Eurooppa

Kansalaispartiot turvaavat rajaseudun kylien turvallisuutta Kreikassa

Kuva Shutterstock.

Siirtolaiskriisi on saanut kreikkalaiset kansalliskaartin jäsenet auttamaan rajoja vartioivia sotilaita.

Aseistetut kreikkalaiset ovat aloittaneet partioinnin Kreikan ja Turkin rajan tuntumassa. Kansalaispartiot auttavat pitämään rajaseudun kylät turvallisina ja suojaamaan yksityisomaisuutta ryösteleviltä siirtolaisilta.

Kreikan puolella vain kivenheiton päässä rajasta partio on kokoontunut kylän kahvilan edustalle.

– Katsotaan, mitä tänä iltana tapahtuu, eräs partion jäsenistä tokaisee toisen muistellessa, kuinka heidän kimppuunsa vastikään hyökättiin veitsen kanssa.

– Eiköhän lähdetä, eräs ryhmän jäsenistä sanoo, jolloin partio kiipeää maastoautoon ja ajaa Kreikan ja Turkin rajalle.

Tällä kertaa partio on oma-aloitteisesti metsästämässä laittomasti rajan yli tulleita siirtolaisia. Kun partio yhyttää siirtolaisen, se kutsuu paikalle poliisin viemään siirtolaisen pois. Partiomiehillä on aseet mukana ”kaiken varalta”.

Partion jäsenet kuuluvat vuonna 1982 perustettuun kansalliskaartiin, jonka on kouluttanut ja varustanut Kreikan armeija. Kansalliskaartin jäsenet harjoittelevat säännöllisesti, ja sen tehtävä on auttaa tarvittaessa armeijaa.

Partiomiehet tiedostavat kylien ja asukkaiden turvallisuuden takaamisen merkityksen.

– Siksi olen mukana, eräs partion jäsenistä toteaa toisen kertoessa, että heitä motivoi kansallisen ylpeyden tunne, kun he saavat suojata kotimaata, sen kyliä ja niiden asukkaita.

Lähde DW.

  • 993
    Shares

Liity kannattajajäseneksi