Muu maailma

Kanada haluaa lisää opiskelijoita Marokosta ja Senegalista – ”Tavoitteena houkutella maahan maailman parhaat ja välkyimmät”

Kuva Max Pixel.

Kanada houkuttelee maahan opiskelijoita Afrikan ranskaa puhuvista maista. Maahanmuutolla on seurauksia, sillä Kanadan tähtäimessä olevat Afrikan maat ovat lähes yksinomaan islaminuskoisia.

Kanada pyrkii houkuttelemaan maahan opiskelijoita ranskaa puhuvista maista. Kohdemaita ovat nimenomaan Afrikan mantereella sijaitsevat Marokko ja Senegal. Tavoitteena on saada maahanmuuttajat integroitumaan Kanadaan sosiaalisen ja ammatillisen aseman avulla.

– Tarjoamalla nopean ja luotettavan opiskelua varten myönnettävien oleskelulupien käsittelyprosessin, Kanada on paremmin varustautunut kilpailuun saadakseen itselleen parhaat ja välkyimmät henkilöt ympäri maailmaa – maahanmuuttohallinnon tiedotteessa todetaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että ”Kanadan monimuotoinen ja lämminhenkinen yhteiskunta, korkealaatuiset oppilaitokset ja mahdollisuudet tehdä työtä ja jäädä maahan valmistumisen jälkeen ovat tehneet Kanadasta maailman johtavan kohteen opiskelijoille kaikkialta maailmasta”. Lausunnon on antanut somalialaislähtöinen Ahmed Hussein, Kanadan maahanmuutto-, pakolais- ja kansalaisuusministeri.

– Laajentamalla Student Direct Stream -ohjelmaa monimuotoisempaan suuntaan mahdollisten opiskelijoiden kannalta, laajennamme valtavia kulttuurisia, sosiaalisia ja taloudellisia etuja, joita opiskelijat tarjoavat, Hussein jatkaa.

Maahanmuutto islamilaisista maista muuttaa Kanadaa

Senegalin väestöstä 95,9 % on muslimeja. Marokkolaisista puolestaan 99 prosenttia on islaminuskoisia. Kanadassa muslimeja on tällä hetkellä noin 3 prosenttia väestöstä eli hieman yli 1,1 miljoonaa.

Islamin leviäminen Kanadaan on ollut melko nopeaa, sillä vuonna 1938, jolloin maan ensimmäinen moskeija avattiin, Kanadassa oli vain 700 muslimia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit