Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Junnila vasemmistoliiton Kontulan rajaselkkauksesta Israelissa: ”Julkisuustemppu kirjamyynnin edistämiseksi”

Anna Kontula. Kuva Tanelihamalaine / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Kansanedustaja Anna Kontula julkaisee tänään kirjan vain kuukausi sen jälkeen, kun hänet pidätettiin aikeistaan tunkeutua Israelin raja-aidan läpi Gazaan.

Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) paheksuu Anna Kontulan (vas.) tammikuista rajaselkkausta, joka näyttää olleen etukäteen suunniteltu julkisuustemppu kirjaprojektin edistämiseksi.

– Kirjan pikainen julkaisu vahvistaa epäilyä, että kyseessä oli vain kommunisti-Kontulan ”kirjakoijaus” pitkittyneen konfliktin kustannuksella, kansanedustaja Junnila paheksuu.

Kontula pidätettiin Israelissa 13. tammikuuta pyrkiessään Gazaan, jota hallitsee islamistinen terroristijärjestö Hamas. Kontula on julkisesti luonnehtinut itseään kommunistiksi.

Junnila toivoo Kontulan keskittyvän päätöksentekoon ja hylkäävän ulkoparlamentaristisen aktivismin. Myös Juutalaisten maailmankongressi kritisoi Kontulan toimintaa, jota hän perusteli Suomen ja Israelin välisillä asekaupoilla. Asekaupat kuitenkin tehtiin nykyisen hallituksen toimesta.

– Länsimaisia arvoja murentanut Berliinin muuri rakennettiin Kontulan kannattamien kommunistien toimesta, joten on irvokasta jeesustella Israelin ja Gazan välisestä raja-aidasta. Keskittyisi päätöksentekoon, jos asekaupat harmittavat, Junnila muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa