Eurooppa Maahanmuutto

Kanarian saarille ennätysmäärä laittomia siirtolaisia tämän vuoden aikana – Espanjan hallitus aikoo perustaa lisää vastaanottokeskuksia

Kuva Shutterstock.

Laittomien siirtolaisten hotellimajoituksesta suivaantuneena Kanarian saarten matkailuyritysten liitto vaati lauantaina hallitusta toimimaan, jotta hotellit voitaisiin joskus taas ottaa matkailijoiden käyttöön.

Euroopan unionin rajavalvontaviranomainen paljastaa, että tämän vuoden aikana jo 17 000 laitonta siirtolaista on päässyt Afrikan länsirannikon tuntumassa sijaitseville Kanarian saarille. Luku on kymmenkertainen viime vuoteen verrattuna.

Yksinomaan lokakuussa 5300 laitonta siirtolaista yritti Kanarian saarten siirtolaisreittiä pitkin Eurooppaan. Laittomien siirtolaisten vyöry on pakottanut Espanjan hallituksen ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin tilanteen saamiseksi hallintaan.

Suurin osa siirtolaisista on lähtöisin Saharan alapuolisesta Afrikasta.

Espanjan viranomaisten mukaan Espanjan Pohjois-Afrikassa sijaitsevien Ceutan ja Melillan valvonta on tiukentunut koronapandemian myötä, mikä on siirtänyt siirtolaisvirtaa Kanarian saarten suuntaan.

Ceutaan ja Melillaan on tämän vuoden aikana tunkeutunut vain 1500 laitonta siirtolaista. Viime vuonna vastaava luku oli 5000.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat osoittaneet mieltään Kanarian saarilla laittomien siirtolaisten ”epäinhimillisiä” majoitusolosuhteita vastaan. Moganissa noin 2000 siirtolaista oleilee telttamajoituksessa, mutta noin 4000 siirtolaista on majoitettu hotelleihin.

Tilanteesta suivaantuneena Kanarian saarten matkailuyritysten liitto vaati lauantaina hallitusta toimimaan, jotta hotellit voitaisiin joskus taas ottaa matkailijoiden käyttöön.

Espanjan hallituksesta kerrottiin perjantaina, että partiointia aluevesillä on tarkoitus lisätä, ja uusia vastaanottokeskuksia tullaan avaamaan alati kiihtyvän siirtolaisvirran vuoksi.

Lähde SchengenvisaInfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa