Kotimaa Kulttuuri

Kansalainen Vapaan sanan tuki ry:n julkaisuksi

Kansalaista julkaisee jatkossa vasta perustettu Vapaan sanan tuki ry. Kansalaisen toiminta jatkuu entisellään.

Vapaan sanan tuki -yhdistys on perustettu edistämään suomalaisen median sananvapautta ja tasapuolista uutisointia.  Yhdistys on rekisteröity 27. marraskuuta 2017.

Yhdistyksen perustajat ovat Kansalaisen vastaava toimittaja Jarkko Jaakola, toimittaja Petri Saarela sekä kolumnisti ja blogisti Akseli Erkkilä. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Petri Saarela.

Päätimme perustaa yhdistyksen, koska näemme, että Suomessa on tilausta sananvapauden ja tasapuolisen uutisoinnin promotoinnille. Yhdistys tulee järjestämään harkintansa mukaan seminaareja ja muita yhdistyksen tarkoitusta edistäviä tilaisuuksia, Saarela kertoo.

Yhdistykseen voi jatkossa liittyä kannattajajäsenenä, jolloin tukee kannattajajäsenmaksullaan yhdistyksen toimintaa ja Kansalaisen kehittämistä.

Lähitulevaisuudessa toimintamme hyödyllisenä näkevät voivat liittyä yhdistyksen kannattajajäseneksi. Jäsenmaksut tullaan käyttämään tukemaan yhdistyksen tarkoitusta. Kuinka yhdistykseen liitytään, kannattajajäsenmaksun suuruus, … näistä tullaan kertomaan kohta lisää, Saarela toteaa.

Kansalainen jatkaa toimintaansa normaalisti yhdistyksen julkaisemana.

Kansalaisen julkaisijana toimii jatkossa Vapaan sanan tuki ry, mutta varsinaisia muutoksia Kansalaisen toimintaan ei ole näköpiirissä. Toiminta jatkuu entisellään, ehkä jopa tulevaisuudessa laajentuen, Saarela painottaa.

Kansalainen on perustettu syksyllä 2015, ja sen tarkoituksena on ollut perustamisesta saakka tarjota lukijoilleen kotimaan ja maailman tapahtumiin näkökulma, jota perinteinen valtamedia ei ole kyennyt välittämään.

Vapaan sanan tuki ry

 

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa