Eurooppa Maahanmuutto

Kansalaisjärjestön alus toi 213 siirtolaista Italiaan – Maltalla sovittua proseduuria siirtolaisten jakamiseksi EU-maihin käytettiin ensimmäistä kertaa

Ocean Viking. Kuva Daniel Leite Lacerda / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ocean Viking -alus rantautui Italiaan Messinan satamaan ja toi mukanaan 213 siirtolaista Välimereltä.

Satamaan tulo tapahtui sunnuntaina. Alus oli poiminut kyytiinsä Välimereltä kaikkiaan 213 siirtolaista kolmessa erillisessä operaatiossa tiistain ja torstain välisenä aikana viime viikolla, kertoo DW.

Italia on päästänyt tähän saakka siirtolaisaluksia satamiinsa silloin, jos siirtolaisten jakelusta EU-maihin on sovittu etukäteen. Nyt tapahtuneessa maihintulossa Italia, Ranska, Saksa ja Malta vaativat EU-komissiota aloittamaan siirtolaisten uudelleensijoittamisen.

Kyseessä on Maltalla syyskuussa pidetyn siirtolaisten jakelua käsitelleen kokouksen jälkeen ensimmäinen kerta, kun kokoukseen osallistuneet maat käyttävät sopimaansa protokollaa siirtolaisten jakelun aloittamiseksi muihin EU-maihin.

Välimerellä operoivat SOS Méditerranée sekä Lääkärit ilman rajoja (Médecins Sans Frontières, MSF) ovat käyttäneet tapausta hyväkseen ja vaatineet EU-maiden hallituksia reagoimaan Välimerellä tapahtuvaan humanitaarisen katastrofiin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit