Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Antikainen: Hallituksen suunnitelmat leikata poliisin rahoitusta vaarantavat kansalaisten turvallisuuden

Kuva: Petri Saarela

Maanantaina 16.8. julkaisemassaan tiedotteessa Poliisihallitus kertoo poliisin ensi vuoden budjetin uhkaavan jäädä 35–40 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, mikäli hallituksen budjettiriihi ei korjaa tilannetta. Tämä merkitsisi poliisin toiminnan leikkaamista sekä henkilöstön että poliisin strategisen toiminnan suhteen.

Poliisihallituksen tiedotteessa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen nostaa esiin etenkin budjettivajeen vaikutuksen turvallisuuteen ja sen mahdolliseen heikentymiseen.

– Suomen poliisi on jo vuosien ajan ollut aliresursoitu ja nyt tilanne uhkaa heikentyä entisestään. Asiointipisteiden määrää karsitaan ja toiminta siirtyy yhä enemmän verkkoon samalla, kun partiointi vähenee ja poliisia joutuu odottamaan kohtuuttoman pitkään etenkin haja-asutusalueilla. Haja-asutusalueiden partiot työskentelevät jaksamisensa rajoilla, mikä heikentää sekä kansalaisten turvallisuudentunnetta että poliisin työturvallisuutta. Hallitus rapauttaa tietoisesti Suomen sisäistä turvallisuutta, mutta jakaa kyllä auliisti rahaa sekä elvytyspaketteihin että kehitysapuun, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.

Poliisihallituksen mukaan sopeuttamistoimet johtavat siihen, että poliisi joutuu tulevaisuudessa keskittymään yhä enemmän ainoastaan välttämättömien ja henkeen sekä terveyteen kohdistuvien kiireellisten uhkien torjuntaan. Tämä merkitsisi heikennyksiä muun muassa yleisen järjestyksen sekä liikenneturvallisuuden valvontaan ja rikostutkintaan.

– Suomessa on Euroopan vähiten poliiseja kansalaista kohti ja määrä uhkaa vähentyä entisestään, mikäli rahoitusta ei saada kuntoon. Resurssien keskittäminen vakavampiin rikoksiin näkyy etenkin omaisuusrikosten selvittämisprosenteissa. Suomalaiset tutkitusti luottavat poliisiin ja hallituksen onkin syytä taata poliisille riittävät resurssit, jotta luottamus poliisin kykyyn turvata suomalaisten turvallisuutta säilyy tulevaisuudessakin, Antikainen vaatii.

Tilaa
Ilmoita
guest
19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
murre riepunen

Arvoista on tässäkin kyse, ilmaston muutoksen tiedottamiseen arvioidaan kuluva kymmeniä miljoonia, samoin nuorison pelottelu kampanja sukupuoliasioilla, kehitystyöhän vastuullisesti lapioidut sadat miljoonat kuluttavat valitettavasti maamme varantoja, ettei oman kansan turvaamiseen oikein jää tällä ( kään ) kertaa, joten leikataan..leikataan.

John Quiman

Tavoite on kaaos, joten poliisia pitää heikentää, aivan kuten demokraatit tekevät amerikoissa.

Vihreä siirtymä vie rahat

On ollut jo pitkän aikaa tilanne se tuppukylissä, että poliisille on täysin turhaa soittaa tai alkaa tekemään rikosilmoituksia, vaikka jostain pienistä vahingonteoista ja muista. Tästä voi kiittää SDP, Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Keskustaa ,koska vihreä siirtymä kuppaa kaikki rahat poliisiltakin. Tuolla jos joku ajaisi ilman ajokorttia autollakin, niin en usko että sellainenkaan jää kiinni ihan heti. Poliisia kun ei kovin usein näe ja pienemmiltä paikkakunnilta asemat lakkautettu ajat sitten.

Kaino-Vieno Huttunen

”… poliisi joutuu tulevaisuudessa keskittymään yhä enemmän ainoastaan välttämättömien ja henkeen sekä terveyteen kohdistuvien kiireellisten uhkien torjuntaan. Tämä merkitsisi heikennyksiä muun muassa yleisen järjestyksen sekä liikenneturvallisuuden valvontaan ja rikostutkintaan.”

Eli tarkoittaa siis sitä, kun jostain kuuluu laukauksia ja/tai avunhuutoja, poliisi ajaa paikalle pillit vinkuen. Jos ampuja saadaan kiinni itse rikospaikalta savuava ase kädessään, poliisi toki pidättää hänet. Mutta jos paikalta löytyykin kalmo tai raanoihin ammuttu ja pitäisi aloittaa rikostutkinta, siihen ei olekaan enää rahaa.

Ja jos jossakin puhkeaa yleinen järjestyshäiriö ja silminnäkijä soittaa hälytyskeskukseen, sieltä käsketään soittaa uudestaan, vasta kun viidakkoveitsiä ja kalashnikoveja aletaan kaivaa esille.

Lapa

Eikö leikkauksia kohdistetakkaan poliitikkojen ja virkamiesten henkilösuojaukseen?

Olishan noita

Ja osan niistä voisi kohdentaa mielenosoittajen kopittamiseen sekä nettikirjoitusten seuraamiseen. Suomessa on sentään vielä (luulen) sananvapaus.

eetee

Mitään ei tehdä ellei sakkotulojen huomata yhtäkkiä vähenevän.

Muutosta todella tarvitaan

Mielipuolethan meitä hallitsevat. Voi meitä poloja jos ei meno muutu.

Sörkan sälli

Jos tuolle linjalle lähdetään ja loppuun asti mennään, niin se on kyllä tunkeutujien turvallisuus mikä vaarantuu sillä meitä muita on paljon enemmän.
Mitähän siitä olisi seurannut, jos ulkomaalaiset merimiehet olisivat ahdistelleet tyttöjä 30-luvun Helsingissä ? Ei olisi silloinkaan pollareita avuksi tarvittu.

Nestori Lundahl

Mitäpä tämä hallitus kansalaisten turvallisuudesta välittää kunhan jokaiselle ministerille ja heidän perheenjäsenelleen vaan löytyy riittävästi turvamiehiä.

Kata

Suunnitelma etenee…loppu onkin legendaa jos ei laitonta siirtolaisvirtaa haluta sulkea!

”Oma kansa ensin-ajattelu on vahingollista”,suurkomissaari Tutti.

rahanlaskija

Poliisilta leikataan ja houkutellaan rikollisia maahanmuuttajia lisää Suomeen joille sitten maksetaan rahaa.

Nestori Lundahl

Maahanmuuttajista voi kouluttaa (viikon kurssi) pienipalkkaisia matupoliiseja, jotka sitten palkkansa lisäksi keräävät tippiä (suojelurahaa ja lahjuksia) kuten monessa etelän maassa on tapana.

Ilkka Forsten

Tip tap tip tap tipe tipe tip tap tip tip tap. Syyriaksi koodattu matupoliisin viesti.

Kata

OMG 😀 tippetippetip

Ilkka Mänttäri

Kiitos että tulkkasit. Aina arvostan tuota kielitaitoa 😊 .

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Galina Manttari
Black Cop

Tarvitaan kuulemma maahanmuuttajataustaisia poliiseja koska maahanmuuttajat eivät välttämättä pysty luottamaan kantasuomalaiseen poliisiin…

John Quiman

Kuinka hyvin ne luottavat kotimaissaan poliisiin, oikeauskoisten poliisiin?

Suurempi syy niillä on luottaa suomalaiseen poliisiin ja toisekseen, kun tullaan Suomeen, on syytä käsittää, että eivät poliisit ole oikeauskoisia. Kaivannevat sitten sitä, että poliisi pamputtaa ja vie koppiin kidutettavaksi sekä kuulusteltavaksi syyttä yhtä hyvin kuin syystä. No, tosiasiassa, jos on oikeauskoisia poliiseja, ovat ne oikeauskoisten puolella ja lahjottavissa.

Ilkka Mänttäri

Suo siellä vetelä täällä. Suomalainen yhteskuntajärjestys. Toistaiseksi.