Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Antikainen EU-elpymisrahastosta: ”Bonuksena satoja miljardeja velkaa ja superbonuksena EU-vero!”

Kuva Pixabay.

EU-komissio esittää EU-maille 750 miljardin euron kokoista elpymisrahastoa, jotta unioni toipuisi koronan aiheuttamasta talouskriisistä nopeasti.

Elpymisrahastosta 500 miljardia jaettaisiin tukina ja 250 miljardia lainoina. Rahastosta merkittävä osa menee koronakriisistä pahimmin kärsineille Italialle ja Espanjalle.

– EU-komission ehdotus oli vielä pahempi kuin pelkäsin. Mukana on satoja miljardeja lahjarahaa, siis suoraa tukea huonosti talouttaan hoitaneille maille. Bonuksena satoja miljardeja velkaa ja superbonuksena vielä EU-vero, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kauhistelee.

Suomen osuudesta ei ole vielä tietoa, mutta se tulee olemaan vähintään miljardeja euroja. Kaikkien vastuiden kanssa, joihin Suomi kirjoittanut nimensä, tulevat vastuut olemaan enemmänkin kymmeniä miljardeja kuin miljardeja.

– Olen tällä hetkellä kateellinen Iso-Britannialle. Sen ei tarvitse taata tai lahjoittaa puntaakaan talouttaan huonosti hoitaneille maille. Sen sijaan Suomi lahjoittaa ja takaa, kiitos hallituksen. Me Perussuomalaiset emme lahjoittaisi tai lainaisi senttiäkään. Hallituksen tulee alkaa valmistelemaan suunnitelmia EU:sta ja eurosta eroamisen varalle, Antikainen vaatii.

Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo ehti tuoreeltaan ottaa kantaa elpymisrahastoon. Hän vaatii euron ja EU:n pelastamista.

– Vihreät haluavat pelastaa valuutan ja byrokraattisen virkakoneiston ihmisten sijaan. Suomen tulee pelastaa suomalaiset lapset ja nuoret EU:n ikuiselta velkataakalta, Antikainen huomauttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa