Kotimaa Maahanmuutto

Kansanedustaja Jukka Mäkynen varoittaa Suomea uhkaavasta uudesta siirtolaiskriisistä

Kuvakaappaus Youtube.

Kansanedustaja Jukka Mäkynen (ps.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen vastattavaksi Suomea uhkaavasta uudesta siirtolaiskriisistä.

Kansanedustaja Jukka Mäkynen vaatii hallitukselta ennakoivia toimia, jotta vuoden 2015 kaltainen siirtolaisvyöry ei enää toistuisi Suomessa.

– Neljä vuotta sitten Suomeen tuli 32 000 turvapaikanhakijaa, jotka Suomen olisi pitänyt pikakäännyttää Suomen rajalla. Teimme ison virheen, josta olemme saaneet maksaa kovaa hintaa erityisesti räjähdysmäisesti nousseiden seksuaalirikosten muodossa, Mäkynen huomauttaa. Kansanedustaja muistuttaa, että maahanmuuton kustannukset ovat ”kasvaneet tähtitieteellisiin summiin, arviolta useisiin miljardeihin per vuosi.”

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on uhannut päästää Turkissa olevat siirtolaiset EU:n alueelle, mikäli Turkille ei anneta apua Syyriaan perustettavan turvavyöhykkeen luomiseen. Arvioiden mukaan Turkista EU:n alueelle voisi tulla jopa 5,5 miljoonaa siirtolaista, mikä vastaa Suomen väkilukua.

– Jos tällainen määrä siirtolaisia pääsee EU:n alueelle, on varmaa, että suurin osa heistä tekee kaiken mahdollisen päästäkseen avokätisen sosiaaliturvan ja sosiaalietuuksien pariin tänne Pohjoismaihin, erityisesti Suomeen … Onko meillä todellakin varaa tähän, kun pääministeri Rinne ilmoitti hiljattain, että 4000 hoitajaan ja lääkäriin ei ole varaa tällä hallituskaudella? Mäkynen jyrähtää.

Mäkynen vaatii Rinteen hallitukselta ennakoivia toimia, joilla Suomen puolustusvoimat ovat valmiudessa estämään valtavien siirtolaismäärien tulvan Suomeen. Hänen mukaansa Suomen hallituksella on oltava konkreettinen suunnitelma uuden siirtolaiskriisin varalle.

– Hallituksen on kerrottava Suomen kansalle, miten se aikoo suojella erityisesti Suomen länsirajaa mahdollisen uuden siirtolaiskriisin alkaessa. On toivottavaa, että tällä kertaa sotilaat eivät kanna uusien tulijoiden matkalaukkuja Suomeen, vaan estävät Suomeen pyrkivien siirtolaisten tulon.

Mäkynen vaatii, että tarvittaessa Suomen on rikottava Schengen-alueen vapaata liikkuvuutta ja palautettava puolustusvoimien avulla täysi EU:n sisärajavalvonta, jolla estetään uusien siirtolaisvirtojen pääsy Suomeen.

– Suomalaisten turvallisuus ja koko maamme olemassaolo on vakavasti uhattuna mahdollisen uuden siirtolaiskriisin alkaessa. Oli kyseessä sitten siirtolaisten tuleminen turvallisten maiden läpi Suomen rajalle tai EU:n taakanjakomekanismi, Suomen täytyy estää siirtolaisvirtojen pääsy Suomeen. Tämä vaatii hallitukselta määrätietoisia ja ennakoivia toimia, ennen kuin on liian myöhäistä, Mäkynen linjaa.

  • 659
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset