Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Junnila hallitukselle: Kaikki keinot käyttöön Nesteen biojalostamon saamiseksi Suomeen

Kuva Minale Tattersfield / Flickr / CC BY-SA 2.0

Naantalilainen kansanedustaja Vilhelm Junnila vaati hallitukselta toimia, jotta Nesteen tuleva biojalostamo saataisiin Porvooseen tai Naantaliin.

Kauppalehti uutisoi tänään, että Neste on kallistumassa jalostamon sijainnissa Alankomaassa sijaitsevaan Rotterdamiin.

– Kyseessä on miljardiluokan investointi ja tarjolla on uusia työpaikkoja, jotka tulevat kipeästi tarpeeseen, ilmoittihan Neste aiemmin lakkauttavansa jalostamotoiminnan Naantalissa. Myös Naantalia tulisi Porvoon lisäksi edelleen tarkastella, muistuttaa perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila.

Helmikuussa elinkeinoministeri Mika Lintilä vakuutti hallituksen tekevän kaiken mahdollisen, jotta UPM investoisi biojalostamonsa Kotkaan Rotterdamin sijaan. Nesteen kohdalla on vielä muistettava, että Suomen valtio omistaa suoraan ja Ilmastorahastonsa kautta Nesteestä noin 45 prosenttia. Junnila toteaakin, että valtion omistajaohjauksen on oltava aktiivista.

Jättämässään toimenpidealoitteessa Junnila listaa erilaisiksi toimenpiteiksi esimerkiksi Business Finlandin investointi- ja kehittämisrahaston tuet, nopeat ja sujuvat lupaprosessit, tarvittavasta infrastruktuurista huolehtiminen sekä tarvittavan työvoiman varmistaminen. Finnveran rooliakaan ei tulisi nyt aliarvioida.

– Tärkeintä on ehdottomasti se, että kaikki lailliset keinot selvitetään pikaisesti ja houkutellaan tarvittava investointi kotimaahan. Hallituksen onkin ryhdyttävä välittömiin omistajaohjaus ja investointi- ja kehittämistoimenpiteisiin, jotta Neste valitsee Porvoon tai Naantalin biojalostusinvestointikohteeksi Rotterdamin sijaan, Junnila vaatii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa