Kulttuuri

Kansan Uutiset julkaisi virheellisen artikkelin koskien kansallismielisten tahojen yhteistyötä

Kansan Uutiset

Kansan Uutiset julkaisi virheellisen artikkelin, joka on johtanut rikosilmoitukseen.

Kansan Uutiset julkaisivat toimittaja Emilia Kukkalan tuottaman uutisen, jonka mukaan Suomen kansallismieliset järjestöt ovat muodostaneet yhteistyöverkon.

”Suomi suomalaisille” -iskulauseita viljelevän muutos-puolueen puheenjohtaja Jari Väli-Klemelä tiedottaa ”isänmaallisten järjestöjen edustajien” yhteisen verkoston perustamisesta. Verkosto kertoo aikovansa toimia sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla ja jakaa tietoa keskenään.

Verkoston toimijoita yhdistävät fasismi ja rasismi. Uusfasistinen Suomen sisu, jolla on vahva edustus eduskunnassa, on tehnyt yhteistyötä avoimesti kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen (SVL) kanssa, jolla on tilillään muun muassa Jyväskylän kirjastopuukotus, kaasuisku Helsinki Prideen sekä useita pahoinpitelyjä ja maahanmuuttajan puukotus.

Suomidemokraatit on niin ikään uusfasistisen ruotsidemokraattien (SD) veljespuolue. Äärinationalistisen ja islamofobisen Finnish Defence Leaguen (FDL) aatteellista pohjaa kuvaa heidän kannanottonsa Utøyan massamurhan jälkeen, jossa FDL syytti uhreja ”aatteellisesta” osallisuudesta omaan murhaansa.

Toisin kuin Emilia Kukkala väittää, Suomen Sisu ei tee yhteistyötä Suomen vastarintaliikkeen kanssa. Sisun väittäminen uusfasistiseksi on myös kyseenalaista, mikäli väitettä verrataan Sisun hallituksen yleiskokoukselle antamaan esitykseen:

Toiminta-ajatus (missio)
Suomen Sisu on kansallismielinen yhteistyöjärjestö, joka suomalaisen kansanvallan keinoin turvaa tulevien sukupolvien elinmahdollisuudet ja oikeuden suomalaiseen identiteettiin.

Päämäärä (visio)
Vapaa, kansanvaltainen ja oikeudenmukainen kansallisvaltio Suomi, jonka omaleimainen kansa tuntee yhteyden aiempiin sukupolviinsa ja vastuunsa tuleville sukupolville, sekä kansallista yhteisöllisyyttä, identiteettiä ja kiintymystä Suomeen ja suomalaisuuteen, suojelemalla Suomen kansaa, kieltä, kulttuuriperintöä ja luontoa.

Suomen Sisu ei siten kannata fasistista yhteiskuntajärjestelmää tai poliittista väkivaltaa, vaan on sitoutunut toimimaan demokraattisen järjestelmän sisällä.

Emilia Kukkala väitti Sisun puheenjohtaja Olli Immosen osallistuneen aiemmin mainittuun yhteistyöjärjestöön. Väite todettiin perättömäksi ja korjattiin myöhemmin Kansan Uutisten toimesta:

Verkostoon kuuluva, SVL:n kanssa veljeillyt kansanedustaja ja Suomen sisun puheenjohtaja Olli Immonen (ps) hyväksyttiin hiljattain takaisin puolueensa eduskuntaryhmään.

Viimeisessä kappaleessa toimittaja väittää Marko Parkkolan tunkeutuneen anarkistien mielenosoitukseen 2.10.2015 Tampereella:

Marko Parkkola tunkeutui lokakuussa Tampereella rasisminvastaiseen mielenosoitukseen käyttäytyen uhkaavasti ja kuvaten ihmisten kasvoja hyvin läheltä. Hän ei suostunut lopettamaan useista pyynnöistä huolimatta, minkä johdosta hänet poistettiin mielenosoituksesta. Parkkola on myöntänyt kuristaneensa antirasistista mielenosoittajaa, mutta väittää itse joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi.

Todellisuudessa mielenosoittajat varastivat Marko Parkkolan puhelimen, jonka jälkeen hänet pahoinpideltiin suuren ihmisjoukon toimesta. Poliisi tutkii tällä hetkellä tapausta pahoinpitelynä ja varkautena.

Marko Parkkola on saamiemme tietojen mukaan tehnyt Emilia Kukkalan väitteestä rikosilmoituksen.

Toimitus
Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Matti Simola

Tästä videosta näkyy (1.09 – 2.08) kuinka Parkkola joutui pahoinpideltäväksi: https://www.youtube.com/watch?v=Im4EuV-NWaA

Matti Simola

Tältä videolta (1.09 – 2.08) näkyy, kuinka Parkkola joutui pahoinpideltäväksi: https://www.youtube.com/watch?v=Im4EuV-NWaA

Taika Kisunen

Kiitos korjauksesta!!! Tähän ei tosiaan valtamedia pysty, jaksavat koko ajan vaan solvata meitä jotka ihan asianmukaisesti ovat huolissaan Suomen tulevaisuudesta ja ovat Suomea ja sen kansaa puolustamassa. <3

Marko Mjölnir Parkkola

Nyt on ollut toimitus otillaan, kun vasta jokunen tunti naputtelin rikosilmoituksen. Tähän ei valtamediat pysty!