ja riisui uhrin. Sitten Chesop piti tyttöä käsistä kiinni, repi kaulaketjusta ja aloitti raiskaamisen.

Tyttö meni paniikkiin ja alkoi hyperventiloimaan, jolloin Chesop joutui keskeyttämään seksuaalirikoksensa. Tyttö pääsi asunnolta karkuun ja juoksi kotiinsa.

Oikeudessa Chesop kiisti seksuaalirikokset. Seksiaktit olivat tapahtuneet naisten suostumuksella.

Todisteiden valossa Pirkanmaan käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen hänelle syyksi luettuihin rikoksiin ja tuomitsi vuonna 1986 syntyneen Bethuel Kiplimo Chesopin kahdesta raiskauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 2 vuodeksi 8 kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomittu joutuu maksamaan ensimmäiselle asianomistajalle korvauksia 5500 euroa ja toiselle 8000 euroa.

Oman asianajajansa palkkiot 2506 euroa Chesop joutuu korvaamaan valtiolle. Asianomistajien asianajajien palkkiot yhteensä 3792 euroa Chesop joutuu myös korvaamaan valtiolle.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit