Eurooppa Politiikka

Kansallismielinen Marine Le Pen huimaan johtoon Ranskan presidentinvaalien kyselyssä

Tulosten perusteella kansallismielinen Le Pen on kirkkaassa johdossa presidenttiehdokkaista Ranskassa


Ranskan National Front -puolueen johtaja, Marine Le Pen, on ottanut dominoivan johtopaikan viimeisimmässä kyselyssä, jossa mitattiin presidenttiehdokkaiden kannatusta, kertoo The Independent.

Puolueen johtaja on saanut osakseen 29 prosentin äänimäärän, joka on seuraavan ehdokkaan Nicolas Sarcozyn, Les Républicains -puolueesta, kannatusta 8 prosenttiyksikköä edellä. Kolmannella sijalla kyselyssä on Parti de Gauche’s -puolueen Jean-Luc Mélenchon. Le Pen johtaa häntä 15 prosenttiyksiköllä.

Tulokset näyttävät, että kansallismieliset johtajat ovat nostaneet kannatustaan Euroopassa ja ympäri maailman, tästä on esimerkkeinä Yhdysvaltojen presidentinvaalit sekä Brexit. Le Penillä on hyvät mahdollisuudet voittaa, ja näin Ranska saisi naispresidentin.

– Mikäli Trump on mahdollista, niin kaikki on mahdollista. Mikään ei ole pelkkää kuvitelmaa tästä eteenpäin, kertoi filosofi Bernard-Henri Levy Telegraphille.

Ranskan konservatiivit valitsevat presidenttiehdokkaansa sunnuntaina. Ehdolla ovat entinen presidentti Sarkozy, ja hänen lisäkseen entiset pääministerit Francois Fillon ja Alain Juppé.

Kyseessä on vaalien ensimmäistä kierrosta koskeva mielipidekysely ja yksi viidestä mahdollisesta skenaariosta tulevia presidentinvaaleja ajatellen, kyselyssä ei tosin ollut mukana Alain Juppé, jota pidetään yhtenä suosituimmista ehdokkaista.

Muokattu 20.11.2016 klo 19.51: Lisätty tietoa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa