Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Antikainen: Ohisalon johtamassa sisäministeriössä leikataan maahanmuuttomenojen sijasta poliisilta – miksi?

Kuva Petri Saarela.

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona 25.8. sisäministeriön 3.5.2021 päivätystä muistiosta, jossa esitetään poliisin toimintamenojen leikkaamista 3,8 miljoonalla eurolla vuodesta 2023 alkaen. Myös Rajavartiolaitoksen toimintaan kohdistuu muistion mukaan 1,6 miljoonan euron leikkaus. Muistion mukaan seitsemän miljoonan leikkaukset oli alun perin tarkoitus kohdistaa maahanmuuttomenoihin, mutta lopulta suurimmat leikkaukset kohdistuvatkin poliisin toimintaan.

– Hallituksen surkuhupaisa poukkoilu poliisin resurssien kanssa antaa väistämättä sen vaikutelman, ettei hallitusta kiinnosta tippaakaan Suomen sisäinen turvallisuus. Kehitysapuun ja EU:n yhteiseen velkaan riittää rahaa, mutta poliisille ja maamme rajojen valvontaan mitä ilmeisimmin ei. Sekä poliisit että rajavartijat työskentelevät jaksamisensa äärirajoilla, kun resursseja ei ole riittävästi. Itärajamme on samalla EU:n ulkoraja ja sen valvonta sekä Suomen sisäisen turvallisuuden ylläpito on turvattava. Sisäministeri Ohisalo (vihr) puhuu kyllä poliisin resurssien lisäämisen puolesta, mutta esittää silti miljoonien eurojen leikkauksia, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee.

Päätös poliisin toimintamenojen leikkaamisesta näyttäytyy erikoisessa valossa varsinkin Poliisihallituksen elokuisen ulostulon jälkeen koskien poliisin rahoituksen riittämättömyyttä. Maanantaina 16.8. julkaistussa tiedotteessa Poliisihallitus kertoo poliisin budjetin jäävän ensi vuonna jopa 35–40 miljoonaa alijäämäiseksi, mikäli budjettiriihessä ei sovita muuta. Tiedotteen mukaan budjetti ei riitä edes poliisin nykyisen toiminnan ylläpitoon.

– Poliisihallituksen mukaan poliisilla ei kohta ole riittävästi resursseja edes nykyisen toiminnan ylläpitoon, mikä on täysin kestämätöntä Suomen sisäisen turvallisuuden kannalta. Kansalaisten täytyy pystyä luottamaan poliisin apuun maamme jokaisessa kolkassa. Suomen sisäisen turvallisuuden ylläpito ja poliisin resurssien lisääminen on ensisijaisen tärkeää, Antikainen vaatii.

Uutiset Kabulista kertovat, että jihadistit ovat yrittäneet soluttautua Afganistanista pois pyrkivien ihmismassojen sekaan.

– Mikäli hallitus toteuttaa vihreiden ideat humanitäärisen maahanmuuton helpottamisesta, on mahdollista, että turvapaikanhakijoiden seassa Suomeen pyrkii jihadisteja. Kun Afganistaniin ei voida palauttaa ketään, suomalainen yhteiskunta on täysin hampaaton. Vihreiden suunnitelmat humanitäärisen maahanmuuton helpottamisesta yhdistettynä poliisilta ja rajavartiolaitokselta leikkaamisesta ovat huolestuttavia, koska ne vaarantavat maamme sisäisen turvallisuuden. Kysymys kuuluukin, suostuuko muu hallitus tähän?, Antikainen pohtii.

Tilaa
Ilmoita
guest
74 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Frank

Poliiseillla mitään resurssi pulaa ole, niin kauan kun riittää aika tutkia ”puhumalla tehtyjä ”rikoksia”” niillä ei ole mikään pula muu on paskapuhetta.

John Quiman

Niillä on pula oikean poliisityön suorittajista, koska hallinto määrää suuren määrän poliittisiksi politrukeiksi, joiden sanotaan ehkäisevän rikollisuutta kyttäämällä vihapuhetta ja väärää tietoa, siis hallinnon virallista linjaa vastustavia mielipiteitä.

marko

Ei poliisilla pulaa rahasta voi olla, tänäänkin taas oli tullut partio tänne taivassaloon ihan varta vasten kyttäämään turvavöitä, luulisi että poliisilla olisi tärkeämpiäkin tehtäviä olemassa.

Tomppa

Heppatyttöhallitus on koko ajan ajanut sitä samaa politiikkaa kuin demokraatit Yhdysvalloissa eli heikentäneet yhteiskunnan turvallisuutta ja lisänneet kaikenlaisen epäjärjestyksen kasvua tuomalla maahan ihmisiä, jotka eivät sinne oikeasti kuulu. Taustalla on globaali agenda, jota heppatytöt kuuliaisesti tottelevat.

Yksi mielipide koko maassa THL Kiittää valtamediaa

Israelin koronatilanne on heikentynyt nopeasti rokotteista huolimatta – THL:n Nohynek: ”On mahdollista, että optimaalinen suoja saavutetaan lopulta kolmen rokotteen sarjalla”
EIKÖ IHMISIÄ ALA IHMETYTTÄMÄÄN ETTÄ 
*AINOA* SUOMEN VALTAMEDIAN KORONA YLIPAPITAR 
ON *YKSISTÄÄN* KERTOMASSA MIKÄ ON TOTUUS 
KORONA ROKOTTEISTA
Siis miksi valtamedia* ei kysele* näistä asioista 
muilta virologeilta laajemmin
vain häneltä
THL:n Nohynek:
Miettikää samalla
Eduskunnan apulaisoikeusvaltuutettu: 
THL ja STM toimivat keväällä lainvastaisesti 65–69-vuotiaiden Astra Zeneca -rokotuksissa
NÄKÖJÄÄN,, HUH HUH
THL:n Mika Salminen: ”Otamme moitteet hyvin nöyränä vastaan”.
Siltäkö vai tältäkö nöyryys näyttää siis kenen mielestä
Esim valtamedian yksipuoliset asiantuntijat
 OVAT VAIN *THL stä pulju jonka asiantuntijat
 rikkoivat perustuslakia 
Ovat minusta *vähemmän uskottavia*
 Asiantuntijoita aiheesta koronan hoito 
mutta silti Mika Salminen – THL:n Nohynek:
ja muiden korona rokote kriittisten lääkäreiden tutkimukset
Salaliitto teoreetikkoja disformaation levittäjiä valehtelijoita muka
Eivätkö nämä lääkäri asiantuntijat THL ssä ole sitten valehtelijoita 
jos he ovat rikkonet perustus lakia todistettavasti

THL Kiittää valtamediaa

Yksi mielipide koko maassa THL Tulevat ministerit Kiittävät valtamediaa
ovatko THL Mika Salminen -Nohynek:
Ehkä kohta SDP-Viher vasureiden ehdokkaina
eduskunta vaaleissa 
ja kohta Mika Salminen pällistelee SDP ministereinä suu auki 
KUIN OLISI HUKKANNUT * Oman* 
HEROIINI PIIKIN LATTIALLE
katsellen kansan *aivopesijän* suursuosikin 
tuoreen Keskusta ministeri Nohynekin
mielipiteitä aivot narikassa etänä tietokone ruutu kokouksessa
koska piikitetyt levittävät koronaa 200 x enemmän kuin aikaisemmin ja jos piikin teho lakkaa he ovat R.I.P

John Quiman

Rikotaan lakia ja sitten otetaan moitteet vastaan nöyrinä? Eikä muuta? Se siitä?

Ilkka Forsten

Ja Tanska poistaa syksyllä KAIKKI koronarajoitteet.. Joku on näköjään vielä järjissään tässä rokotehulluuden paratiisissa.

Juha 06

Suomen vähäosaiset kuten työttömät, sairaat, vanhat – ei riitä lisärahaa. Suomen tieverkko jonka päällä 90 % tuotannostamme kulkee – ei lisärahaa. Suomen poliisi ja rajavartiosto jotka ovat turvallisuutemme ytimessä – ei lisärahaa näillekään. Sosiaalityö – ei tähänkään. Terveydenhuollon palkat – ei. Polttoaineverotus – kiristyksiä vaan niin pian nähdään kuinka hyvin firmat, yksityisyrittäjät ja perheet pärjäävät.
jne.
EU:n velkapaketit – hana on auki. Ilmastohulluuden loputtomat hankkeet – hana on auki. Pyörimättömien tuulimyllyjen tukeminen – hana on auki. Hallituksen avustaja-armeijat – hana on auki. Afrikan gepardihatut – hana on auki. Maahanmuuttajien maahankuljetukset – hana on auki. Maahanmuuttajien erilaiset palvelut maamme sisällä – hana on auki.
jne.

Ilkka Forsten

Ovat aika ” hanakoita ” avaamaan vääriä hanoja etten paremmin sanoisi. Vietnamilaiset ovat kuitenkin meitä edellä, siellä kaikki vesi tulee hanoista.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Kata

😀 Joo ja vielä rokkaa tullessaan!

PSn äänestäjä

Maahanmuutto on poseeraustapa vihervasemmistolaisille. EU kiittää ja sen kolonialistivaltiot nyppivät yrityksillään rahat kehitysmaista. Suomessa leikataan mieluummin poliisilta, tieteestä ja kantasuomalaisilta köyhiltä

Suomen ja Helsingin yliopiston kaikkien aikojen suurin tiedemoka on LINUX- järjestelmän päästäminen käsistä. Meillä ei ole Linux-kampusta ja 1000 hengen kehitystiimiä sen ekosysteemille, esim. Android-puhelimet perustuvat Linuxiin, Kiina soveltaa jne.

Sen sijaan meillä on naistutkimusta ja matua vaikka muille jakaa, kun vasemmisto haluaa kouluttaa kansan viherpunaiseksi. Ivan Puopolo MTV 26.8. Kun minä kysyn, mitä hyötyä suomalaisten on rahoittaa ”feminististen mediadiskurssien” tutkimista nyky-Venäjällä, on tyypillinen vastaus:

”Mitä on ’hyöty’? Miten ’hyöty’ muka pitäisi mitata?”

Eli RAHOITTAJAN pitäisikin perustella edunsaajalle, miksi kannattaa maksaa!””

Horace Smith

Torvalds tarkoitti Linuxin alunperinkin open source lisenssille. Ilman maailmanlaajuista kehittäjäverkostoa se olisi niin hyvä ja moneen sopiva kuin se nyt on.

John Quiman

Itse asiassa aivan alkutaipaleella, kun hänellä oli itse kehitetty Unixin kaltaisen operatiivisysteemin perusta kasassa, hän pohti, josko sitä voisi myydä esim. opiskelijoille tms. Hänen kaveripiirissään oli porukkaa, jotka suostuttelivat häntä laittamaan Linux open source lisenssille. Lopulta hän teki niin ja se oli ilmeisesti paras ratkaisu. Jos hän olisi yrittänyt kaupallista reittiä, ei Linux olisi koskaan noussut loistoonsa.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Horace Smith

Ilman Linuxia IT maailma olisi ihan eri kuin nyt. Työpöytäkäytössä Windows jyrää, mutta kaikissa muissa laitteissa, kuten puhelimet, verkkolaitteet yms. Linux on ylivoimainen. Lisäksi ajatus siitä, että yksi tai kaksi firmaa saisi täyden ylivallan kaikkien laitteiden käyttöjärjestelmiin on melko pelottava. Torvalds teki maailmalle sen luokan palveluksen, että ansaitsisi Nobelin.

John Quiman

Tietääkseni Linux on myös avaruudessa, ei ”blue screen”, eikä omena.

Itse tosin en käytä Linuxia, koska se on vähän hankala, tai ainakin oli aikoinaan, siis pari vuosikymmentä sitten. Windows on yhteensopiva kaikkien toisten kanssa, kun tekee dokumentteja jne. 90-luvulla oli hieman hankaluuksia grafiikan kanssa, ei tekemisen kanssa, vaan siksi, että painot käyttivät Applea, koska mainostoimistot uskoivat sen ylivertaisuuteen niihin aikoihin. Ehkä uskovat vieläkin, vaikka jo 90-luvun mittaan ero oli pienentynyt niin, että sillä ei useimpiin graafisiin juttuihin ollut enää merkitystä.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Juuri näin Jos Torvalds ei olisi tehnyt sitä, sen olisi tehnyt joku muu. Katsokaa nyt vaan kuinka paljon noita käyttöjärjestelmiä on tarjolla. Linux sai jonkinlaisen etulyöntiaseman, mutta niin sai Windowskin. Noita aina löytyy ja ne pranee, tosin riippuu aika paljon siitä kuinka paljon niihin on aikaa laitta työvuosia, se on monissa sovelluksissa tuonut Open source ohjelmistot tasolle jossa monet ammattinsa puolesta asioita tekevät ovat vähän vaikeuksissa. Jos vaikka tehdään ”porukalla” ja asian harrastajien avulla videoeditointi ohjelma ja kehittämässä on lukematon määrä ihmisiä. On tietenkin tärkeää että joku koordinoi tapahtumaa.Tuo on kuitenkin jo tapahtunut lähes kaikilla ohjelmistojen aloilla. Open source alkaa olla yhtä hyvä tai parempi. Open source on ilmainen, samantasoinen kaupallinen maksaa jopa satoja euroja vuodessa.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Hyötysuhteen voi mitata vaikkapa niin että laittaa peräkkäin kahdeksan suvakia, lojauttaa tombakkipinnoitteen ensimmäisen otsalohkoon ja katsoo montako meni samassa rysäyksessä. Normaalisti kahdesta kolmeen, mutta vaihtelua voi olla siitä riippuen kuinka harvapäistä ryhmää jonossa seisoo.

verkkokauppias

Sitten kun maailmassa on yhdeksän miljaria ihmistä, niin on vain kaksi yhteiskuntamalliä: aidat maan rajalla tai vielä enemmän aitoja maan sisällä.
Unkari valitsi ensimmäisen vaihtoehdon ja Ruotsi ajautuu tuohon jälkimmäiseen..

John Quiman

Hyvin ilmalstu. Suomessa ei muutama vuosikymmen sitten juurikaan tarvittu aitoja maan sisällä. Nykyisin tarve laittaa aitoja estämään varkauksia ja tihutöitä ja joskus uhkaakin on kasvussa. Sille tielle kun mennään päästään jossain vaiheessa siihen, että tarvitaan aseistettuja vartijoita vähän kaikkialla, kuten monissa kehitysmaissa tapaa olla.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

” Aita tekee hyviä naapureita ” sanovat jenkit..

Jontte

Hyvä että leikataan poliisilta, parempi antaa rahaa hätää kärsiville.

Reason and logic?

Toimintamallillasi niitä kärsiviä alkaa ilmaantumaan jatkossa reippaammin, jos poliisin resursseja pienennetään.

Kata

Juu just niinhän niitä kärsiviä ilmaantui Portlandissakin pilvin pimein kun defund police, looting ja burning,monella kyllä huippuauto mutta kärsiviä…niin kärsiviä.Voihan kärsä.

On kuule paljon parempia asioista mistä voi leikata ja just nyt..tässäKIN maassa.

John Quiman

Vihervassun ajatus on helpottaa heidän lemmikkiensä elämää ja siihen poliisin riuduttaminen sopii kuin nappi silmään. Heidän mielestään ei tarvita kuin vihapuhepoliisi netissä.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Elefanttien keskuudessa kehotetaan ” kärsimään ” toista niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
Kata

Kaikki joukolla sitten kärsimään,sitten kärsimään,sitten kärsimään…(yellow submarine jos laulattaa)kaikki joukolla sitten kärsimään ja hyviksille närhin ””#¤”t näytetään!Lallalllalalalaaaaaaalaaa…. 😀

Ilkka Mänttäri

Ainakin minä käsitän että kyse on sarkasmista. Hyvä niin.

Ilkka Forsten

Käsityskykysi on kohdallaan noin sarkastisesti ajateltuna.

Eka Kettunen

Nykyinen sisäministeriömme ammentaa oppinsa Hölmölästä, se laskee poliisien määrää vähentämällä saatavan vähemmän rikollisia kiinni ja siten rikostilastojen kaunistuvan.

John Quiman

Poliisin heikentäminen helpottaa kehitysmaalaisten olosuhteita Suomessa. Rajavartioston heikentäminen edistää kehitysmaalaisten mahdollisuuksia päästä Suomeen.

Ohisalo haluaa kehitysmaalaisia Suomeen rikastamaan tiedä mitä, mutta hyvin sopii yllämainittu taktiikka tarkoitusperiin.

Ilkka Forsten

Ohisalo saattaa joutua jossakin vaiheessa rikastuttamaan kukkapenkkiä. Tiedäthän, kunnon lannoite auttaa kesäkukkia kukkimaan pidempään.

sandaali-insinööri

Mutta onkohan naisoletettu edes kunnon lannoitetta? Ministerinä on toki sontaa.

John Quiman

Ehkä olisi parempi käyttää vain sen puheita kukkapenkin lannoittamiseen.

sandaali-insinööri

Voi mun puolestani hyvin tulla ministerikyydillä puhumaan mun perunamaalle.

John Quiman

Muista, että liiallinen lannoittaminen ei ole hyväksi. Ehkä vartti riittää.

Harto

Sisäministeriö pitäisi lopettaa tuotannollisista ja taloudellisista syistä heti. Se toimii nykyään partalasten kannatusseurana mikä tuhoaa Suomen talouden. Poliisilainsäädännöstä voisi tehdä sellaisen että kyläpartioit otettaisiin käyttöön, joka setvisi asiat. Ei ole mielekästä että poliisi toimii niin kuin se toimii nykyään.

Ilkka Mänttäri

Monessa asiassa puhut totta, mutta. No ajattelin tuota sisäministeriasiaa. Se on kuitenkin että edes tässä vajavaisessa maassa meillä täytyy olla ihmisiä jotka ovat nimetty hoitamaan asioita joihin muiden maiden edustajat voittavat ottaa yhteyttä jos ihmiset näin haluavat. Nyt kun Afganistanissa on tullut yli ? ihmistä, mihinkähän meidän pitäisi HEIDÄT laittaa. No kerron teille. Pysyköön kaikki omassa maassan kunnes osaavat käyttäytyä. Siihen saattaa mennä pari tuhatta vuotta tain enemmän, mutta katsotaan sitten, tuskin aikaisemmin.

Ilkka Forsten

Muslmien kotoutumisen kuluu kymmenen vuotta tai ikuisuus, siitä riippuen kumpi tulee ensin täyteen.

Viimeksi

Kumpi tulee viimeksi

Ilkka Forsten

Kumpi ja kampi tappeli keskenään, kumpi voitti ?

John Quiman

Miksi tuo kysymysmerkki, kun jo kerroit, että kumpi voitti?

pää määrää

Asettelussa on virhe. Pitää kirjoittaa, Kumpi ja Kampi tappeli, kumpi voitti?
Sama virhe tulee esille, kun Kai Mykkänen kertoo kuka on suomalainen ja Tytti Kajava vastaa Mykkäselle
Mykkäsen suomalainen on juridinen suomalainen (Suonen passi) ja Kajavan suomalainen etninen suomalainen (altruistinen, rehellinen, hiljaisella äänellä keskusteleva,…). Molemmat nimetyt omaavat hermostovikoja, joko ovat älyltään alatasolla tai epärehellisiä suomalaisuudesta poikkeavia tyyppejä, kun sekoittavat kaksi sanan merkitystä.

John Quiman

Vitsailuja ei pidä pilata asiallisuudella tai pilkkujen tökkimisellä 🙂

Kaino-Vieno Huttunen

No, mutta kuluneet 6 v osoittavat kiistattomasti, että vähemmillä poliisiresursseilla tullaan mainiosti toimeen ja ongelmia voidaan hallita erilaisilla mielikuvilla. Suurin ongelma sisäisen turvallisuuden kannalta ovat henkilöt, jotka kyseenalaistavat nämä mielikuvat. Heidän toimintaansa puututaan kahdentyyppisin toimin.

1. Heidät leimataan rasisteiksi, xenofoobikoiksi ja ”elämäm koululaisiksi”. He saavat kimppuunsa Rasmuksen, silakkaliikkeen, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen, keppihevoset, rakkauspommittajat sekä fil. kand. Kymäläisen, jonka mielestä meidän pitäisi ymmärtää toisiamme.

2. Heidät leimataan Venäjän agenteiksi. He saavat peräänsä kahden CIA:n kouluttaman iPhone-miehen partion. SUPO ruuvaa heidän kattolamppuunsa kärpäsen ja vessaan piilokameran.

Toissijaisempia toimenpiteitä ovat sitten eri ilmiöiden tarkastelu osana eurabialais-afrikkalaista kulttuuriperintöä, jolloin ymmärrämme, etteivät esim. ihmissyönti, ympärileikkaus, itsemurhaiskut tai lastenraiskaukset ole muuta kuin osa monikulttuurista rikkautta.

Ilkka Forsten

Jos ne olisi rikkaus, miksi Afrikka / Lähi-Itä rypee loputtomassa köyhyydessä sen kulttuurinsa kanssa ? Oula Silvennoinen. Älä unohda oula silvennoista.. Dosentti oula silvennoista. Hän tietää että suomalaisuus on palingeneettinen myytti, mutta somaliasta suomeen väärällä nimellä tullut Gebhardia Otsalommo puolestaan syntyperäinen suomalainen mikä näkyy jo ihonväristäkin. Hän on muuten vaan alivalottunut ja puhuta houno soumi.

Kyllähän sitä Savolaisetkin, eihän niitäkään ymmärrä kuin piallysmiähet joilta kassista löytyy kalakukkoloihe ja kokkelpiimee. Ne o miun himoherkkuain.

Minuhe Kerettiläinen

Vihervasemmistolla on laajempi käsitys rikkaudesta.

Kiitos SDP äänestäjät

Kyllä se tiedettiin, mitä SDP vihervasemmistohallituksesta tulee seuraamaan Suomelle. Nyt saivat SDP, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja Keskustan äänestäjät, mitä tilattiin. Eli hyvinvointivaltiosta jää savuavat rauniot ja velka kasvaa ennätykselliseksi.

timo

Koska Ohisalo on antifaterroristeihin ja anarkisteihin päin kallellaan kuten myös Li Anderson jolloin poliisi on automaattisesti vihollinen. Maahanmuutto taas on hyvä koska se luo levottomuutta ja kaaosta eli sitä mitä anarkistit haluavat.

Ilkka Forsten

Mutta eivät sitten kestä kun se tilanne tulee..Mekkoeinarit ja anarkomarkot huutaa ensimmäisenä poliisia apuun kun alkaa tulemaan pataan.

Hätätila tai väärinymmärrys

Tulijoiden asumisen tasoa ja tukien määrää parantamalla saadaan tyytyväisempiä asukkaita. Tämä taas vähentää poliisin tarvetta, eli kaikki voittavat. Kerran kuukaudessa voisi olla myös uuden auton arvonta niin motivaatio pysyisi hyvänä.

kari

Pressa haluaa muut valtiomiehet suomeen kokoustamaan kute etyk kokous ennen muinoin -70 luvulla.. siis lisää poliiseja ! Nyt tuodaan afgaaneja ja muita jotka tarvii suojelua ( muitten ja kantasuomalaisten reaktiosta johtuen ) siis kaikkien muitten asioitten poliisin lisätarpeen johdosta toi yhtälö säästöistä ei mitenkään voi onnistua !!! siis joku/jotkin hallituksessa ei ole ajan tasalla ?

irmeli

Outo yhtälö. Tämä on just sitä ettei ymmärretä mikä on islam ja miten paljon tulee rikoset lisääntyyn, kun tänne tulle islamisteja. Samaan aikaan poliiseilta viedään resusseja. Matukiima on kova, kun tätyy vielä niille hokea että ovat suomalaisia, eivät muuten ole eivätkä sellaisiksi tule. Jos esim. Afgaani tulee Suomeen hän on Suomessa asuva Afgaani, kansalainen voi olla ei muta. Se kansalaisuuskin annetaan ihan liian helposti, kun suvakeille isänmaallisuus ei merkitse mitään…Hölmölän täytyy aina nuoleskella muita maita nöyränä…Ensin oli itä nyt länsi aina rähmällään jonnekkin..

Hekku

Rahat meni jo! H-pekka ja matusalo avasivat ilmasillan Kabuliin. Yli 300 elätettävää tuotiin Suomeen. Loppuelämä on maksettuna veronmaksajien toimesta. 300×60000 eur = n. 20 milj. eur/vuosi päälle kaikki sossu&kotoutushyysääminen, niin se on juuri se raha, joka säästetään poliisilta.
Hyvä, että säästetään! En veronmaksajana halua maksaa enää yhtään lisää! Vaikka tänne haetaan 100 000 elätettävää lisää, niin karsitaan sitten jostakin pois, mutta maksaminen riittää!!!

vesku

H-PEKALLA oli Asian ytimenä sellainen lausahdus kuin,,,,,AIKA-IKKUNA,,,se tarkoitti OJALAN LASKU -OPIN MUKAAN ,,, 70 TULIJAA MUUTTUI PÄIVISSÄ N. 400 ksi tunkeutujaksi muutamassa päivässä,,,, mutta PEKKO olikin YLI-OPPILAS,,,,

Tervetuloa

YK:n Agenda 2030 ”Tavoite 1: Poistaa köyhyys sen kaikissa muodoissa kaikkialta”.Ohisalohan on ollut köyhyystutkija.

Kaikkein lähimmäksi tuota YK:n tavoitetta päästään kun tuodaan kehitysmaiden köyhimmät oleskelemaan vauraisiin maihin. Siksi leikataan kaikesta muusta paitsi matumiljardeista.

Ilkka Forsten

Niin että tuomalla miljoonia kuluttamaan lisää kaikkea pelastuu ympäristö ja ilmastokin siinä sivussa. Huva vihreät huva, te ola järkiryhmä..

murre riepunen

Etenkin Ylen huuhaa uutiset päivittäin muistaa toitottaa meidän olevan maailman onnellisin kansa. Samalla kauhistellaan nuorison olevan kuilun partaalla, ilmastohysterian lietsonnasta johtuen, sukupuolien lukumäärästä nuorilla sekaannusta, varttuneemmalla väellä huoli huomisesta, leipäjonotkin huolestuttavan pitkiä, kortteerit ovat muuttuneet lähes taistelutantereeksi, väkivalta, huumeet, raiskaukset henkirikokset rehottaa valtoimenaan, poliisin vähäisiä voimavaroja ohjataan vihapuheen seurantaan, sähköpotkulautojen nopeusvalvontaan jne. Ehdotettu poliisien budjetin leikkaukset sopivat hyvin istuvan hallituksen toimiin, jota vihervasemmisto vie kuin hepo kelloa.

Skandinavistan

Joo. Mutta ollaan se 10 vuotta ruotsia perässä. Tämä on vasta alkua.

Kata

Juu näin on ja tänään huomasin sattumalta että Timppa jöpökkä oli maikkarin viiden jälkeen erikoishaastattelussa(varmaan uliuli Halla-aho-nyyhkimistä oli se Jussi gauhee)ja huomenna Liiipukka.Kyllä näitä hörhöjä tuodaan esille koko ajan vaikka kyllä maikkarikin Soinia kummeksui 2017 😀
Verkkouutisissa Timppari poseeraa nykyään päivittäin ja uliuli…kukaan ei häntä kunnioita mutta persuja pitää painaa alas,pelko on kova,
Ja varmaan sininen T luulee että hän on uusi päivänpaiste mutta sinistyy lisää koko ajan.ei sinne päivä paista!

Ilkka Forsten

Ostakaa aseita, niiden aika tulee kyllä vastaan.. Se ei ole hukkainvestointi.

John Quiman

Jos ei muuta, niin suuri määrä aseita kansalla on hallituksen mielestä pelottavaa.

PSn äänestäjä

Suomalaisten turvallisudella leikitään kovassa pelissä

Reutersin haastattelemat kertovat ainakin 12 amerikkalaista kuollut, noin 15 haavoittunut isis- khorasanin iskussa

Afganistanin terveysministeriön mukaan 60 kaatunutta 140 haavoittunutta

Pentagon antaa juuri lausuntoa  kenraali Kenneth F. McKenzie vahvistaa yo. luvut

Biden ei ole ainoa sotkija
Myös Suomen turvallisuutta heikennetään

Kata

https://www.instagram.com/p/CTDFpDnH4LQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Tätä on kai kohta koko maailma…kun ei nuo saa koskaan yhteiskuntiaan normalisoitumaan.Katsokaa väkijoukkoa…2021.
Ja me kaikki kärsimme näköjään!MIKSI?Suomen turvallisuus on heikentynyt sitten 2015 järkyttävän paljon,varmaan jo 99%!

John Quiman

Ohisalon kutsuvieraat kiirehtivät.

Kata

https://www.verkkouutiset.fi/han-tarrautui-kabulissa-usan-koneeseen-ja-putosi-kuolemaansa/#2283a895

Nyt sitten oman elämänsä uhalla lentäjät yrittävät viedä ihmisiä pois niin johan syyllistetään heitä kun hammaslääkäri putosi koneesta..kuin eno veneestä!Kyllä pitäisi sen verran tietää hammaslääkärin ettei koneen ulkopuolella voi matkustaa.
Nuo isän selitykset….miksi sen koneen olisi pitänyt pysyä maassa?Eikö tarkoitus ollut viedä ihmisiä pois?Liikkuvaan koneeseen tarraudutaan ulkopuolella..uskomatonta.Pakkasukko viimeistään hoitaa hommat ja tunks.

John Quiman

Noissa olosuhteissa ei lentäjäkään voi olla varma siitä, että roikuuko siellä joku tai vaikka tusinan verran porukkaa. Hänen on vain uskottava, että niin hulluja ei ole. Kaaosmaisissa olosuhteissa tapahtuu, se siitä.

jorma

Oikeusvaltiossa sisä- ja ulkoministeri sekä valtakunnansyyttäjä olisi heivattu jo aikapäiviä sitten ulos viroistaan, mutta ei täällä Hölmölässä.

Minuhe Kerettiläinen

Senhän takia takia tätä maata hölmöläksi sanotaankin. Kun tulevaisuudessa sähkö ei vihreän siirtymän vuoksi riitä kaikkiin arkipäiväisiin asioihin, ruvetaan esim. kantamaan säkillä valoa kämppiin. Kansalla on just niin hyvät johtajat, kuin enemmistö haluaa…

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Minuhe Kerettiläinen
Ilkka Forsten

0.05% enemmistö siis…

Ilkka Forsten

Olemme reiluja. Annamme niille vähän lisää etumatkaa mutta lähtöhän niille kuitenkin tulee.

Minä vaan

Onko tätä pakko hyväksyä. Kansalaisia on paljon enemmän kuin sukkahousuhallitus kun näemme, ettei kehitys kehity oikeaan suuntaan tulisi tehdä omat johtopäätökset. Hyvällä tai pahalla. Ei pidä alistua: ei voi tehdä mitään. Eikö muka?

Ilkka Forsten

Olen sanonut sitä samaa jo monta kertaa, ja aina kuulen vastauksen että on turha odottaa mitään kansannousua, sellaista ei kuitenkaan tapahdu. Sitä ei kukaan vaivaudu sanomaan miksi se on mahdottomuus, kun jopa lähihistoriasta löytyy sellaisia. Ei siitä ole pitkää aikaa kun Romanian diktaattori alkoi pukkaamaan horsmaa vaimonsa kanssa, eikä siitäkään ole mikään hirvittävän pitkä aika kun Jugoslavian hajoamissodat olivat arkipäivää. Siitä on hieman reilu 30 vuotta kun itäblokin maat tekivät irtioton Venäjästä jne.

Se että samaan aikaan voivotellaan olojen kurjistumista ja ilmoitetaan että eihän tälle kuitenkaan mitään mahdettaisi, kuulostaa aika skitsofeniselta. EU:ta pelätään kuin se olisi joku sotilasmahti mikä voi sanella kuinka itsenäisten maiden on elettävä ja mitä pitää suvaita. Eihän sillä tekeleellä ole edes omaa armeijaa, ja jos puhumme jostain talouden kaatumisesta ilman EU:ta niin haistakaa huilu. Englanti lähti pois pakkomaksujen karusellista eikä se ole mennyt nutulleen. Sen sijaan maat kuten suomi, joka nyhjää kuin villakoira EU:n kainalossa maksaa joka paikassa senkin mihin ei varat enää riittäisi. Jos se katsotaan voitoksi tai hyväksi tuotoksi, niin olen istunut ihan turhaan kuuntelemassa luentoja siitä miten taloutta hoidetaan.

Olemme menettäneet Venäjänkaupassa miljardeja koska EU pakottaa olemaan lammas, ja samaan aikaan se EU on kupannut meiltä ne loputkin miljardit johonkin typerään kuten Saharan eteläpuolisen osan elättämiseen, siis paikkaan joka ei koskaan nouse suosta ellei tajuta että ilmaista hyvää tarjoavat maat ovat pelkkiä lypsylehmiä hottentoteille. Mumbaiheimon keskuudessa siitetään räkänokkia tuhka tiheään lisää, ja ilmasto on pelastuvinaan sillä että kehittyneistä maista viedään rahat mumbaille, tai mumbait tuodaan eurooppaan. Jos tämä politiikka katsotaan järkeväksi niin mitähän se typerä politiikan teko olisikaan ? Kuuluminen EU:n valtapiiriin on pelkkää hävikkiä, ja se jatkuu niin pitkään kunnes tajuamme että kuppaajat on poistettava soppajonosta. Jos sitä nimitetään tiedon lisääntymiseksi mikä johtaa lopulta kansannousuun, niin mukana ollaan. Minä olen valmis vaikka sotaan, sen verran on käyrä korkealla.

John Quiman

Toki on kansannousu mahdollinen, mutta se edellyttää nykyistä syvempää pottuuntumista maan hallinnon touhuihin. Hitaasti syttyy, mutta jos syttyy, sitten sitä ei pidättele mikään.

Venäjänkaupassa on toki menetetty, mutta se on myös pakottanut uusien markkinoiden etsimiseen ja niitä on löytynytkin. Ilman venäjän asettamia pakotteita, siis vientikieltoja mm. juustoille jne. ei olisi ryhdytty niiden uusien markkinoiden etsimiseen. En usko, että nuo vientirajoitteet ovat erityisen ratkaisevassa osassa. Joskus se Venäjän-kauppakin taas lähtee käyntiin ja sitten tilanne on, että ne uudetkin markkinat ovat tuottoisia sen lisäksi.

Merkittävin asia on EU:n erityisen matalaotsainen politiikka ”maahanmuutossa” eli suorastaan himoitaan joutoihmisiä elätettäväksi ja niiden mukana tulee pelkkiä ongelmia. Tuossa ei ole mitään järkeä Euroopan kannalta, mutta vaikuttaa olevan globalistien tapa rikkoa kansallisvaltioiden hyvä henki ja tuottaa kaaos. Ilmeisesti sen kaaoksen tarkoitus on luoda otollinen tilaisuus totalitaristisen haaveen toteuttamiseksi. Samaanhan pyrkivät samojen tahojen ajamat sekopäiset arvopohjaideologiat, joilla pyritään rikkomaan ihmisten henkinen tasapaino. Se alkaa jo esikouluissa. Se on sairasta jos mikä.

EU pyrkii kehittämään keskusvaltaisuutta ja liittovaltiota, jossa jäsenmailla olisi varsin vähän sanottavaa mistään. USA:n osavaltioillakin on enemmän itsenäisyyttä kuin nykyisen EU:n jäsenvaltioilla. Sellainen EU pitää joko muuttaa täysin ja heittää nykyhaaskat pihalle tai antaa sen kaatua nätisti kuin Neuvostoliitto. Sen tilalle voi hyvinkin rakentaa uuden, mutta terveellä pohjalla.

Nykyinen velkaantumispolitiikka taitaa olla samojen taustalla olevien voimien toivelistalla ja Suomessa tämän asian mannekiinina toimii eräs nimeltä mainitsematon pääministeritar Sanna, joka onkin Schwabin juoksutyttö, joka saa palkkioksi kehuja ja illuusion mahtavuudesta.