Kotimaa Politiikka Uutiset

Kansanedustaja Antikainen: Suomen annettava Liettualle, Latvialle ja Puolalle täysi tuki Valko-Venäjän hybridisodankäyntiä vastaan

Kuva Shutterstock.

Liettua on taannoisen siirtolaisvyöryn seurauksena tiukentanut suhtautumistaan laittomiin rajanylityksiin ja pyrkii nyt käännyttämään laittomat rajanylittäjät virallisille rajanylityspaikoille. Frontexin operaatioon osallistuville suomalaisille rajavartijoille tilanne on hankala, sillä Rajavartiolaitoksen ja Frontexin ohjeiden mukaan pikakäännytyksiä takaisin Valko-Venäjälle ei saa tehdä.

– Valko-Venäjän hybridioperaatio on jo ehtinyt aiheuttaa eripuraa EU-maiden välille, mikä selvästi on ollut Lukashenkan tavoitteena. EU:n tulee tarjota Liettualle apua raja-aidan rakentamiseen, jotta laiton maahantulo Valko-Venäjältä saadaan pysäytettyä. EU:n ulkorajat tulee turvata riittävällä valvonnalla ja raja-aidoin, mikäli rajanaapurit eivät kunnioita yhteisiä pelisääntöjä. Myös oma itärajamme kuuluu riskialueisiin, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Myös Liettuan naapurimaat Latvia ja Puola varautuvat laittomiin rajanylityksiin Valko-Venäjän puolelta. Latvia julisti poikkeustilan rajavyöhykkeelle, minkä johdosta myös maan poliisi- ja asevoimat voivat valvoa raja-aluetta. Myös Frontex osallistuu Latvian ja Valko-Venäjän välisen rajan valvontaan.

Lukašenkan hallinto polkee surutta sekä omien kansalaistensa oikeuksia että käyttää kolmansien maiden kansalaisia siirtolaisaseena EU-maita kohtaan. Lukashenka syyttää Liettuaa maiden välien kiristymisestä, vaikka hänen oma hallintonsa tuo maahan siirtolaisia muun muassa Irakista ja toimittaa heitä EU-maiden rajoille virallisten rajanylityspaikkojen ohi. EU:n tulee välittömästi osoittaa Valko-Venäjälle, ettei hyväksy tämänkaltaista toimintaa tarvittaessa sulkemalla EU:n ja Valko-Venäjän välisen rajan kokonaan, Antikainen vaatii.

Ilta-Sanomien mukaan irakilaisia saapui Valko-Venäjälle tuhansittain turistiviisumien avulla. Irakin ilmailuviranomaiset kielsivät elokuun alussa lennot Minskiin ja maan lentoyhtiöt noutavat vapaaehtoisesti Valko-Venäjältä palaavia kansalaisiaan takaisin Irakiin.

– Valko-Venäjän toiminta osoittaa selkeästi, kuinka helposti EU:n nykyistä turvapaikkajärjestelmää voidaan käyttää hyväksi. Turistiviisumilla Valko-Venäjälle saapuneiden henkilöiden tulee jättää turvapaikkahakemus ensimmäisessä turvallisessa maassa eli Valko-Venäjällä. Turvallisesta maasta EU-alueelle pyrkivien hakemukset tulee hylätä suoralta kädeltä, sillä hakemus on ilmeisen perusteeton. Turvapaikkashoppailu ei ole perusoikeus, Antikainen huomauttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Frank

Nyt pitää estää Ruotsin uusi hybridisota Suomea vastaan näillä matuilla. Ei saa sama tapahtua kuin 2015

Kata

Nimenomaan,olet oikeassa!EI IKINÄ ENÄÄ!!!Sanoi petterijuhukka mitä tahansa motiiviesta!

Pasi Vello

Eikös tuo Luka käytä hyväkseen Nato-USA:n luomaa pakolaistilannetta ja lähetä kriisinluojien omia hedelmiä tekijöilleen ? OK hommaa sano. Näkispä joskus analyyseja niistä toimista, joita EU-Natomaat on kohdistaneet VV:ää kohtaan ja joita nyt saa eka pallon viskaaja takaisin. Pitä jos annettais toisten maitten hoitaa itse omat asiansa ?

John Quiman

Jos niitä lasketaan EU:n alueelle, osa niistä marssii Suomeen, kuten jotkut heistä jo sanovat ihan itse.

On Suomen etu, että niitä ei pääse EU:n alueelle yhtä ainutta. Ja on Suomen etu osallistua niiden pysäyttämiseen, eikä se ole yksin Latvian tai Liettuan asia.

Mitä tulee Valko-Venäjään, ei sitä Lukasekoa voi millään puolustaa, eikä se ole rehdein keinoin vallassa, mutta se on valkovenäläisten oma asia. Voi niitä tukea ihan samalla tavalla kuin Venäjä tukee toista puolta. Jos Venäjä pitäisi sieltä näppinsä irti, sitten voisi sanoa, että pitäköön kaikki sieltä näppinsä irti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Eka Kettunen

Ruotsi harrasti hybridisodankäyntiä vuonna 2015 lähettämällä yli 30 000 ihmistä Suomeen, täällä ei ole vieläkään ymmärretty tapahtunutta, hölmöläisiä kun olemme.

Kata

Ja meidän pojat,petteri ja jukkeli olivat kuitenkin niin haltioissaan että laukunkantajat paikalle,punainen matto ja juna ja bussit ja poijat lähti..minne lähti maassamme!ilman MITÄÄN kontrollia!Eikö se kuulosta petturuudelta?
Hetkessä oli palkattu ties ketä(verorahoilla) ja mitä varten näille äijille ja jopa poliisin ottivat panttivangiksi mutta ei se mittään,karhukopla paikalle ja that’s it ja poijat jäi valittaan ruoasta ja verhoista nyyyh nyyyh ja muijat puolusti ympäri Suomea tuota laumaa joka osoitti heti että he ovat herrakansaa ja ruoka jota lapsemme syövät kouluissa ei KELPAA edes koiralle tai naiselle…
Ja YHÄ paapotaan ja syytellään kiihoituksesta jos menee kuppi nurin näiden päättäjiemme kanssa.HE ovat syyllisiä siihen missä ollaan ,koko Euroopassa!
Jos nämä estetään jo rajoilla, kuten kuuluukin ja Itäblokin maissa niin yritetäänkin estää, koska rajat ovat olemassa!VALTIO ei ole valtio ilman rajoja sanokoon märkkelinoperkkeli,yläväyrzylätyttitutitbideet mitä haluaa !
Uskon että suurin osa hiljaisesta enemmistöstä ajattelee juuri näin mutta pelottelu saa ihmiset olemaan hiljaa….yhä.
Työpaikat ja kaikki käy rääkyjien agendaan,niihin nämä hurlumheit käyvät käsiksi…siksi ihminen pelkää koska jotkut yhä haluavat itse elättää itsenä!EIKOO METKAA?

Kaino-Vieno Huttunen

Nuo sanat toivoisi kuulleensa jo vuonna 2015. Ja että joku olisi lahjoittanut muutamia satoja kilometrejä natolankaa.

John Quiman

Suomen hallitus ja media tekivät parhaansa, että ei vaan kukaan sanoisi noita sanoja ja jos joku vähän siihen tapaan puhuikin, se hiljennettiin tavalla tai toisella.

Hannele Korpela

Mikäli EU ei tarjoa tukea ja apua, se kertonee aika selkeästi, että sieltä ei missään tilanteissa tule tukea ja apua. Ellei sitä tukea ja apua tarvitse Saksan ja Ranskan kaltaiset isot maat. Mikä kertonee sen, että EUta pidetään näiden suurten EU maiden hiekkalaatikkona, jota pienemmät saavat vain kunnian rahoittaa.

John Quiman

Onhan EU toimittanut sinne Forex-apua valvomaan ”ihmisoikeuksia”, kuten lähetti aiemmin Kreikkaankin. Ne ovat Viherfasistien joukkoja, joiden tarkoitus on helpottaa ”turvapaikanhakijoiden” saapumista.

Viha Voittamaton

Tämäkin ongelma ei olisi meille suomalaisille mikään ongelma jos emme olisi EU:n jäsenmaa. Emme sen mukana osallistuisi koko tohinaan millään muulla tasolla kuin sivustaseuraajan roolista. Miksi perussuomalaisten kansanedustaja ei ota tätä ulottuvuutta esille asiassa? Onko Antikainen joku kokoomuslainen vai miksi pitää puolustaa länsiblokin vallankaappausyritystä Valko-Venäjällä?

John Quiman

Valko-Venäjän rajalle kuskaamien maahantunkeutuvien pysäyttämistä en pitäisi millään tavalla Valko-Venäjän sisäisiin asioihin puuttumisena.

Lukasenko on diktaatori, jolla tuskin on kansan kannatusta, joten sen on aikakin kaatua, mutta se on valkovenäläisten ongelma.

Kata

On tuo hyypiö varsinainen likasankko!

 ”Turvallisesta maasta EU-alueelle pyrkivien hakemukset tulee hylätä suoralta kädeltä, sillä hakemus on ilmeisen perusteeton. Turvapaikkashoppailu ei ole perusoikeus”
Niiin EI OLE MUTTA OLI SE VAAN!Ruotsista Suomeen!!!Mikä Dublinin polkeminen siinäkin tapahtui ja sitä enen Schengenin päälle piereskely”
EU-oikeusvaltioperiaate…nampulakutrit sun muut sarvat ja karvat kertoo.

John Quiman

Jo silloin hallitsi Suomessa viherfasistinen ideologia, vaikka päättäjät olivatkin muista puolueista. Ne vaan ovat kaikki kulttuurimarxismin juoksupoikia, siis hyödyllisiä itiootteja.

Tuumailija

Voisihan nuo Irakin koneet piipahtaa muutaman kuorman hakemassa suomestakin, maksetaan vaikka bensat niille korvauksena vaivasta. Antikainen unohtaa mitä kautta viimeksi tuli läpsyttelijöitä ja nyt jos uhkaa on niin lentokentät, valkovenäjältä tulevat lennot.
Toki itärajalla pitää olla miestä, mutta se saadaan tukittua samalla tavalla kuin 2015 eli diplomaattisella sopimisella ettei venäjä päästä sieltä yrittäviä.

John Quiman

Jos Venäjä tai Ruotsi laskee rajan yli porukkaa, joilla ei ole riittäviä matkustusasiakirjoja, on Suomella oikeus olla laskematta niitä maahan ja palauttaa saman tien vaikka kuinka hokisivat asylum-taikasanaa.

Eurooppa kuuluu kaikille

Likasinko on p:stä. Mutta näin mutu tuntumalla, täytyy todeta, että osui ns maaliin. Mielestäni eurostoliiton pitäisi antaa heti selkeä signaali, vaikka voiman näytöllä, että ei onnistu. No niinhän Baltian maat tekevätkin. Ainakin yrittävät. Historia kun tiedetään niiden osalta, mitä eivät monet muista. Miehityksen osalta. Mutta täti Merkel ja leyden. Hiljaa ovat.

Mietitääs vielä

Sannan tajunnanvirta kumpuaa sairaanhoitajan kompetenssilla. Jos ja kun vähän katselee kansainvälisiä poliittisia kiemuroita niin ei aja näin yksinkertaiseen miinaan.

Ilkka Forsten

Avaa meille vähän niitä oikean kompetenssin kiemuroita, kuulisin mielelläni miten näet ja koet asian ?

John Quiman

Sannan kompetenssi sairaanhoitaja ei liity tähän asiaan. On hän varmaan muuhunkin paneutunut, joten kuka tietää mitä kompetenssia löytyy. Mutta olennaista on se, mitä hän sanoo, ei hänen koulutuksensa, vaikka ei olisi päivääkään käynyt mitään koulua ja kasvanutkin tynnyrissä. Se ei ole asiaan liittyvä tosiasia.

Jospa kertoisit asiaan liittyviä tosiasioita kiinnittämättä huomiota sanojaan. Vain niille, jotka ovat auktoriteettiuskoisia on tärkeää se, että kuka sanoi. Heille totta on se, mitä jokin heidän mielestään luotettava henkilö sanoo. Sitten he uskovat sitä henkilöä, mutta eivät edes tiedä miksi.

Frank

Ruotsi kävi hybridisotaa Suomea vastaan 2015

John Quiman

Juuri nyt on kyse Latvian, Liettuan ja Puolan kohtaamasta hybridisodasta, ei vuodesta 2015.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman