Kulttuuri

Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat – ”Metsä on suomalaisen kirkko”

Kolin kansallispuisto. Kuva Wikimedia Commons.

Suomeen ollaan perustamassa kansallismielistä eläin- ja luonnonsuojeluyhdistystä.

Perusteilla olevan yhdistyksen verkkosivulla kerrotaan, että yhdistyksen tarkoitus on edistää eläinten- ja luonnonsuojelua kansallismielisessä sekä isänmaallisessa hengessä.

”Lähtökohtanamme on, että kansa ja maa ovat erottamattomat. Kotimaamme kallioperä, järvet ja merenrannat ovat perusta suomalaiselle maalle, josta ovat kasvaneet niin Suomen luonto kuin Suomen kansa. Yhteytemme luontoon on ikiaikainen: se ulottuu tuhansien vuosien päähän, aikaan, jolloin kantasuomalaiset esi-isämme elivät luonnonantimia pyytäen ja lahdella lauloi kuikka … Metsä on suomalaisen kirkko”.

Yhdistyksen tarkoitus on tukea luonnonkauneuden, luonnon monimuotoisuuden, alueellisen lajirunsauden ja suomalaisen perinnemaiseman säilymistä. Yhdistys ajaa eläinten hyvinvoinnin parantamista ja toimii kansallismielisten luonnon- ja eläinsuojelijoiden yhdyssiteenä, sekä myös kaikkien muiden yhdyssiteenä, jotka haluavat edistää suomalaista luonnon-  ja eläinsuojelua. Yhdistys tukee ja edistää luomuruoantuotantoa sekä sellaista koti- ja pientilallisuutta, mikä tukee yhdistyksen tarkoitusta.

”Monikulttuuristuva Suomi aiheuttaa myös suorasti ja epäsuorasti uhkan eläinsuojelulle ja luonnonsuojelulle Suomessa. Epävakaa ja pirstaleinen yhteiskunta ei pysty kehittämään eläin- ja luonnonsuojelua tarvittavalle tasolle niin hyvin kuin vakaa ja yhtenäinen yhteiskunta. Suomelle ja suomalaisille vieraat kulttuurivaikutteet heikentävät myös eläinten suojelua ja luonnonsuojelua,”  yhdistyksen verkkosivulla kerrotaan.

Aidosti kansallismielinen ja isänmaallinen ihminen haluaa kotimaalleen ja sen luonnolle hyvää. Suomen luonto on meidän liittolaisemme. Ihminen, suomalainen on tänä päivänä erilaisten voimien puristuksissa. Suomen luonto edustaa meille pysyvyyttä ja juuria. Liittolaista ei voi kohdella kaltoin, se tekisi meistä todella huonoja liittolaisia luonnolle.

Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat (KELSU) perustetaan kokouksessa lauantaina 26.8.2017 Jyväskylässä. Perustajajäseninä ovat Teemu Torssonen, Olli Pasanen ja Nico Saramo. Yhdistys kutsuu kaikki toiminnasta kiinnostuneet perustavaan kokoukseen klo 15 – 17, paikkana Keski-Suomen Luontomuseo, Ihantolantie 5, 40720 Jyväskylä.

Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat, verkkosivu
Kansallismieliset eläin- ja luonnonsuojelijat, Facebook-sivu

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit