Kotimaa

Kansallismuseosta Pride House

Kansallismuseo toimii Helsinki Pride -yhteisön järjestämän Helsinki Priden päätapahtumapaikkana syyskuussa 2020. Kuva: Museovirasto.

Kansallismuseo on jo toista kertaa Helsinki Priden päätapahtumapaikka, Pride House.

Pride-viikon järjestää 7.-13.syyskuuta Helsinki Pride -yhteisö. Helsinki Pride -tapahtumaviikko siirtyi juhannuksen jälkeiseltä viikolta syyskuulle.

Kansallismuseon Pride Housessa on 7.–13.9.2020 tapahtumia koko pride-viikon ajan. Museolla järjestetään muun muassa tapahtumaviikon viralliset avajaiset, vogue ball -tapahtuma, queer-opastuksia, keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä ja näytöksiä.

– Ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus ovat arvokkainta kansallisomaisuuttamme. Pyrimme esittämään suomalaista historiaa kertoen entistä paremmin myös Suomen moninaisesta menneisyydestä. Toivon, että sateenkaariyhteisö ottaa Kansallismuseon omakseen Helsinki Pride -viikon lisäksi vuoden jokaisena päivänä, Suomen kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila sanoo.

Helsinki Pride -viikon teema on esikuvat. Tapahtumaviikon teemalla halutaan nostaa esiin ja juhlistaa niitä arjen ja julkisuuden henkilöitä, jotka ottavat kantaa ihmisoikeuksien puolesta sekä edistävät yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Syyskuun pride-viikon tarkempi ohjelma julkistetaan elokuussa.

Kansallismuseon salkoon nostetaan sateenkaarilippu juhannuksen jälkeiseksi viikoksi alkuperäisen pride-viikon kunniaksi ja syksyllä Helsinki Pride -viikon ajaksi.

  • 735
    Shares