Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Junnila vaatii miehille juhlapäivää

Kuva Serious Thinker / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Kansainvälistä miestenpäivää juhlitaan yli 80 valtiossa, mukaan lukien Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, mutta ei kuitenkaan Suomessa. Kansanedustaja Vilhelm Junnila vaatii miestenpäivää myös Suomeen.

Kansainvälistä miestenpäivää vietetään vuosittain 19. marraskuuta sukupuolten välisen tasa-arvon ja miesten sekä poikien oikeuksien edistämiseksi.

Suomi ei kuulu kansainvälistä miestenpäivää viettäviin maihin, eikä päivää ole sisällytetty Helsingin yliopiston almanakkaan tai muutoinkaan huomioitu edes eduskunnan alaisuudessa toimivan Yleisradion taholta.

– Kansainvälistä naistenpäivää sentään vietetään 8. maaliskuuta, mutta miehet on unohdettu, perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila kertoo.

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO on lisännyt kansainvälisen miestenpäivän juhlapäiviinsä. Junnilan jättämässä kirjallisessa kysymyksessä mainitaan hallituksen todenneen edistävän sukupuolten tasa-arvoa kaikissa oloissa.

– Luulisi sen koskettavan myös miehiä. Jos tasa-arvopuhe on todellista, odotan hallituksen ryhtyvän toimenpiteisiin kansainvälisen miestenpäivän huomioimiseksi, Junnila toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit