Muu maailma

Kanadan liberaalihallitus haluaa kitkeä turvapaikkashoppailun

Kuva Max Pixel.

Kanada on mielletty pakolaisten turvasatamaksi, mutta viimeaikaiset lakimuutokset saattavat muuttaa tilanteen.

Pääministeri Justin Trudeaun johtama liberaalihallitus on ilmoittanut, että se haluaa tiukentaa maahanmuuttolakeja tehdäkseen turvapaikkashoppailun vaikeammaksi, kertoi BBC huhtikuun puolessavälissä.

– Mielestäni liberaalihallitus on suorittanut tosi jyrkän käännöksen, sanoo Warda Shazadi Meighen, oikeustieteen professori ja turvapaikka-asianajaja.

Hänen mukaansa Kanada on ottanut pakolaisten edut poikkeuksellisen hyvin huomioon kuluneiden viiden vuoden aikana ”populismia uhmaten”, mutta hän pelkää lakimuutoksen muuttavan tilanteen.

Kanadan liberaalihallituksen kaavailema lakimuutos poistaisi oikeuden hakea Kanadasta turvapaikkaa, jos hakija on jo aiemmin jättänyt hakemuksen johonkin toiseen maahan, jonka kanssa Kanadalla on asiaa koskien sopimus. Tällaisia maita ovat muun muassa Yhdysvallat, Britannia, Australia ja Uusi-Seelanti.

Hallitus perustelee lakimuutosta turvapaikkashoppailun kitkemisellä.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau toivotti kaikki pakolaiset tervetulleeksi maahansa sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti asettavansa maahantulokiellon tietyistä muslimimaista.

– Kanada toivottaa teidät tervetulleiksi, uskontoon katsomatta, Trudeau twiittasi tuolloin.

Kanadaan on saapunut Yhdysvaltojen rajan kautta yli 40 000 turvapaikanhakijaa Trumpin valinnan jälkeen.

  • 539
    Shares

Liity kannattajajäseneksi