Eurooppa Maahanmuutto

Kalmarissa maahanmuuttajille halutaan etuoikeus uusiin asuntoihin

Kalmarin suurtori. Kuva Bysmon / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Historiallisesta Kalmarin sopimuksesta tunnetussa Kalmarissa ratkotaan vuonna 2015 alkaneen turvapaikanhakijoiden muuttoaallon aiheuttamia ongelmia korvamerkitsemällä tietty osa asuntojen uustuotannosta maahanmuuttajille.

Kaakkois-Ruotsissa Itämeren rannalla sijaitsevassa historiallisessa Kalmarissa on jouduttu voimakkaan maahanmuuton vuoksi uuteen tilanteeseen. Kunnassa on tultu tulokseen, että maahanmuuttajien asuntopula ratkeaa antamalla kaikista valmistuvista asunnoista tietty osa maahanmuuttajille, kertoo Östra Småland.

Huutava pula on nimenomaan isoista asunnoista, sillä Kalmariin odotetaan saapuvaksi useista lapsista ja aikuisista koostuvia suurperheitä.

– Tiedossa on, että osa kuntaan matkaavista on useista lapsista ja aikuisista koostuvia suurperheitä, työllisyys- ja hyvinvointiosaston operaatiopäällikkö Hillevi Österbo kertoo.

Kalmar on joutunut tähän mennessä ratkaisemaan maahanmuuttajien aikaansaamaa asunto-ongelmaa vuokraamalla asuntoja Kalmarhem-kiinteistöyhtiöltä sekä ostamalla kunnalle 30 asuntoa. Kaupunki hallinnoi tällä hetkellä 238 maahanmuuttajille varattua asuntoa.

Viimeisimmässä kokouksessaan Kalmarin kaupunginvaltuuston integraatio- ja työvoimalautakunta päätti alkaa ratkomaan pahenevaa asuntopulaa varaamalla tietty osa asuntojen uustuotannosta maahanmuuttajille.

Pakolaisten sijoituspäätökset tekee Ruotsissa Maahanmuuttovirasto, minkä jälkeen kunnalla on kaksi kuukautta aikaa järjestää asuntotilanne kuntoon.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset