Kulttuuri

Kansakuntaa tarvitaan -teos puolustaa itsenäisten kansakuntien olemassaoloa

Kuva Suomalaisuuden Liitto.

Suomalaisuuden Liitto on julkaissut suomennoksen englantilaisen filosofi Sir Roger Scrutonin (1944–2020) alun perin vuonna 2004 julkaistusta teoksesta The Need for Nations.

Teoksen suomenkielinen nimi on Kansakuntaa tarvitaan. Kirja puolustaa itsenäisten kansakuntien olemassaoloa ja tarpeellisuutta. Se kuvaa kansalaisuuteen pohjautuvan sosiaalisen ja poliittisen järjestyksen perusteita, jotka vaikuttavat yhä vallankäytön oikeutukseen, sekä pohtii tämän yhteisömuodon eroja muunlaisiin yhteisömuotoihin. Demokraattinen kansakunta toimii tietyllä alueella asuvien ihmisten ylisukupolvisen yhteenkuuluvuuden varassa. Kansakunta perustuu kansalaisuuteen – ei etnisyyteen, rotuun, uskontoon tai sukulaisuuteen.

Suomalaisuuden Liitto
Suomalaisuuden Liitto ry on yhdistys, jonka tavoitteena on herättää ja vahvistaa kansallista tietoutta ja ajattelutapaa sekä edistää suomalaista ja suomenkielistä kulttuuria. Liitto harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, huolehtii suomalaisesta lippu- ja sukunimikulttuurista sekä järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia.

Roger Scruton on toiminut estetiikan professorina Birkbeck Collegessa Lontoossa sekä filosofian professorina Bostonin yliopistossa Massachusettsissa. Hän on julkaissut yli 50 kirjaa sekä lukuisia artikkeleita. Hänet tunnetaan erityisesti konservatismia, estetiikkaa ja arkkitehtuuria käsittelevistä teoksistaan.

Teos on toimitettu ilmaiseksi kaikkiin Suomen kirjastoihin, ja sitä voi ostaa hintaan 15€ (+ postikulut 3€) osoitteesta toimisto(Ät)suomalaisuudenliitto.fi sekä piakkoin avattavasta liiton verkkokaupasta. Suomalaisuuden Liiton jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat kirjan postitse, ja liiton jäsenet voivat ostaa itselleen lisäkappaleita hintaan 10€ + postikulut.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa