Eurooppa Rikos

Kaksi kuoli veitsi-iskussa Ranskassa – silminnäkijöiden mukaan motiivi on islamistinen

Kuvituskuva. Ranskan poliisi. Kuva Wikimedia Commons.

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut veitsi-iskussa Ranskassa tänään. Yksi haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

33-vuotias sudanilainen turvapaikanhakija on pidätetty Lyonin lähettyvillä sijaitsevassa Romans-sur-Isèressä epäiltynä veitsi-iskusta.

Hyökkäyksessä kuoli kaksi henkilöä ja useita haavoittui. Haavoittuneiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta mediatietojen mukaan heitä on viidestä seitsemään. Yksi haavoittuneista on sairaalassa kriittisessä tilassa.

Isku tapahtui ostoskeskuksessa Romans-sur-Isèressä tänä aamuna, ja poliisi pidätti miehen noin kello 11 paikallista aikaa. Myös iskusta epäillyn huonetoveri on pidätetty.

Sudanilaisen ensimmäinen uhri oli romanialainen mies, jonka kurkun veitsihyökkääjä viilsi auki uhrin tyttöystävän ja lapsen edessä. Sitten sudanilainen ryntäsi tupakkakauppaan, missä hän tappoi myyjän ja haavoitti yhtä asiakasta.

Seuraavaksi mies ryntäsi lihakauppaan, mistä sieppaamallaan veitsellä hän haavoitti paikalla ollutta asiakasta. Mies päätti hyökkäyksensä lähellä sijaitsevaan supermarkettiin.

Silminnäkijöiden mukaan iskun motiivi on islamistinen, sillä miehen kuultiin huutavan ”Allahu akbar”.

Miehellä ei ollut henkilöpapereita mukanaan, mutta hän on kertonut olevansa Sudanista ja syntynyt vuonna 1983.

Lähteet i24 News, Daily Mail.

Uutista päivitetty 4.4 klo 17:18

  • 865
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset