Eurooppa Maahanmuutto

Kanarian saarilla oleilevat laittomat siirtolaiset oleilevat metsissä ja kaduilla peläten palauttamista kotimaahan

Kuva Pixabay.

Kanarian saarille päässeet laittomat siirtolaiset pelkäävät, että heidät palautetaan kotimaihinsa. Siksi he lähtevät vastaanottokeskuksista ja oleilevat kaduilla sekä metsissä ja kukkuloilla.

Aluksi kaduille oleilemaan muuttivat marokkolaiset, jotka oli  heitetty ulos hostelleista järjestyssääntöjen rikkomisen vuoksi.

Suurin osa siirtolaisista on Länsi-Afrikasta, jotka lähtevät vapaaehtoisesti vastaanottokeskuksista koska pelkäävät palauttamista kotimaahan.

Yksi heistä on Ousmane Diop. 27-vuotias senegalilainen oleili useiden kuukausien ajan turistihotellissa mutta päätti siirtyä leiriin lähellä Las Palmasia kuultuaan, että siirtolaisia odottaa muutto Las Raícesin keskukseen.

– Hotellissa vain söin ja nukuin. Tiesin, että keskuksessa tilanne tulisi olemaan huonompi ja minut lähetettäisiin takaisin Senegaliin, mies valittaa.

Cheikhillä on parempaa tietoa asiasta.

– Kaikki alkoi kun karkotushuhut alkoivat levitä. Mutta vuoden alusta alkaen ketään ei ole karkotettu Teneriffalta Saharan alapuolisiin maihin.

Cheikh tietää, että viranomaiset itse asiassa siirtävät siirtolaisia lähisaarille pelkästään siirtolaistaakan kuorman tasaamisen vuoksi. Teneriffa on toistaiseksi vähemmän siirtolaisten kuormittama kuin Gran Canaria.

– Jos he haluavat päästä mantereelle [Espanjaan], siihen on paremmat mahdollisuudet keskuksista, Cheikh tietää.

Euroopan unionin rajavalvontaviranomainen Frontex paljasti marraskuussa, että vuoden 2020 aikana 17 000 laitonta siirtolaista oli päässyt Kanarian saarille Pohjois-Afrikan kautta. Luku on kymmenkertainen edellisvuoteen verrattuna.

Viime vuoden marraskuun puolivälistä alkaen Espanjan hallitus on helpottanut Kanarian saarten siirtolaispainetta tuomalla Kanarian saarilta laittomia siirtolaisia Eurooppaan.

Kun siirtolaiset ovat saapuneet Kanarian saarille, he voivat saada väliaikaiset oleskeluluvat ja matkustaa mihin tahtovat. Osa siirtolaisista onkin saapunut Eurooppaan itse hankkimillaan lentolipuilla.

Lähde Infomigrants, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

format for writing dissertation proposals https://dissertations-writing.org/

trackback

writing a dissertation abstract https://help-with-dissertations.com/

trackback

triple seven slots free https://www-slotmachines.com/

trackback

free slots win real money https://411slotmachine.com/

trackback
trackback

sim slots free games https://beat-slot-machines.com/

trackback
trackback

free fun slots no download https://slotmachinesforum.net/

trackback

sun and moon slots https://pennyslotmachines.org/

trackback

viva slots vegas free https://freeonlneslotmachine.com/

trackback

all slots casino https://2-free-slots.com/

trackback

2abashed