Eurooppa Maahanmuutto

Kaksi kolmesta saksalaisesta haluaa lopettaa pakolaisten vastaanottamisen

Musliminaiset kävelemässä Monschaussa. Kuva Shutterstock.

Saksalaisten selkeä enemmistö haluaa lopettaa pakolaisten vastaanoton. Tutkimusinstituutti Civey teki Diakonie Deutschlandin toimeksiannosta mielipidekyselyn. Sen mukaan 62,5 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että Saksan ei tule enää ottaa vastaan turvapaikanhakijoita maailmanlaajuisesti kasvavista pakolaismääristä huolimatta. Vastaanoton jatkamista kannattavia oli 28 prosenttia vastanneista. Loput eivät osanneet sanoa kantaansa.

Erityisen silmiinpistävää on kielteisten vastausten yksiselitteisyys. 5000 vastanneesta 47,3 prosenttia sanoi ”ehdottomasti ei” ja 15,2 prosenttia totesi, että ”pikemminkin ei”. Toisella puolella 14,4 prosenttia oli sitä mieltä, että ”ehdottomasti kyllä” ja 13,2 prosenttia ”pikemminkin kyllä”.

Integrointi on epäonnistunut

Suuri enemmistö katsoo myös integroinnin epäonnistuneen. Kysyttäessä ovatko maahanmuuttajat viimeisten 10 vuoden aikaan sopeutuneet ja liittyneet hyvin saksalaiseen yhteiskuntaan, totesi 57,8 prosenttia, että ”ehdottomasti ei” tai ”pikemminkin ei”. Vajaa 28 prosenttia vastasi, että ”osittain”. 12,5 prosenttia vastasi, että ”ehdottomasti kyllä” tai ”pikemminkin kyllä”. Tässä kysymyksessä myönteisesti vastanneiden keskuudessa opiskelijat olivat yliedustettuina. Samaan aikaan yksityisyrittäjät, eläkeläiset ja työntekijät katsoivat integraation lähinnä epäonnistuneen.

Diakoniajohtaja Ulrich Lilie sanoo, että tulokset eivät toki häntä yllättäneet, mutta saivat hänet pettymään.

– On ilmeistä, että suurin osa saksalaisista ei pidä pakolaisten vastaanottoa ja heidän integrointiaan menestystarinana. Kaikki maahanmuuttoa kritisoivat eivät ole äärioikeistoa. Kuitenkin ilman tätä kaikupohjaa pelottavien oikeistoyksinkertaistajien olisi huomattavasti vaikeampaa saada tilanteesta ”me-tai-he” -logiikallaan poliittista hyötyä.

Menestystarinoita tuotava julkisuuteen

Lilie kehottaa poliitikkoja ajattelemaan integraatiota sekä koulutus- ja sosiaalipolitiikkaa yhtenä kokonaisuutena. Maahanmuuttajat on integroitava välittömään lähiympäristöönsä.

– Meidän on myös tuotava julkisuuteen menestyneitä integraatiotarinoita ja tehtävä Saksasta maahanmuuttomaana – mitä se myös faktisesti on – positiivisesti koettavissa oleva asia. Näitä hyviä tarinoita tarvitaan, jotta saamme joko-tai -narratiivia vaiennettua.

Saksaan jätettyjen turvapaikkahakemusten määrä kasvoi toukokuussa 2021 edellisen vuoden toukokuuhun verrattuna 120 prosenttia. Samaa kasvua on havaittavissa Välimerellä. Münsterin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että Euroopan yhteiskunnat – myös Saksa – ovat identiteettipoliittisesti jakautuneita ja pirstoutuneita. Eräs tähän liittyvä aspekti on maahanmuutto.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit