Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Kaleva: Miksi tyttöjen silpomiseen ei Suomessa puututa?

Kuva Monusco Photos / Flickr / CC BY-SA 2.0

”Mihin toimiin ministeri ja hänen hallinnonalansa aikovat ryhtyä, jotta kaikille tytöille taataan heille kuuluva oikeussuoja? Miten lainvastaisiin tekoihin syyllistyneet tullaan jatkossa kattavasti saamaan lailliseen edesvastuuseen rikoksistaan?”

Näin kysyy kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva tänään eduskunnan puhemiehelle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä. Suomessa on noin 10 000 ympärileikattua naista, joista valtaosa on leikattu ennen maahantuloa ja noin 600 – 3000 tytöllä on riski tulla silvotuksi. Suomessa naisen sukuelinten silpomista ei ole kielletty erillisellä lainsäädännöllä. Silpomiset käsitellään törkeänä pahoinpitelynä. Silpomisesta aiheutuu tytöille traumaattisen kokemuksen lisäksi monenlaisia terveydellisiä ja sosiaalisia ongelmia.

– Tästä huolimatta yhtään silpomiseen liittyvää tuomiota ei ole annettu. Tuomioita ei tule, koska syytteitä ei nosteta. Ja syytteitä ei nosteta, koska esitutkintoja ei suoriteta. Viranomaiset ovat ummistaneet silmänsä ja jättäneet avuttomat lapset alttiiksi rikoksille. Suomi on epäonnistunut räikeästi tyttöjen ihmisoikeuksien, perusoikeuksien ja rikosoikeudellisen suojan turvaamisessa. Jostain syystä nämä eivät toteudu kaikkien tyttöjen kohdalla, Atte Kaleva sanoo.

Kalevan mukaan silpominen kuuluu joidenkin kulttuurien perinteisiin, mutta uskonnollista pohjaa käytännöllä ei ole. Suurin osa silpomisista tehdään perheiden entisiin kotimaihin tehtävien matkojen aikana.

– Kun silpomisiin ei puututa, annetaan asiallisesti ottaen hiljainen hyväksyntä tämän kammottavan perinteen jatkumiselle. Toisaalta lainvastaisia tekoja seuraavat rikosprosessit ja niistä saatavat tuomiot voisivat osaltaan välittää viestin siitä, ettei silpomista Suomessa hyväksytä, Kaleva muistuttaa.

Oikeusministeriön tietojen mukaan Suomessa on päätynyt alioikeuteen yksi silpomiseen liittyvä tapaus. Siinä syyte hylättiin riittämättömän näytön vuoksi. Kuluvan syksyn aikana ministeriö on selvittänyt asian nykytilaa, eikä sen tietoon ole tullut muita silpomiseen liittyviä esitutkintoja tai syytteitä.

Kirjallisen kysymyksen allekirjoitti Kalevan lisäksi 31 kansanedustajaa kokoomuksesta, perussuomalaisista ja kristillisdemokraateista.

Tilaa
Ilmoita
guest
61 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
sanasolmu

Jotakin ”n-sanaa” ei saa kuulemma enää käyttää mutta sanoja ”neekeri”, ”japsi”,”latino”, ”intiaani”, ”eskimo”, sakemanni”, ”jenkki”,”ryssä”, ”poro”, ”savolainen” ilmeisesti saa.

Lieväasteinen
Lieväasteinen

Itse asiassa tuota n-sanaa käytetään yhä Ömerikoissakin ja vielä virallisesti:

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/United_Negro_College_Fund

Pitäisi kysyä Katalta: Onko siellä -gger ja -gga -sanat kieletty, ja -gro-sana on sallittu, mutta vanhentunut? Jos asia on niin, suomen kielessä piti kieltä -kru-sana, mutta -keri-sana p.o. neutraali. Viron kielessä neeger-sanaa yhä käytetään ihan virallisesti eikä pidetä halventavana, mutta suomalaiset suvakit osoittautuivat taas yli-innokkaiksi.

John Quiman

Suvakit tuomitsevat itse keksimiensä määritelmien perusteella, eivät sanojen oikeiden merkitysten perusteella.

Se ”kauhea” n-sana tulee sanasta negro, joka tarkoittaa mustaa, siis väriä. Kummallista, että saa sanoa musta, mutta ei negro-sanaan perustuvaa n-sanaa.

Koko vouhkaaminen sanasta on sikäli typerää, että jos jollakulla on jotain tarkoitusta olla halventava, voi hän tehdä sen millä tahansa sanalla.

Suomen kielessä tuo ”kauhea” n-sana on ollut ihan neutraali sana, mutta suvakit keksivät ihan itse, että se on rasistinen, vaikka se ei ole sitä.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Topi A. Dysto

Niin sanottu käänteinen kehitysapu velvoittaa Suomea ottamaan Afrikan alkuasukkaita sekä sekalaisen seurakunnan arabeja tänne paremman elämän piiriin.

Se ”parempi” elämä tosin katoaa sitten vähitellen meiltä kaikilta.

John Quiman

Pitkällä tähtäimellä suomalainen yhteiskunta raunioituu, köyhtyy ja menettää suomalaisuuden. Se muuttuu sellaiseksi kuin mitä näiden kehitysmaalaisten maatkin ovat eli sekasortoisia, osaamattomia ja köyhiä. Vain idiootti uskoo suvakkien unelmaan.

Lieväasteinen

Kehitysmaissa on kuitenkin parempi ilmasto. Ei tarvitse palella kadulla.

John Quiman

Suvakkien lemmikkikehitysmaalaisten ei tarvitse palella Suomessakaan. On tarjolla hyvän kokoinen asunto ja runsaat tuet, että saa kaiken, eikä nälkäkään tule. Suomalainen sen sijaan saattaa joutua palelemaan asunnottomana, tukia ei tipu ja nälkäkin saa olla. Kaiken tietysti maksaa suomalaiset.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
ike

Tehdäämpä nyt semmoinen pikku koe. Annetaan kehitysmaille vähän varoja muodostaa omia hallituksia ja yhteiskuntia. Katsotaan sitten miten se menee. (Ei todellinen ehdotus koska noin maailma ei toimi, eikä pitäisi toimia).Kaikki tiedämme miten se etenee. Se eteneee noin että maksakaa aina noita avustuksia tuonne. Ei koskaan tarvitse ottaa vastaan omaa tapaansa miten elää, noin kun on aina tehty länsimaissa. En todellakaan tiedä missä nämä vihervasemmiston ihmiset oikein elävät. Jotenkin tiedän. Kuplassa johon toiasioilla ei ole tilaa.Miksi tämä tulva eurooppaan. Olisiko vähän aika ihmetellä myös tuotakin asiaa, vaikka naisoletettujen mielsstä, puhumattakaan emigranttien mielestä jotka haluavat tuoda oman kulttuurinsa tänne. Ei sitten riittänyt se oma kulttuuri omassa maassa. Onko joku kuullut Iranilaisesta tai noista maista tulevilta ihmisiltä että SOTE ta muu yhteiskunnallinen tukijärjestelmä ei toimi. Ei ole. Koska siellä ei ole sellaista. Laitan siis teidäm yhteiskunnallisenjärjestelämme siinne mihin se kuuluu . FU.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Politiikan pitäsikin olla sellainen, että niiden annettaisiin itse kehitellä omaa kulttuuriaan, eikä siihen sotkeuduttaisi kaiken maailman avustuksilla, jotka vain vääristävät niiden yhteiskuntia, tekevät ne riippuvaisiksi ja passiivisiksi. Niille ei myöskään pidä antaa pääsyä ilman kriteerejä kehittyneempiin yhteiskuntiin sotkemaan asioita. Kun itse kehittävät, tapauhtuukin jotain positiivista. Nyt ne on ikään kuin julistettu holhouksen alaisiksi. Se ei ole kenellekään hyväksi.

Jussiboy

Eikö sitten vastavuoroisesti pitäisi kehittyville maille luovuttaa takaisin heidän maa-alueellaan olevat luonnonvarat. He saisivat itsenäisesti päättää niiden käytöstä ja myynnistä ilman, että ylikansalliset suuryhtiöt keräävät hyödyt ja tulouttavat rahat itselleen, tällöin raha ei hyödytä kys. maan kansalaisia.

John Quiman

He voisivat nytkin käyttää kansansa hyväksi, mutta he laittavat ne korruptioon, eivät kansansa hyväksi. Jos rakentavat toimivat yhteiskunnat, voivat kertoa suurillekin yhtiöille, että millä ehdoilla luonnonvaroja saa. Kaivosyhtiöt tekevät sopimuksia yhteiskunnan johdon kanssa, eivät itsekseen. Kun yhteiskunta on hyvin korruptoitunut, ei mikään hinta anna kansalaiselle yhtään enempää.

Mitä sieltä kaivetaan luonnonvaroja, niin eivät ne luonnonvarat itsessään omaa mitään arvoa. Arvo syntyy kun ne kaivetaan esiin ja jalostetaan. Paikallisille ne ovat arvottomia sikäli, että he eivät niillä mitään tee, eivätkä osaa hoitaa kaivoksiakaan. Jos olisi toisin, olisi heillä mahdollisuus saada toisenlainen tuloskin. Turha aina syytellä toisia, etenkin, kun ongelman keskeisin osa on heidän omissa yhteiskunnissaan.

Erilaisia kulttuureja

Ehkä tähän ei uskalleta puuttua koska sen hoitavat ulkomaalaset NAISET!! Naiset pitävät huolen siitä että tytöt ympärileikataan ennen tietyyä ikävuotta. Ehkä ne haluavat kostaa sen kohtelun jonka ovat itse kärsineet. Mene ja tiedä.

Ulkomaalaisten naisten kulttuuriin kuuluu että tytöstä tulee nainen ympärileikkauksen kautta. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu että tytöstä tulee nainen kun hän on synnyttänyt ensimmäisen lapsensa. Kulttureissa on siis eroja.

Kai ne sitten pitää paheellisena sitä että Suomessa nainen voi saada klitoris-orgasmin. Mene ja tiedä. Kukaan ei ole sanonut syytä ympärileikkauksille. Ei miesten eikä naisten.

John Quiman

Siitä syystä tyttöjen kohdalla:
https://www.kansalainen.fi/kansanedustaja-kaleva-miksi-tyttojen-silpomiseen-ei-suomessa-puututa/#comment-11473

Poikien kohdalla erään uskonnon mukaan ympärileikkaus on Jumalan kanssa sovittu, jotta valittu kansa ympärileikataan. Suunnilleen noin.

Jossain sitä pidetään puhtauden merkkinä eli ei tarvitse pestä esinahan alta, jossa voi itää jotkin bakteerit. Tosin, jos vaan jaksaa pestä, ei ne sinne sitten tule. On siis syynä mahdollisten tulehdusten välttely. Missä on vettä, siellä ei tuo päde.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

Vuodet eri rintamilla..oliko tuo ongelmana…en tiedä mutta en ole kuullut.Kyse on siinäkin tabusta.
Tämä 90 days morsiot-hömppä ,mutta katoin..etiopilaissulhanen.kristitty mutta sai amerikalaisen naisen kaa pojan ja piti alistua siihen pojan leikkaukseen ja sitten se ukko selitti…”Tuntuu sitten vähemmän..”
Ei siis saa ”tuntua” pitää vain roiskia…Voihan…..

John Quiman

Asiasta toiseen:
Tässä on hurja video: ”Crimes or Cover-Up? Exposing the World’s Most Dangerous Lie”. Parituntinen video englanniksi, jos joku jaksaa katsoa. On hurjaa kertomusta.
https://www.youtube.com/watch?v=91Ib5NjSZ-o

ike

Menee listalle.

juha II

Tyttöjen silpominen ei ole suomalaista kulttuuria. Miksi siis edes yrittääkään puuttua asiaan, joka on islamin monoliitti. Juutalaiset silpovat poikia Suomessakin. Eikä kukaan edes henkäise asiasta.
Jos jotain täytyy tehdä. On se muslimien ja afrikkalsaisten karkottaminen maastamme, sillä olemme nähneet mihin se Ruotsissa johtanut. Maanpäälliseen helvettiin!

Turha puhua lillukan varsista pyrkimällä puuttumaan johonkin sellaiseen, joka ei meille kuulu. Eikä edes Ruotsikaan ole antanut ainuttakaan tuomiota silpomisesta, vaikka se on lailla kielletty v. 1981.

Ellemme ota täyttä eroa täydestä hulluudesta eli ”monikulttuurista”. Johtaa se lähitulevaisuudessa siihen, että tyttöjen silpominen on MEIDÄNKI ONGELMAMME 100%:sti!!!

John Quiman

Maan puhdistaminen sossun piikkiin elävistä, väärin perustein suojaa hakeneista sopeutumattomista ulkomaalaisista on ykkösasia Suomen tulevaisuuden pelastamiseksi. Muutenkaan ei ole mitään järkeä elättää suojaa tarvitsemattomia jollain humanitäärisen suojan viisumilla loisivia ihmisiä.

Ehkä harvempi tajuaa, miten suuri ongelma ja haitta on tämä turvapaikanhakijoiden ja humanitääristä suojaa nauttivien kaarti. Paljon turvattomuutta, jota ei ole ennen koettu, kasvanut rikollisuus, joka ajan kanssa pahenee, ei parane ja valtavat kustannukset sekä kotimaiset turvapaikka-aktivistit, jotka työkseen hyökkäilevät tavallisten ihmisten kimppuun syytöksineen. Mitään hyvää heidän lemmikkinsä eivät tuo. Eikä positiivista kansainvälisyyttä saavuteta kansainvälisillä slummeilla.

Kata
Tuumailija

Katsoin saman MV lehden puolelta. Erittäin hyvä esimerkki siitä miten jotkut ”tietoiset” haluavat kuulla vain heille mieluista puhetta ts. määrätä mitä muut saavat puhua tahi ilmaista.
Ivan Puopololta mainio kommentti:
1. Julkinen tila on debattia varten.
2. Debatti muodostuu argumenteista.
3. Loukkaantuminen ei ole argumentti.
4. Palaa kohtaan 1.

Lieväasteinen

Itse asiassa tuota mimmiä kävi jopa sääliksi. Eikä hän kovin ruskealta näytä. Tavallinen valkoinen tummatukkainen. Samanlaisia on vaikka Saksassa tai Ranskassa. Lisäksi indoeurooppalaista kieltä äidinkielenään puhuva kurdi (jotka tykkäävät korostaa arjalaisuuttaan) läksyttää uralilaista, ei-indoeurooppalaista kieltä puhuvaa, Koillis-Euroopan takapihan alkuperäisväestöön kuuluvaa suomalaista. Kumpi on siis oikeasti tuo valkoisempi ja eurooppalaisempi puoli? Vai ratkaiseeko pelkkä pigmentti?

Kata

Italialaisen,espanjalaisen,ranskalaisen näköinen…vai ”ruskea” joo uhriudutaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!
Tilassatilassatilassa on epämukavaaaaaaaaaaaa!!! 😀

Lieväasteinen

1. En ymmärrä lainkaan, miksi Renаz niin aliarvioi itseään. Nainen on kuvankaunis, näyttää jalosukuiselta ruhtinattarelta eikä erityisesti ruskealta. Ovatko sitten esim. italialaisetkin ruskeita? Itse olen lapsesta saakka ollut kateellinen ns. tummemmille ihmisille. Nytkin katson peiliin — värittömät hiukset, värittömät silmät, punakka vаlkonааma. Olen yhtä ruma kuin japаninmakаki tai nenäapina (vaikken ole isonenäinen). Kuvittelen, miten rumilta näytämme vaikka kiinalaisten silmissä. Kiinalaiset ovat meitä sekä kauniimpia että älykkäämpiä. Kuten joku on sanonut, vaaleus on vаmmaіsuus, ja meitä siedetään vain silloin kun meillä on rahaa. Itselläni ei ole koskaan ollut sitäkään. Mikäli kiristän vyötäni vielä enemmän, on hankittava makuupussi ja muutettava asumaan kadulle, se olisi seuraava vaihe. En ymmärrä, miten olen hyötynyt pelkästä valkoisuudestani. Ja ”ruskea” Rеnаz on menestyvä, varakas mediapersoona, eikö? Puhuu suomea äidinkielen tasolla ja eduskuntaan menisi kertaheitolla, jos vain haluaisi. Renаz, kuulut Suomen eliittiin (tosin kuin minunkaltainen vаlkorоska).
2. Renаz hokee aina, että pitää ottaa vastuu, pitää ottaa vastuu. Mitä hän sillä tarkoittaa? Mitä konkreettisesti pitää tehdä? Pitääkö ko. proffan siirtää Renаzіllе omat rahansa ja omaisuutensa ja mennä asumaan kadulle? Että kyllä valkoinen mies aina omalla valkoisuudellaan ja etuoikeuksillaan tienaa? Eikös tuo ole wokeilun perimmäinen tarkoitus? Eksproprioidaan vаlkolаіstеn varat ja omaisuus, ryhdytään eliitiksi ja laitetaan nuo synnynnäіsеsti syyllіsеt raatamaan meidän hyväksemme nälkäpalkalla tai ilmaisesti, niinkö? Tämäkö on wokeistien mukaan valoisaa tulevaisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta? Vai pitikö proffan polvistua siellä studiossa, parkua ja pyytää anteeksi olemassaoloaan, ryömiä ja nuolla Rеnаzіn kenkiä? Riittäisikö tuo?
3. Iranissa vähemmistöjen ja naisten asiat ovat ilmeisesti aivan mallikkaasti. Ajаtоllаhіtkin ovat pelkästään matriarkkoja tosin kuin Suomen ministerittäret. Renaz on ihan oikea ihminen opettamaan ja läksyttämään suomalaisia. Otetaan vain nöyrästi oppia.
4. Vielä yksi kysymys herää. En halua irvistellä, mutta kirjoituksen aihe niin kuin velvottaa. Onko ko. mimmi myös nöh hm… leikattu?

John Quiman

Hän tarkoittaa vastuulla sitä, että pitää uskoa häntä ja olla hänen kanssaan samaa mieltä sekä olla katuvainen koko elämästään, jotta saisi anteeksi valkoisuutensa, jota tosin ei voi täysin antaa anteeksi.

Kata

Kaikki kohdat 1-4,samaa mieltä..myös tuo sun kysymys kävi mielessä.Onko purkautumiset meihin siis oikein?Ei uskalla muuta?
Miten kehtaa vinkuakaan!Helevetin hyvää elämää elää,ei ole säkitetty tai kotiin sidottu.
Olisi tosiaan ”kaunis” mutta tuo tyh(m)jyys tekee rumaksi.
”Stupid does as stupid is”,Forrest Gumpin äidin viisaus pätee aina.

John Quiman

Niin sekaisin olevan ”vähemmistöläisen” kanssa ei voi keskustella asiallisesti.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman
Kata

Ei todellakaan!

murre riepunen

Maamme hallitus ei ehdi paneutua todellisiin ongelmiin, mutta pakolaisten määrän nostamiseen löytyy yksimielinen päätös, ennen kuin lukuja edes julkistettu, myös afrikan maille, samoin arabian asuttamille sotaherkille alueille lennätetään rahapaaleja solkenaan, tähän pystyy vain Suomen hallitus

Kaino-Vieno Huttunen

Syitä puuttumattomuuteen voi olla monia. Yksi voi tietysti olla se, ettei alapäätä taideta tarkistaa ainakaan tyttölapsilta neuvolakäyntien jälkeen. Seuraava vaihe, jolloin sukuelimet tutkittaisiin olisi sitten gynekologin kontrollit. Muslimitytöille vapaa seksi ei ole sallittua, joten gynekologin vastaanotolle taidetaan hakeutua vasta ongelmissa. Raskauden alettua muslimityttö taas on jo vahvasti sekä oman että puolisonsa klaanin kontrollissa, joten lääkäri tyytyy aukaisemaan tikit ja lapsen synnyttyä ompelemaan ne takaisin välttyäkseen ongelmilta.

Yksi syy tietysti voi olla tulijoiden määräaikainen status. Jos heidän ajatellaan olojen rauhoituttua palaavan takaisin kotimaahansa, ei katsota järkeväksi puuttua tapoihin ja kulttuuriin. Toisaalta moni asuu jopa vuodesta puolet entisessä kotimaassaan, jolloin puuttuminen on muutenkin mahdotonta. Silvottu alapää ehtii siinä ajassa parantua, joten silpominen ei tule ilmi edes haavan tulehtumisen vuoksi.

Kolmas ja ehkä ilmeisin syy on pelko. Pelätään rasismileimaa, pelätään lapsen miespuolisia sukulaisia, pelätään muslimiyhteisön suututtamista.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Kaino-Vieno Huttunen
John Quiman

On varmaan kaikenalaisia syitä, koska ei mitään tehdä.

Lyhyesti sanoen kyseessä on pelkuruus ja välinpitämättömyys. Tietysti asiaan vaikuttaa merkittävästi sekin, että siihen puuttumisen urheudella ei poliitikko saa lisää ääniä, eikä kai uraputkikaan sillä paranisi.

Kata

Ehkä tuo viimeinen on se mikä saa muutamat olemaan ”huomaamatta” mitään!Aivan halavatun tekopyhää ja raakaa!

Waris Dirien,somalitytön tarina,elokuva ja kirja, on siis karseaa kun ajattelee että kolmivuotiaana silvottiin ja jätettiin yksin lojumaan maahan ja isä myi 13v kuuskymppiselle ukolle ja miten hän käveli karkuun häidensä aattona ja mitä siitä seurasi…onneksi lähti.Mutta helppo ei taival ollut.
Ja onneksi hänet kirurgi myöhemmin korjasi.Päätyi huippumalliksi.
Hemmetin kauheaa oli kokemansa väkivalta lapsuudessaan.
”Cutting For Stone”,Abraham Verghese…ei voi sanoin kuvata tuotakaan kirjaa.En tiiä onko suomennettu.
Etiopia-USA..tapahtumat…hirvittäviä ”tapoja” tyttösille…Miten tuota kaikkea esim äiti voi vain seurata katseella..kai vissiin kun itse koki samaa ja naisethan kuulemma eniten vaatii näitä ”Kulttuurisia tapoja”.

John Quiman

Ihmiskehossa ei ole ylimääräisiä osia, joita saa leikellä pois uskomusten perusteella. Eikä sitä muutenkaan tule ”korjailla” millään tavalla, ellei siihen ole jokin todellinen syy.

manu

Puhutaanko täällä ympärileikatusta piparista.

Lieväasteinen
Kata

Järkyttävää…ehkä silti jopa siisteimmästä päästä koska olen nähnyt jonkun mutakynsiakan ompelukset niin oksennus tuli.
Voi tyttöparat mikä tuska koska ei noilla ole kipuihin lääkkeitä.

rebekka

Feminstihallitukset rakastavat silpomista ja naisten alistamista, aivan kuten antifa on lapeensa fasistinen ryhma

vieras

Oiskohan, että sitten joutuisivat kieltämään kaikkien lapsien leikkelyt?

John Quiman

Lasten kehojen kaikenlainen leikkely on todella törkeää. Ihan sama mitä aikuiset kuvittelevat syyksi, se on edelleen lapsen kehon tärvelemistä. Jos joku lapsi haluaa itse tulla leikellyksi, hän voi täysi-ikäisenä sitten leikkauttaa pois kaiken mitä haluaa. Vanhemmilla ei ole mitään oikeutta päättää lapsen kehon tärvelemisestä.

Lieväasteinen

Eikö vihervasemmiston junailema translaki edellytä alaikäisten hormonihoitoja ja sukupuolenkorjausleikkauksia, jos lapsen vanhempi niin haluaa? Esim. edistyksellinen intersekt. fem. äiti painostaa ja manipuloi poikansa tytöksi ja vie leikattavaksi. Olen jo nimimerkistäni päätellen vähä-älyinen, mutta eikö molemmissa tapauksissa (ympärileikkaus ml. naisten sekä sukupuolenkorjausleikkaus) leikeillä sukupuolielimiä joko nukutuksessa tai ilman? Vai ymmärränkö jotain väärin? Miksi siis vihervasemmisto vastustaisi ympärileikkauksia? Lisäksi tuo on ehkä niin edistyksellistä ja sitä tunkkaista impiwaaraa korkeampaa kylttyyria…

Kata

Voi sanopa muuta!Miten joku 5v voisi tietää mitään muuta kuin että hän on poika tai tyttö!Ei se että leikkii poika esim nukeilla tai tyttö autoilla tarkoita että onkin toista sukupuolta voi veetys sentään mutta näin nämä sekopäät haluaa.(Onko niillä aina ”se” mielessä,lastenkin kanssa..?)Yäk.
Mutta olihan se jokin aika sitten kalliissa yksityiskoulussa jenkeissä niin lapsille,ala-asteella,oli animaatio-opetusta miten voi masturboida ja siinä pikku lapset kertoivat että…no se eukko sai potkut koska vanhemmat repesi mutta mitä oli jo saatu lapsille aikaan?
Tai toinen koulu jossa ”hameessa”(tuntui että oon tyttö) tuli poika yhteisvessaan ja teki14v. tytölle seksuaalista väkivaltaa..koulu salasi asian…mutta kun vanhemmat hiiltyivät niin kutsuttiin äfpiiai koska vanhemmat olikin kotimaisia terr***teja…Uskomatonta!
Melkoinen ”johtokunta”…!!!
Näin sekaisin on moraali maailmassa.

Kata

Siis tyttöjen vessaan,siksi hame eikä yhteisvessaan,sry.Oli vain aikeena se mitä tekikin!

joo

Kalevan mukaan silpominen kuuluu joidenkin kulttuurien perinteisiin, mutta uskonnollista pohjaa käytännöllä ei ole. Kun asioihin ei perehdy voi levittää väärää tietoa. Islam hyväksyy naisten leikkelyn , koska Mister M . hyväksyi sen.
https://wikiislam.net/wiki/Qur%27an,_Hadith_and_Scholars:Female_Genital_Mutilation
Obligatory (on every male and female) is circumcision. (And it is the cutting-off of the skin [qat’ al-jaldah] on the glans of the male member and, as for the circumcision of the female, that is the cutting-off of the clitoris’)
Reliance of the Traveler [Umdat al-Salik],
Hanbali have two opinions: -it is wajib (obligatory) for both males and females – it is wajib (obligatory) for males and makrumah (honourable) for females.
’Delinking Female Genital Mutilation/Cutting from Islam’ by Ibrahim Lethome Asmani & Maryam Sheikh Abdi (2008)
Circumcision is obligatory for men, and noble deed for women and not obligatory according to many scholars. Ahmad said: circumcision for men is more important for men than for women, as the foreskin is pending over the glans, therefore what is behind cannot be cleaned. Female circumcision is also prescribed for women. Abu-Abdallah said that the hadith “If the two circumcised membranes meet, ghusl is necessary” means that female circumcision was practiced. According to the hadith of Umar, a circumciser woman performed circumcision; he told her: leave some of it if you circumcise. It is also reported that the Prophet Muhammad said to the circumciser woman: Cut very slightly and do not exaggerate as it is preferable for the husband and better for the face.
Al-Qudamah (died 1223, hanbalite)
Pelottaako totuuden puhuminen islamista edustajaa vai onko kaikki pelkkää mututietoa? Islamin puolustaminen valehtelemalla on sallittu islamissa.
Lisäksi suositten laittamaan( You will be persecuted for my namesake (Tabita Gill))you tuubbiin . siellä on näkyvissä se oikea islam, jota ei länsimaille haluta näyttää.

Kirurgi Lasinsirpale

Olisikohan niin, että syytettä ei voi todistaa, jos vanhemmat kieltää tavaran tarkastuksen?

Veko

Jos valtio maksaa nämä matkat, sehän on rikollisen toiminnan tukemista. Pikkutyttöjä silvotaan ja laitetaan pakkoavioliittoon lähtömaissaan. Eikö tälle asialle voida tehdä mitään?

Ilkka Manttari

Voidaanmutta ei haluta.

MARIA

Ei tämä ole nyt niin tärkeää.Wihreä siirtymä,elintaso pakolaiset,korona…jne terveisin HALLITUS.

Kata

Toivottavasti nyt puututaan ja tiukoin ottein!Hirvittävää touhua!Ne ”mummolareissut” pitää kieltää koska pakoonhan tänne on tultu vai miten se meni?Tyttölapset voi siis mennä silvottaviksi…huhuh..Voi tyttöraukat!
Kiva jos lehti toimii taas!

Seen

Niin on hirvittävää pahuutta tyttöjen sukupuolien silppuaminen. Järkyttävää!

Rullattu

Samoin myös poikien silpominen.
Minkään uskonnon verukkeella ei pitäisi tehdä kehon rampauttavia leikkelyitä.

Kata

Samaa mieltä.

rebekka

Totta puhut, jos jumalan luomaa ihmista joutuu silpomaan ei jumaluus ole kaikkivoipa, naita kultteja riittaa jossa jumala on epaonnistuja

Ilkka Manttari

Mikähän on tuo Islamin jumala. Muslimien leikkelystä päätellen tekee paljon enemmän virheitä kuin tämä meidän kotimainen. Onkohan jumaluuden pätevöittämisen kurssit käyty kaikki vai ollanko luntattu.

John Quiman

Minulle kertoi eräs afrikkalainen, että ne leikkelevät pahimmillaan tytön sukuelimet sellaisiksi, että nautintoa ei tule ja vielä ommellaan aukkokin niin ahtaaksi, että yhdyntä tekee kipeää. Tämä kuulemma siksi, että nainen ei nauttisi yhdynnästä vaan se olisi tuskallinen ja siksi ei menisi vieraisiin. Hän itse paheksui sitä, mutta kertoi kuitenkin mitä tekevät ja miksi.

Kata

Tämähän se syy on pohjimmiltaan…kaiken takana on nainen..eli se hemmetin ”kunnia” ukkelilta katoaa jos puolisko vilkaisee vierasta.
Siis kunnia riippuu sittä että vaimo tottelee ihan kaikessa..Ja silti voi käydä kuin tositarina ”Stoning of Soraya M” kertoo.En tiiä onko enää tuubissa.Hirvittävä juttu.

Ilkka Manttari

Tieto on valtaa. Kun katsoo nykyhallitusta niin ei voi uskoa tuota. No ehkä minulla on liian pieni perspektiivi. Täytyy odottaa vielä, ehkä toiset tuhat vuotta. Muutama sota vielä niin ehkä tuosta tulee totta.

John Quiman

Turvapaikan tai minkä tahansa humanitäärisen suojelun perusteella annetun oleskeluluvan tulee lakata olemasta voimassa, kun menevät kotimaihinsa. Ei ole paluuta nauttimaan suojelun oikeuttamista eduista, koska ovat itse todistaneet, että suojelua ei tarvita.

Kata

Niin että suomalaisten verorahoilla lomaillaan pelätyssä kotimaassa…moniko pottunokka käy vaikkapa edes Kanarialla pari kertaa vuodessa?
Miten tämä kaikki on niin järjetöntä..?

Ilkka Manttari

Täytyy äänestää hallitus joka hoitaa suomalaiset ensin. Tässä korruption keskellä ei vaan oikein tiedä mistä sellainen saataisiin, ilman melkoista yhteiskunnallista sekasortoa. Aina olen ajatellut että on se hyvä että meillä on armeija joka on poliittisessa ohjauksessa. En oikein tiedä enää onko se kovin hyvä. Korruptio on niin syvällä. Alkaa tuntumaan että jokin sotilaallinen puuttuminen voisi olla hyväksi, ovat kuitenkin sitä mieltä että suomea on syytä puolustaa, toisin kuin poliitikot jotka ovat suomen myyneet jo moneeen kertaan.

Tuumailija

VKK:lla on nyt mahdollisuus nousta sellaiseksi puolueeksi, aluksi tietty oppositioon, mutta oikein korttinsa pelaamalla voisi olla tulevaisuuden hallitus ja presidenttipuolue.

John Quiman

Pienistäkin puolueista on tullut suuria, kun kansa alkaa pitää sitä parempana vaihtoehtona. Toivottavasti edes saa muutaman kansanedustajan seuraavissa vaaleissa, jotta eduskunnassa pidettäisiin hyviä puheita jatkossakin.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by John Quiman