Eurooppa Politiikka

Kansallismielinen Marine Le Pen johtaa presidentinvaalien mielipidekyselyissä

Uusimman mielipidekyselyn mukaan kansallismielinen Marine Le Pen johtaa kisaa Ranskan presidenttiydestä, kun taas sosialistien suosio on sukeltanut.CEVIPOF (Centre de Recherche de Sciences Po) -tutkimusyhtiön ja Le Monden yhteistyössä torstaina suorittama mielipidekysely osoittaa kansallismielisen Front Nationalin (FN) Le Penin saavan 25-26 prosenttia äänistä, kun taas Sosialistisen puolueen Benoit Hamon tai Arnaud Montebourg saavuttaisi vain 7 prosenttia äänistä.

Sosialistit järjestävät esivaalinsa tammikuun 22. päivä, jota seuraa viikkoa myöhemmin eniten ääniä saaneen sosialistien presidenttiehdokkaan valinta.

Ranskan presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään huhtikuun 23. päivä. Jos yksikään ehdokkaista ei saavuta yli 50 prosenttia kokonaisäänimäärästä, toinen kierros järjestetään toukokuussa. Toiselle kierrokselle pääsee kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Marine Le Penin takana toisena mielipidemittauksissa on konservatiivien Francois Fillon, jota äänestäisi 23-25 prosenttia äänioikeutetuista, jos vaalit pidettäisiin nyt. Koko joulukuun ajan Fillon johti mielipidemittauksia, mutta nyt asetelmat ovat vaihtuneet, Le Monde kertoo.

Sitoutumaton Emanuel Macron (EM) saa tällä hetkellä kannatusta 17-20 prosentin edestä , ja Vasemmistopuolueen (LFI) Jean-Luc Melenchon on neljännellä sijalla 14-15 prosentin kannatuksella.

Istuva sosialistien presidentti Francois Hollande ilmoitti joulukuussa, että hän ei hae jatkoa, sillä toistuvien matalien kannatustulosten vuoksi sosialisteilla on vain vähäiset mahdollisuudet voittoon.

Breitbart

  • 649
    Shares