Kotimaa Kulttuuri

Kansallismielinen 612-soihtukulkue keräsi jälleen kerran isänmaalliset yhteen

612-soihtukulkue 6.12.2018. Kuva Veikko Vallin.
Helsingissä 612-soihtukulkue keräsi taas suuren joukon suomalaisia juhlistamaan itsenäisyyttä.

Viidettä kertaa järjestettävä 612-soihtukulkue keräsi jälleen kerran suuren joukon suomalaisia juhlimaan itsenäisyyttä ja muistamaan menneitä sukupolvia ja heidän uhrauksiaan. Soihtukulkueen aloitus oli perinteiseen tapaan Töölöntorilla ja päättyi Hietaniemen hautausmaalle.

Kulkuetta edelsi tänäkin vuonna valtamedian, erityisesti Ylen, kampanja, jossa tarkoitus oli yhdistää 612-kulkue uusnatsien marssiin ja siten vähentää 612-kulkueen osallistujamäärää. Media ei kuitenkaan onnistunut lannistamaan isänmaallisia. Helsingin poliisi arvioi osallistujamäärän olleen 1 800 osallistujaa ja järjestäjät arvioivat jakaneensa tätäkin enemmän soihtuja.

612-soihtukulkueen teemana oli tänä vuonna sata vuotta sitten käydyn sisällissodan jälkeen muodostuneen kansallisen yhtenäisyyden muistelu. Tätä aihetta käsitteli kulkueen juhlapuhuja Mauri Peltokangas. Oli suuri saavutus, että katkeran ja verisen veljessodan jälkeen Suomen kansa yhdistyi ja taisteli Talvisodassa kansamme itsenäisyyden puolesta ylivoimaista vihollista vastaan.

Itse kulkue sujui rauhallisesti hartaassa kansallismielisessä hengessä. Poliisi hoiti turvallisuusjärjestelyt eikä päästänyt vasemmistoaktivisteja rähisemään kulkueeseen. Marssin alussa ja varrella oli muutamia vastamielenosoittajia, jotka huusivat ”Ei natseja Helsinkiin, ei natseja mihinkään”. Isänmaallisten osallistujien hyvästä käytöksestä kertoo, että Mtv:n toimittaja pystyi kuvaamaan juontopätkän parin metrin päästä marssijoista reitin varrella. Helsingin Poliisi raportoi ottaneensa kiinni kaksi henkilöä, jotka häiriköivät kulkuetta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa