Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Antikainen: Haavisto käyttää pääministerin sijaisuutensa junaillakseen ISIS-naiset Suomeen

Pekka Haavisto. Kuva Touko Sipiläinen.

Perussuomalaisten kansanedustajan Sanna Antikaisen mukaan pääministerin sijaisena toimivan vihreiden Pekka Haaviston ohjastama hallitus esittää Suomesta lähteneille ISIS-naisille kutsun saapua maahan.

Pääministerin sijaisena toimiva vihreiden Pekka Haavisto kertoo tänä aamuna julkaistussa Kauppalehden ja Uuden Suomen videohaastattelussa, että on viestittänyt kurdeille al-Holin leirillä olevien suomalaisten oikeudesta palata kotimaahansa ja julistaa, että heille kirjoitetaan passit, jos he pääsevät Irakin Erbiliin.

Sanna Antikainen. Kuva Eduskunta.

– Tämä on hallitukselta suora kutsu palata Suomeen. Oikeus palata kotimaahan ei tarkoita sitä, että maalla, jossa nämä henkilöt oleskelevat, olisi velvollisuus päästää heitä lähtemään, jos he ovat syyllistyneet rikoksiin ja heitä odottaa tuomio. Nämä rikokset olisi syytä tutkia paikallisissa tuomioistuimissa ennen lähtöä. Muuten on todennäköistä, että rikoksiin syyllistyneet pääsevät kuin koira veräjästä. On jo nähty, että Suomi ei ole tehnyt yhtään mitään tutkiakseen ja asettaakseen syytteeseen omatoimisesti jo Suomeen palanneita ISIS-taistelijoita tai värvääjiä, vaikka rikoslaki antaisi tähän mahdollisuuden, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.

Tällä viikolla on uutisoitu myös siitä, kuinka al-Holin leiriläiset ovat puukottaneet leirin vartijoita, kivittäneet avustusjärjestöjen työntekijöitä ja liputtavat ISIS:in lippua. Myös leirillä olevien suomalaisten määrästä on epäselvyyttä: YLE:n mukaan heitä on 11 naista ja 31 lasta, kurdihallinnon mukaan 8 naista ja 25 lasta.

– Tästä herää kysymys, että miten pystytään varmistamaan, ketkä Suomeen haluavista ovat oikeasti Suomen kansalaisia, ja ketkä vain väittävät niin. Jos henkilölle annetaan väliaikainen Suomen passi ja hän onnistuu sillä huijaamaan itsensä Suomeen, häntä tuskin pystytään palauttamaan huijauksen paljastuttua, vaan hän jää pysyvästi Suomen riesaksi. On selvää, että nämä naiset pyrkivät radikalisoimaan lapsensa ja kasvattamaan heistä uuden taistelija- tai terroristisukupolven Pyhään Sotaan. Heidän paluunsa ei ole Suomen etu, Antikainen muistuttaa.

Myös tapa, jolla hallitus hoitaa Suomen turvallisuuden kannalta merkittävää asiaa, on Antikaisen mukaan erikoinen.

– Nyt näyttää siltä, että hallituksen sisäinen työnjako on se, että hyödynnetään pääministeri Rinteen kesäloman sijaisuutta siihen, että vihreät saavat tahtonsa läpi ja ISIS-naiset Suomeen, mutta samaan aikaan demarit voivat pestä kätensä asiasta, kun Haavisto hoitaa likaisen työn. Tämä on Suomen edun vastaista ja kaikin puolin selkärangatonta toimintaa, Antikainen kiteyttää.

  • 3.3K
    Shares