Eurooppa Politiikka

Kansallismielinen AfD – ei sijaa majatalossa

Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD)Kuva Metropolico.org / Flickr

Berliinissä ei löydy tiloja AfD:n paikalliselle puoluekokoukselle. Tähän mennessä puolue on saanut jo sata kieltävää vastausta tilatarpeelleen.

Järjestön puheenjohtaja Georg Pazderski on lähettänyt kirjeen Berliinin pormestarille eli pääministeri Michael Müllerille (SPD) pyytäen tätä virka-asemassaan järjestämään puolueen sääntömääräiselle kokoukselle julkiset tilat. Pazderskia huolettaa, joudutaanko kokous perumaan.

Mahdollista olisi saada kokoustilat Brandenburgin osavaltion alueelta, sanoo puoluejohtaja. Kovin hankalaa se olisi vanhemmalle puolueväelle. Kokous olisi määrä pitää 9-10. marraskuuta, kun tulee kuluneeksi 30 vuotta Berliinin muurin murtumisesta.

Äärivasemmisto uhkailee

Pazderski kertoo äärivasemmistolaisten ryhmien uhkaavan ravintoloitsijoita, jotka olisivat halukkaita tilat vuokraamaan. Kokoukseen osallistuisi noin 450 henkilöä. Uhkaukset ovat vakavia, koska kyseeseen voivat tulla rikolliset teot, terrori ja fyysinen väkivalta. Joitakin suullisesti sovittuja varauksia on jälkikäteen peruutettu.

Berliinin osavaltiohallituksen tiedottaja Claudia Sünder (SPD) vastasi AfD:n pyyntöön, ettei pormestari Müller ole korkein salinvuokraaja eikä hallituskanslia AfD:n organisaatiokeskus. Tiedottaja lisäsi, että Berliini on epäilemättä täynnä tilaisuuksia 30-vuotisjuhlan vuoksi. Tämä olisi tullut huomioida suunnitelmissa. Sünderin tiedossa ei liene ollut, että puoluejärjestön kokous oli määrä alunperin pitää 1. marraskuuta, mutta Tempelhof-Schönebergin virastotalo perui varauksen.

Asiasta uutisoineen Neues Deutschlandin omana kommenttina voitaneen pitää lehden mainintaa, että 9. marraskuuta on myös vuoden 1938 Berliinin pogromiyön 81-vuotispäivä.

Berliinin osavaltioparlamentissa AfD:llä on 25 edustajaa, kun esimerkiksi vasemmistopuolue Linkellä ja vihreillä kummallakin on 27 edustajaa. Puolueen kannatus vaaleissa 2016 oli 14 prosenttia.

Lähteet Neues Deutschland, Morgenpost, rbb24

  • 89
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset