Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Antikainen: Miksi sisäministeri Ohisalo asettaa turvapaikanhakijat kansanterveyden edelle?

Maria Ohisalo. Kuva Mikko Kauppinen / Vihreät.

Hallitus on päättänyt koronaviruspandemian vuoksi ottaa käyttöön valmiuslain, mikä tulee rajoittamaan muun muassa rajanylityksiä. Suomi alkaa rajoittamaan rajaliikennettä torstaina maaliskuun 19. päivä mikä käytännössä tarkoittaa sisärajatarkastusten palauttamista.

Vastaavaan ratkaisuun Suomen naapurimaista on tähän mennessä päätynyt Norja, Viro sekä Venäjä. Ruotsi pitää edelleen rajansa avoimena. Hallituksen tiistai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi Suomen ulkorajojen turvaamiseen tähtäävistä toimista, mutta mainitsi myös, että rajalle saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemuksia otetaan vastaan ja käsitellään edelleen.

– Ministeri Ohisalo pitää edelleen itsepintaisesti kiinni turvapaikanhakijoiden päästämisestä maahan, pandemiasta huolimatta. Rajat on pidettävä kiinni pandemian hillitsemiseksi eikä turvapaikkahakemuksia tule ottaa vastaan tänä aikana. Nyt suomalaisten terveys ja turvallisuus on etusijalla, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen huomauttaa.

– Tämän luulisi myös sisäministerin ymmärtävän. Suomi ei ole koko maailman sosiaalitoimisto, ja turvallisten maiden kautta saapuvat turvapaikanhakijat tulee palauttaa takaisin sinne, mistä tulivatkin, jatkaa Antikainen.

Koronaviruksen inhimilliset ja taloudelliset vaikutukset ovat maailmanlaajuisesti merkittäviä. Kuolleisuus on etenkin ikääntyneiden joukossa kausi-influenssaa huomattavasti korkeampi, eikä virukseen ole vielä pystytty kehittämään rokotetta tai parantavaa hoitoa. Useissa maissa terveydenhuoltojärjestelmä on pahasti ylikuormittunut. Myös taloudelliset vaikutukset ovat mittavia. Pörssikurssit ovat maailmanlaajuisesti laskussa ja monet yritykset yt-neuvottelujen partaalla.

– Koronavirus on uhka kaikkein heikoimmassa asemassa oleville, koko kansanterveydelle ja se on vaarassa syöstä Suomen sekä koko euroalueen taantumaan. Monet yritykset ovat vaikeuksissa, eikä valtion kassa ole pohjaton. Meillä ei ole varaa eikä resursseja ylimääräisiin kuluihin tässä tilanteessa. Valtion tulee ensisijaisesti turvata suomalaisten terveys ja turvallisuus ja laittaa kaikki resurssit siihen, Antikainen vaatii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa