Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Junnila vastaa oikeusministerille: Sensuuri ei ole arvojohtajuutta

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Kansanedustaja Junnilan mukaan sensuuri ei ole arvojohtajuutta, ja hänen mukaansa ”nykymeininki vaikuttaa tuulahdukselta Afrikasta”.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila vastaa blogikirjoituksessaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille (r.), joka lauantaisessa tiedotteessaan vaati kaikilta puolueilta arvojohtajuutta ja toimia sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa päättäjiin kohdistuvaa vihapuhetta vastaan.

Junnilan mukaan sensuuri ei ole arvojohtajuutta, ja hänen mukaansa ”nykymeininki vaikuttaa tuulahdukselta Afrikasta”.

– ”Meillä on sananvapaus, mutta sanan jälkeen en voi taata vapauttasi”, sanoi jo edesmennyt afrikkalainen diktaattori omassa arvojohtajuuden tunnossaan. Lakien tulee suojella kansalaisoikeuksia, eikä toimia valtaapitävien keinona tukahduttaa kansalaisten heitä kohtaan esittämää kritiikkiä, Junnila jyrähtää.

Vihapuhe on terminä Suomessa sangen uusi, eikä sitä mainita lainsäädännössä rangaistavana tekona. Halu kriminalisointiin on kuitenkin kova. Vihapuheen alle on nykyään tapana niputtaa kaikki valtavirrasta poikkeavat epämiellyttävät mielipiteet, ja jopa faktojen esilletuonti voi olla ”vihapuhetta”.

Nykyiset lait kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkominen ovat jo nyt täysin tulkinnanvaraisia lakeja, ja vihapuhelainsäädännöstä eittämättä tulisi tarkoituksella edellä mainittujen kaltainen.

– Kun kansalaiselle jää epäselväksi mitä voi sanoa ja mistä taas joutuu käräjille, tapahtuu uusi suomettumisen aikakausi, jossa Neuvostoliitto on vain korvattu maahanmuutolla, islamilla, kielivähemmistöllä ja yleisesti kansalaisia kiukuttavalla huonolla politiikalla, Junnila toteaa kirjoituksessaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit