Kotimaa Politiikka

Kansanedustaja Koponen: Vanginvartijoiden turvallisuus on vakavasti uhattuna

Turun vankila. Kuva Pentti Halonen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen kysyy kirjallisessa kysymyksessään, kuinka hallitus aikoo kohdentaa Rikosseuraamuslaitokselle varatun budjetin: menevätkö rahat vanginvartijoiden palkkaamiseen vai edellisvuosien tapaan hallinnon rattaisiin.

Rikosseuraamuslaitoksen keskushallinnon henkilöstö on lisääntynyt 21 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana, mutta samaan aikaan vanginvartijoiden ja rikosseuraamuslaitoksen muun henkilöstön määrä on laskenut vuosittain.

– Tästä suuntauksesta näkee selvästi, että peruskenttätyöhön ei ole laittaa henkilöstöresursseja, perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen kertoo.

Koponen kysyy, kuinka oikeusministeri Anna-Maja Henriksson tulee turvaamaan lisärahan kohdentamisen vanginvartijoiden perustyöhön eikä keskushallinnon henkilöstön kasvattamiseen edellisvuosien tapaan.

Vankiloiden turvallisuustilanne huolestuttaa

Viime viikkoina Vankilavirkailijain Liiton puheenjohtaja Antti Santamäki on nostanut esille vakavan yhteiskunnallisen uhkan ja kertonut järjestäytyneen rikollisuuden lisääntymisestä. Liiton mukaan turvallisuusuhka on läsnä lukemattomien vankilavirkailijoiden työssä lähes päivittäin.

Lisääntynyt rikollisuus näkyy esimerkiksi uhkauksina ja fyysisenä väkivaltana. Myös Rikosseuraamuslaitoksen ylin johto on huolissaan vankiloiden heikentyneestä turvallisuustilanteesta.

– Poliisin ja syyttäjien määrärahaa on talousarvioesityksessä nostettu, mikä on hyvä asia. Mutta myös rikosketjun loppupää eli vankilat pitää ottaa huomioon, ja näin ollen Rikosseuraamuslaitokselle onkin budjetoitu 2,6 miljoonaa euroa lisää määrärahoja. Raha tulisi nyt nopeasti suunnata oikeaan osoitteeseen ennen kuin jotain vakavaa tapahtuu, Koponen painottaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa