Kotimaa Politiikka

Kansalaispuolue rekisteröityi puolueeksi – ei kuitenkaan perinteinen puolue

EU-parlamentaarikko Paavo Väyrysen liikkeelle saattama Kansalaispuolue merkittiin viime viikolla puoluerekisteriin. Kansalaispuolueen blogin mukaan uudella puolueella on samoja piirteitä kuin Britannian konservatiivisella puolueella ja Italian Viiden tähden liikkeellä.Viime viikolla puoluerekisteriin hyväksytyn Kansalaispuolueen blogi mainitsee puolueen ominaispiirteiksi suoran demokratian, ihmisiä yhteenkokoavan sekä suomalaisten etua ajavan agendan.

Kansalaispuolue perustuu suoraan demokratiaan

Kansalaispuolueen blogin mukaan sen varsinaisia jäseniä ovat eduskunnan ja Euroopan parlamentin jäsenet, jotka ovat saaneet valtakirjan suoraan kansalta ja jotka vastaavat toiminnastaan suoraan äänestäjilleen. Heidän lisäkseen jäsenenä voivat toimia entiset parlamentaarikot ja puoluehallituksen hyväksymät asiantuntijajäsenet.

Jokainen suomalainen voi halutessaan liittyä Kansalaispuolueen kannattajajäseneksi. Heiltä ei peritä jäsenmaksua ja he voivat pitää suoraa yhteyttä puolueen johtoon sähköpostin välityksellä sekä osallistua puolueen järjestämiin tilaisuuksiin. Heillä on myös oikeus olla mukana asettamassa puolueen ehdokkaita valtiollisiin vaaleihin sekä maakuntavaaleihin.

Kansalaispuolue ei erottele ihmisiä meihin ja muihin

Muut suomalaiset puolueet ovat blogin mukaan eksklusiivisia. Ne pitävät muita puolueita kilpailijoinaan ja niiden säännöissä on yleensä pykälä, jonka mukaan jäsen ei voi olla jäsenenä muussa puolueessa.

Kansalaispuolue on inklusiivinen, ihmisiä yhteen kokoava liike. Mukaan voivat tulla kaikki suomalaiset, myös muiden puolueiden jäsenet. Sen toiminnassa mukana olevien ei ole tarpeen erota muusta puolueesta. Tavoitteidensa edistämiseksi Kansalaispuolue pyrkii kumppanuuteen muiden puolueiden kanssa.

Kansalaispuolue korostaa suomalaista tulevaisuutta

Kansalaispuolue keskittyy ajamaan sellaisia Suomen tulevaisuuteen ratkaisevasti vaikuttavia asioita, jotka eivät saa riittävää vastakaikua muissa puolueissa. Tärkeimmät Kansalaispuoleen tavoitteet ovat Suomen itsenäisyyden puolustaminen ja siihen liittyen maamme eroaminen euroalueesta, Suomen pysyttäytyminen sotilaallisesti liittoutumattomana puolueettomana maana, hallittu maahanmuuttopolitiikka ja siirtyminen keskittävästä metropolipolitiikasta koko maan tasapuoliseen kehittämiseen.

Kansalaispuolueen blogin mukaan, puolueen ohjelmatyö on käynnissä ja ensimmäiset ohjelmat julkaistaan ensi vuoden alussa.

Puolue ei ole vielä päättänyt osallistua maakuntavaaleihin. Seuraaviin kuntavaaleihin puolue ei ole osallistumassa.

Kansalaispuolueen blogi 18. joulukuuta 2016

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset