Kotimaa Maahanmuutto

Kansanedustaja Leena Meri maahanmuuton kustannuksista: ”On huolestuttavaa, ettei edes ministeriö uskalla paljastaa näitä lukuja kansalle”

Kuvat Kansallinen Kokoomus / Flickr / CC BY-SA 2.0; Leena Meri / Matti Matikainen / Wikimedia Commons / CC BY 4.0

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) epäilee Pauli Vahteran arvioimia humanitaarisen maahanmuuton kustannuksia. Orpo ei kuitenkaan ole kertonut, mikä  kustannusten virallinen arvio on. Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri pitää huolestuttavana, että ministeriö ei uskalla paljastaa näitä lukuja kansalle.

Perussuomalaiset kysyivät eilen suullisella kyselytunnilla maahanmuuton aiheuttamista kuluista, kun talousasiantuntija, KHT Pauli Vahtera oli julkaissut selvityksensä, jonka mukaan kulut olisivat noin 3,2 miljardia euroa vuodessa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) totesi keskustelussa, että hän pitää Vahteran laskelmia ylimitoitettuina ja täsmensi, että Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri pyysi Orpoa täsmentämään arvioitaan.

– Kun totesitte, että Pauli Vahteran laskelmat eivät voi pitää paikkaansa, niin kertoisitteko yksityiskohtaisesti ne vastaavat luvut? Meri pyysi.

– Hän (Vahtera) on ottanut erilaiset prosessit, asumistuet, terveydenhoidot ja muut osa-alueet huomioon, Meri huomautti.

Orpon mukaan hän on pyytänyt valtiovarainministeriön virkamiehiä käymään läpi Vahteran tutkimuksen, ja ensimmäiset arviot siitä eivät ole kovinkaan mairittelevia ja sitä ei pidetä kovinkaan tarkkana tai paikkansapitävänä.

– Pidän hieman vaarallisena sitä, että kaikki maahanmuutto pistetään samaan pakettiin ja leimataan sitä kautta ihmisiä, jotka Suomeen tulevat eri syistä, esimerkiksi tekemään töitä, jotka jäisivät Suomessa muuten tekemättä, Orpo totesi

Meri ei ole tyytyväinen Orpon vastaukseen.

– Valtiovarainministeri ei kertonut, mikä on maahanmuuton nettokustannus valtiontalouteen. On huolestuttavaa, ettei edes ministeriö uskalla paljastaa näitä lukuja kansalle, Meri ihmettelee.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa