Kotimaa Politiikka

Kansalaispuolue: Sipilän hallitus viemässä Suomen tulonsiirtounioniin

Kansalaispuolue tyrmää Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ehdotukset euroalueen taloudellisista uudistuksista ja vaatii Suomen hallitusta irtisanoutumaan niistä.

Puolueen mukaan Macronin ehdotukset, joita Saksan liittokansleri Angela Merkel asettui tukemaan EU-johtajien torstaisessa tapaamisessa Tallinnassa, olisivat toteutuessaan Suomen itsenäisyyden loppu ja sinetti maamme taloudelliselle ja sosiaaliselle näivettymiselle.

Kansalaispuolueen mielestä Macronin ja Merkelin ehdotukset euroalueen yhteisestä budjetista ja valtiovarainministerin viran perustamisesta ovat lähtölaukaus kisaan, jonka maalina häämöttää Euroopan yhtenäisvaltio. Uudistusten seurauksena Suomen talouspoliittinen liikkumavara kaventuisi oleellisesti.

Kansalaispuolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen mielestä euroalue on niin sisäisesti eriytynyt, että se ei pysy kasassa ilman yhteistä talouspolitiikkaa. Tämä tarkoittaa keskitetysti määriteltyjä jäsenmaiden veroasteita ja budjetteja, yhteisvastuuta euromaiden veloista ja tulonsiirtoja, jotka tasoittaisivat jäsenmaiden välisiä varallisuuseroja.

Miten Sipilä ja Orpo aikovat perustella suomalaisille tilanteen, jossa heidän julkiset palvelunsa heikkenisivät verorasitteen samaan aikaan kasvaessa? kysyy Kilpeläinen.

Suomen osuus tulonsiirtounionin yhteisbudjetista voisi olla jopa 10 miljardia euroa vuodessa, huudahtaa Kilpeläinen.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtajan Piia Katteluksen mukaan Suomen hallituksen passiivinen EU-linja on viemässä Suomen tulonsiirtounionin osaksi.

Hallituksen on lopetettava kansallinen itsepetoksemme, jonka mukaan Suomi voisi pysytellä euromaana EU-valtiokehityksen ulkokehällä. Sen sijaan euroeron myötä voisimme hyvin jäädä Macroninkin esille nostamassa monen nopeuden Euroopan mallissa ulommalle kehälle itsenäisyytemme säilyttäen, ehdottaa Kattelus.

Piia Kattelus vaatii Suomen hallitusta paljastamaan eurokantansa kansalaisille.

Hallituksen on joko myönnyttävä euroalueen vääjäämättömään kehitykseen kohti tulonsiirtounionia tai aloitettava valmistelut Suomen eroamiseksi euroalueesta, vaatii Kattelus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit